Prosjekt ship shape, jeg er GOD nok som jeg er!

Jeg har sett for mye på Hotel Cæsar, som velger å kalle mitt eget prosjekt for «Prosjekt Ship Shape» 🙂 Jeg har til og med laget min egen tagg på Instagram #prosjektshipshape,  der skal jeg legge ut bilder underveis som veien går. Dere har jo skjønt at jeg har en innvendig konflikt om dagen, hvor fornuften min sier at jeg burde være fornøyd med meg selv. Det er bare så himla synd at følelsene mine ikke er enige, de forteller meg ting som ikke er bra for meg. Nå går prosjektet sin gang, jeg har iallefall klart å sminke meg 3 dager på rad. Jeg kjøpte noe nytt til klesskapet igår, og idag da jeg reiste ut for å hente en pakke og noen greier. Ja, da tok jeg på meg skolettene mine (som jeg elsker), og prøvde å heve hodet litt.

Jeg føler meg veldig mye bedre idag skal sies, men det slo meg da jeg var inne i Volda. At jeg egentlig er litt redd for å se dum ut, ikke være bra nok. Redd for å være for lite dollete, redd for å være for mye dollete eller kanskje redd for å ikke passe helt inn. Så følelsene gikk i hele registeret på bare 30 minutter inne på senteret, de gikk fra å føle meg veldig bra, til å være usikker sikkert 10 ganger. Så jeg prøver å suge til meg de minuttene av de totalt 30, hvor jeg faktisk følte meg fin 🙂 Det er absolutt noe å jobbe med fremover her, jobbe med å bli tilfreds.

Mange sa nemlig noe igår, som jeg har tatt veldig til meg. Jeg (og tydeligvis mange andre) har aldri (les: aldri) vært fornøyd med eget utseende og vekt, uansett om jeg har vært 50 kilo mere eller 10 kilo mindre som i min ungdom. Ei heller når jeg var 5 kilo mindre var jeg fornøyd, selv da fant jeg en haug med feil på meg selv. Noe sier meg da at dette ikke handler om vekt lenger, det handler om selve innstillingen til oss selv. Følelsen om å aldri være bra nok, sitter hardt i mange av oss. Jeg har ikke lyst til å ha det sånn, jeg har hatt det sånn hele livet. Enten fordi andre har fortalt meg at jeg ikke har vært bra nok, og i de senere år fordi jeg ikke har følt meg bra nok. Det er så forbanna unødvendig, og man blir jo aldri helt lykkelig om man skal tenke sånn.

Det er på tide å godta seg selv, akkurat som jeg er. Om jeg har en valk her, hengepupper der eller dissende rumpe. Det skal vel ikke være det som skal avgjøre om jeg har det bra eller ikke? Jeg tror fremdeles noe av nøkkelen ligger i å fremheve det jeg synest er bra med meg selv, ikke ligge på sofaen i slitte joggeklær uten sminke. Ikke fordi det ytre betyr mest, men fordi man føler seg mere vel av det. Så samtidig som jeg forsetter med det, må jeg kanskje bare jobbe med å tenke at jeg er god nok. Jeg er en av de svært heldige som har klart å jobbe med mine kostholdsvaner, jeg har ikke bare klart å gå ned i vekt. Men jeg har mere eller mindre holdt vekta også i snart 2 år. Hva så om jeg har gått opp 5 kilo igjen, er det verdens undergang?

Det er jo ikke det, og jeg får bare leve med at det er litt vanskeligere når man pøses full i hormoner hele tiden. Jeg har en mann som elsker meg, og det å prøve å lage en familie sammen er faktisk viktigere enn å være slankest mulig. Skal man jakte for evig på den perfekte kroppen, som man for øvrig aldri vil føle at man har uansett. Jeg tror nemlig at uansett hvor slank jeg måtte bli, vil jeg aldri føle at jeg er god nok. Om det bare er det jeg skal tenke på og jobbe mot, da kommer det aldri til å funke uansett hva jeg gjør. Så da får jeg bare prøve å tenke, jeg er bra nok som jeg er. Jeg sier det høyt: «Jeg er bra nok som jeg er»

Jeg snakker selvfølgelig ikke om å la meg selv forfalle her, drite i kostholdet og la være å trene. Jeg snakker om at jeg godtar meg selv, det jeg gjør er godt nok og jeg er faktisk ganske flink. Så om vekta viser den samme, om jeg ser lik ut, så vet jeg iallefall at jeg er sunn og jeg trener. Jeg spiser sunt, jeg trener og er i god form. Det kan ingen ta fra meg,og jeg kan jammen meg se bra ut også, selv om jeg ikke er spesielt slank.

Samme antrekk idag som igår, da klærne ikke rakk å bli skitne på bare noen kvelds timer. Imorgen blir det nytt antrekk, hva nå enn det blir av det jeg har liggende. Noe skal jeg nok finne, men jeg burde vært på shopping for å kjøpe meg flere fine topper. Jeg lurer på om det blir nett shopping jeg, det er jo enkelt og greit ❤

DSC_0089

Har vært working girl forran dataskjermen idag ja, men det måtte til. Ble mye uventa arbeid, men følte bare at jeg måtte bytte fra der jeg var. Er veldig fornøyd med wordpress nå, så her forblir jeg nok 😉

DSC_0092

For å si det sånn så er ikke antrekket rent lenger nå nei, ikke skjorta iallefall. Jeg har baka! Bruker å lage hjemmelagde rundtstykker til mannen, billigere og bedre enn det man kjøper. Gikk litt fort i svingene kan man si 🙂

DSC_0100

DSC_0101

DSC_0096

På bildene her ser dere kanskje noe av det som jeg trykker meg selv ned for, noe så lite som en hengehake/dobbelt hake…. Liker den ikke, og gjør alt jeg kan for å skjule den. Fra nå av skal jeg prøve å ikke bry meg, er vel ikke dobbelthaken som skal bestemme om jeg skal ha det bra eller ikke. Det blir litt for dumt når man tenker seg om!

DSC_0009 (2)

DSC_0012

DSC_0018 (2)

Nei, jeg ønsker å være lykkelig og jeg skal få det til. Jeg har ikke eid en neglelakk på 10 år, nå skal det lakkes negler fremover. Kjøpte til og med den nye mascaraen igår, har ikke fått prøvd den enda. Skal prøve den imorgen, når jeg skal sminke meg. Ble anbefalt den på Cubus, var visst best selgeren 🙂

Jeg håper jeg ikke feiler enda en gang, at jeg faktisk klarer å lykkes denne gangen. Med å trives bedre med meg selv, godta meg selv og faktisk klare å tenke at jeg er god nok. Om det er flere som vil være med på reisen, som føler de kunne ha godt av det samme. Da kan dere bare bruke taggen #prosjektshipshape på Instagram dere også, så blir vi inspirert av hverandre vet dere. Ikke minst kan vi jo støtte opp om hverandre om det blir tungt også ❤

Ellers så har jeg taggen #lavkarboimitthjerte for matbilder og sånt ❤

Imorgen skal jeg trene igjen, og da skal jeg teste den nye pulsklokken min. Gjett om jeg gleder meg? Kommer såklart med utfyllende innlegg om det, og gubben hjelper meg nok med bilder! 🙂

 

Dette innlegget ble publisert i Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap!. Bokmerk permalenken.

2 svar til Prosjekt ship shape, jeg er GOD nok som jeg er!

  1. Ellen sier:

    Hurra kommentar felt 🙂 takk!
    Du er vakker – inni og utenpå 🙂

    • Tusen takk 🙂 Ja, jeg savnet det også på den andre. Toppet seg imidlertidig for meg idag, da jeg merka at jeg måtte betale mye penger, bare fordi jeg har mye trafikk på bloggen! Da var det bare å bytte og er MYE mere fornøyd med dette 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s