Frokost med lavkarbo brød!

Mange sliter med hva slags frokost dem skal spise, jeg synest derimot at frokost er et av de enkelste måltidene for dagen å planlegge. Jeg spiser som regel akkurat det samme hver dag, hva kan jeg si. Jeg er et vanedyr, liker at ting er enkelt osv. Valget mitt faller derfor ofte på noe så enkelt som lavkarbo brød, det smaker godt og er lett. Det finnes mange alternativer til lavkarbo brød, og her burde finnes noe for enhver smak. Både de som ikke er super strikse, og de som er super striks. Mitt eget valg faller ofte på et kjøpebrød, også her finnes det flere gode alternativer på markedet. Jeg ender stort sett opp med brødet som heter «Fiber og Frø» som er kjøpt hos Coop, eller Ingers Lavkarbobrød som er å få kjøpt hos Kiwi og Spar iallefall.

Jeg tenkte å ta en liste her over hvilke brød som finnes, så er det litt lettere for dere å gjøre opp en egen mening og et eget valg. Næringsinnholdet jeg oppgir er pr. 100 gram brød.

Ingers Lavkarbobrød: Karbohydrater 21,7 gram, Proteiner 13,9 gram, Fett 6,7 gram, Fiber 12,8 gram. (Kiwi, Spar)

Fiber og Frø: Karbohydrater 19,7 gram, Proteiner 15,9 gram, Fett 11 gram, Fiber 9,5 gram. (Coop)

Fedon Lindberg lavkarbobrød: Karbohydrater 21,9 gram, Proteiner 18,1 gram, Fett 8 gram, Fiber 9 gram. (Rema 1000)

Norgesbakeriet Lavkarbobrød: Karbohydrater 6,7 gram, Proteiner 25 gram, Fett 6,9 gram, Fiber 7,2 gram (Rimi, Ica)

Dette er de mest kjente ferdig brødene, i tillegg kan du kanskje klare å finne lavkarbo knekkebrød i enkelte matbutikker. Som dere ser så er Norgesbakeriet sitt lavest på karbohydrater, mens de andre tre er ganske jevne. Jeg liker alle brødene godt, men ender oftes opp med Fiber og Frø, eller Ingers Lavkarbobrød. Dette simpelten fordi jeg handler på Coop Extra, eller Kiwi.

Såklart kan du også lage ditt eget brød, jeg har noen oppskrifter fra gamle bloggen dere kan bruke om dere vil. Der ligger både brød og knekkebrød oppskrifter, to tynne skiver av brød oppskriften er lov til og med på ketose. Jeg fant oppskriftene på et lavkarbo forum, og ble brukt av andre på ketose. Knekkebrød oppskriften har jeg fått av min mor.

Oppskriftene kan dere finne HER

Så dette er altså min daglige frokost, stort sett. Med variasjon i pålegget, går jeg ikke lei heller egentlig. Det føles egentlig ganske befriende og bare stå opp, tine et par skiver brød og spise. Drikke idag ble et glass vann, med sitronsaft og isbiter. Har jo vært så varmt lenge, at vannet i springen blir jo ikke ordentlig kaldt.

Nå har du kanskje funnet ut hvilke brød som kan passe deg best, om du har lyst til å ha muligheten. Ellers er det jo mange som velger å leve uten brød på lavkarbo, men lavkarbo betyr jo ikke at man må kutte alt sånt. Lavkarbo varianter finnes i fleng, i varianter som kan passe de fleste.

Har dere for øvrig lagt merke til menyene på bloggen nå? Det er blant annet en god FAQ side, som passer perfekt for de som lurer på noe. Min vekthistorie, Forsiden hvor gamle bloggen også er linket og en Gjestebok hvor dere kan legge igjen ris, ros eller spørsmål om dere vil. Ta en titt rundt, så finner dere litt av  hvert 🙂

Følg også Lavkarbotips på Facebook!

Finnes også på Instagram!

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo frokost/kvelds/lunch! og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s