Plutselig var jeg feit igjen!!!

For et frustrerende humør det er på meg for tiden, helt utrolig at det egentlig går an. Jeg sitter her nå, i nye klær, sminket og føler meg like dritt. Da vi shoppet idag var jeg veldig happy, jeg gikk inn i butikkene. Fant det jeg synest var pent, prøvde og det passet. Kjøpte flere ting, og reiste hjem igjen. Da vi kom hjem var jeg i strålende humør, lagde meg (les: deilig) mat. Gikk i dusjen, sminket meg på nytt og tok på meg noe av de nye klærne. Gubben stilte som fotograf, og alt var fint. Helt til jeg skulle scanne igjennom bildene som foreløpig var tatt, BAM der var jeg feit igjen. Ikke bare litt feit, men skamfeit. Humøret raste sånn tusen hakk på et sekund, «realiteten» innhentet meg og jeg likte ikke det jeg så. Det er jo helt klart at jeg ikke er fornøyd med vekta mi, slik den er pr. idag. Jeg sliter fremdeles med at jeg er 5 kilo tyngre, enn desember 2012. Filleting ville noen sagt, men for meg er det ganske sårt å tenke på. Jeg har faktisk lagt litt på meg, fra da jeg var minst.

Jeg vil ikke skylde på hormonene, jeg bestemmer vel i høy grad hva jeg selv spiser. Jeg vet bare at vekta har gått opp, etter at jeg begynte på alle disse hormonkurene. I forsøket på å bli gravid, har jeg tatt mange hormon kurer. Det var etter den første kuren med Pergotime, at de kiloene kom på. Det er nå over et år siden, men de sitter ennå. Positive er vel at jeg klarte å stanse det der, men alikevel. Det er ikke bra i mine øyne, jeg vil jo gjerne nedover. Snart skal vi i gang med nytt forsøk på å bli foreldre, denne gangen IVF. Hormonene jeg må ta blir ikke akkurat mildere, heller tvert om. Jeg får prøve å tenke at dette faktisk er verdt det, så får jeg heller leve med at kroppen min blåser seg opp. Med alle disse hormonkurene, så er kroppen min laaaaangt fra balanse. Jeg hadde liksom nok problemer med hormonforstyrrelser fra før, nå er det ikke bedre akkurat.

Uansett hvordan jeg føler meg akkurat nå, så skal dere få se noen av bildene jeg tok. Må vel vise noe av det jeg handlet, sånn for syns skyld. Kan noen please sparke meg bak? Kan noen fortelle meg at må jeg skjerpe meg? Er så sutrete vet du, at det er helt ille. Kunne man bare skrudd av følelser sier nå jeg….

Forsøk på å fange detaljene 😉

Joda, følte meg ikke høy i hatten. Det synest nok på mange av bildene, og jeg lurer på mange ganger hvordan vi jenter er skrudd sammen jeg. Ingenting blir jo noensinne godt nok, alt blir feil. Jeg kunne ønske jeg bare kunne godtatt meg selv snart, akkurat slik jeg er. Jeg har perioder hvor jeg føler meg mere enn fin nok slik jeg er, så faller jeg liksom igjen. En ting er sikkert, det er mere med vekttap enn bare vekttapet i seg selv. Følelsene er ikke alltid helt inntakt, og kan variere veldig. Jeg gir meg for øvrig ikke, her skal det nå kjempes på fremover. Vet ikke hvor mye jeg får gjort med mitt ønske om å gå mere ned i vekt, med tanke på IVF start snart og mere hormoner. Men jeg prøver så godt jeg kan, mere kan jeg ikke gi på det punktet.

Etter fotograferingen var jeg helt ærlig sur som ei potte, og gubben lurte på om det var han jeg var sur på. Dere vet den situasjonen når dere er sur på dere selv, lar det gå ut over gubben og han tror han har gjort noe galt. Tror ikke han fikk så mye respons, annet enn et surt «Det er ikke deg jeg er sur på».

Jeg tok turen i sofaen, fant frem negle lakken. Der fikk jeg ganske hurtig konstatert at her trengs det øving, masse øving. For ei som ikke har lakka negler på 10 år, er det ikke resultatet mye å skryte av…

De gjør seg best på et duset bilde for å si det sånn 😀 Kan ikke gi meg på det heller da, øvelse gjør mester. Det der var den gode hånda BTW 😀

Jeg håper humøret er steget igjen til imorgen, erfaringsmessig så har det gjort det. Tror nok egentlig at hormonene mine gjør meg ustabil også, så dette har nok ikke bare med prosessen jeg har vært igjennom de siste årene. Det har nok litt med hva vi går igjennom med denne barnløsheten også, kroppen reagerer jo selvfølgelig på lengre tid med hormon behandlinger. Sitter å ser på en vakker solnedgang her nå, og etter været før idag er det som et under.

Tror jeg skal krype godt ned i sofaen, se på tv og slappe av litt nå. Prøve å koble ting litt ut for noen timer, til jeg klarer å hente frem penere tanker om meg selv igjen. Det finnes ingenting som er mere destruktivt, enn å tenke stygt om seg selv.

 

Dette innlegget ble publisert i Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap! og merket med , . Bokmerk permalenken.

10 svar til Plutselig var jeg feit igjen!!!

 1. Mette Dalsklev sier:

  nei, kjære vene du er da ikke feit ❤ kjempeflott!!!

 2. Lill sier:

  Du er ikke skamfeit, men råfin 🙂 Syns du ble så flott med den nye sveisen !

 3. wenche sier:

  Jeg er slik stille leser, som leser, men aldri kommenterer 😉 Jeg er feit! ikke tull altså, jeg pleide å veie 30 kg mindre! jeg kjenner igjen alle følelsene dine, absolutt hele registeret. Jeg hadde pcos før og mens jeg klarte å produsere to flotte barn ved hjelp av hormonkur. Min kommentar er som følger 😉 Du er råflott dame, flink som klarer å holde på med det du gjør 😉 Men det er noe som heter at klær skaper folk 😉 klarer du selv å se hvor flott du er i den korte skinnjakken og i den grå toppen uten den lange jakken? Klarer du å se forskjellen? Jeg tørr også påstå at du er klar for litt mere tettsittende topper 😉 lykke til videre og husk!! Du er kjempeflott 😉

 4. Toril sier:

  He, he – sammenlign med bildet til venstre i headeren din – kan ikke tro det er samme damen en gang! Kjempefin er du!!!! Vær stolt av deg selv som klarer å holde deg stabil, det er en stor bragd i seg selv som maaaange ikke fikser. De siste kiloene (hvis de absolutt må av) kan du konsentrere deg om en annen gang.

 5. Marianne sier:

  Flott dame 🙂 Fine klær.. Fin hårfrisyre og fin neglelakk.. Og den forskjellen på vekta da.. Du burde være kjempefornøyd og stolt av deg selv. Det er en STOR bragd det du har gjort.Bare så du vet det altså.. Klapp,klapp 😀 Håper og Ønsker att du lykkes med ditt forsøk nå i høst 🙂 Lykke lykke til. Mvh Marianne fra Trondheim

  • Tusen takk Marianne ❤ Jeg skal nok klare å få orden på ting snart, føler jeg er på vei 🙂 Kan ikke bruke resten av livet på å prøve å finne det perfekte…. tror nemlig ikke at jeg vil finne det :-p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s