Formsjekk idag!

Jeg trente idag, for første gang på godt og vel en mnd. Det gikk slett ikke værst, når jeg tenker på hvor lang tid det er siden forrige økt. Samtidig så kunne enkelte ting vært bedre ja, selv om jeg skjønner at styrken faller når man har opphold. Jeg hadde lagt opp dagens økt som relativt kort, og ikke sånn kjempehard.

Dette her var planen min:

  • 3 øvelser med pilatesball, 3 serier på hver øvelse.
  • Avslutte med 30 burpees.

Slik ble imidlertidig økten min:

  • 3 Øvelser som planlagt, tok glutebrigde, knipeøvelse med ballen og mage/rygg øvelse med inntrekk av knær mot magen. 3 serier på alle øvelsene gikk helt fint.
  • Avsluttet med 50 burpees.

Yes, jeg klarte mere på burpees enn hva jeg trodde, og jeg fikk meg noen flotte overraskelser. Fikk også en mindre hyggelig overraskelse, men det var forventet.

Så status på formen er rett og slett: 

  • Utholdenheten min er fremdeles veldig god, jeg sleit ikke med pust eller noe under burpees. Burpees er ganske tungt utholdenhetsmessig, og det var ingen problemer i det hele tatt.
  • Styrken min derimot, der har jeg definitivt falt. Utholdenheten min kunne nok klart sikkert 30 burpees til minst, mens musklene skrek etter hvile. Jeg ble så sur i musklene på slutten, at jeg måtte bare gi meg. Positivt er jo at jeg klarte 50 stk. som er 20 mere enn hva målet var. Musklene var nesten støl før økta var over, og jeg tror nok morgendagen kan bli ganske tøff 🙂

Så veldig greit fortalt så er styrken min mye svakere enn den var, utholdenheten har holdt seg sånn noenlunde. Men jeg har jo vært aktiv i hele sommer, så det forklarer vel hvorfor den er god fremdeles. Men jeg har ikke trent noe direkte styrke, så det er jo naturlig at musklene protesterer litt første økta. Jeg tror og håper imidlertidig at det går fort oppover igjen, for nå er det bare en vei å gå. Det er fremover, for å gi opp trening er ikke et alternativ for meg. Det hjelper mot angsten min (som jeg har begynt å kjenne litt på igjen), og det er rett og slett bra for hele kroppen og dens funksjoner. Gi meg noen uker, så er jeg der jeg var igjen tenker jeg.

Har nok litt å jobbe med for å komme helt i formen jeg var i før sommeren, sånn utseendemessig også. Men det kommer til å bli bra, er heldigvis ingen stor skade skjedd. Selv om man alltid vil bli bedre, så er man nødt til å jobbe med det man har. Så enkelt er det, man er som man er. Ved neste treningsøkt skal jeg forsøke å få gubben til å ta noen bilder av meg, ble litt spontan den økten idag. Bestemte meg bare for at nå måtte jeg gjøre det, og så gjorde jeg det. Omtrent det samme som jeg gjorde meg kostholdet nå i forrige uke, bare bestemte meg.

Må innrømme at det er litt rart å blogge her nå, etter mange år med blogg.no. Føles bra på mange måter da, men blir nok en overgang både for meg og dere. Er jo fremdeles ufattelig mange oppskrifter på gamle bloggen,så det er bare å benytte seg av dem fremdeles. Gamle bloggen blir ikke slettet, og den er også linket opp på fremsiden her. Mange har vært bekymret for om alle oppskriftene der nå forsvinner, men det kan jeg berolige dere med at ikke skjer.

Nå er det snart kvelden her, og jeg gleder meg til torsdag. Da er det trening igjen 🙂 Tar fri imorgen, da jeg regner med at det kan bli en smule stølhet ute å går, sånn blir det når man slacker litt over tid.

 

Dette innlegget ble publisert i Trening med lavkarbo! og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s