Første treningsøkt med pulsklokke!

Jeg har kjøpt meg en pulsklokke, jeg har aldri trent med pulsklokke før så dette her er helt nytt for meg. Fikk pulsklokken hjem på lørdag (igår), og gledet meg til å prøve idag. Jeg er veldig glad jeg har kommet i gang igjen med treningen nå, og at kostholdet også er som normalt. Det har noe med hvordan man føler seg, og trening og sunn mat gjør meg gladere og lettere. Jeg vet for fakta at trening hjelper meg mye psykisk også, så jeg trener faktisk like mye for å holde psyken i sjakk 🙂 Jeg har angstproblemer, men etter at jeg begynte å trene i Desember ifjor har dette problemet så og si blitt borte. Så det er ikke bare tull når noen forteller at trening hjelper mot angst, det er faktisk noe i det.

Treningsøkte min idag ble noen øvelser med pilatesball først, 4 øvelser. To for mage, en for innside lår og en for bakside lår/rumpe. Tok 3 serier på hver øvelse, og etter det var det på tide med å avslutte med burpees. Jeg har rekord på overkant av 100 burpees, men etter over en mnd. med treningsfri i sommer tok jeg 50 forrige gang. Idag ble det 60, så jeg beveger meg oppover igjen. Burpees er genialt, og det er en øvelse alle kan gjøre hjemme. Du trenger kun din egen kroppsvekt, og tror du at den ikke er tung tar du helt feil. Jeg har kne problemer, men jeg gjør en enklere variant. Selv med forenklet variant er dette SVÆRT bra trening, det er ikke tvil i mitt hjerte.

Jeg har ikke trent med pulsklokke før, og under burpees var den høyeste pulsen jeg fikk målt 190. Det er høyt, så her snakker vi egentlig intervall trening. Det er heller ingen unnskyldning, du kan gjøre dette hjemme i din egen stue i starten. Nå føler jeg at jeg må komme med en advarsel samtitid, er du utrent bør du ikke hive deg utpå med mange burpees det første du gjør. Ta det isåfall rolig i starten, de første gangene jeg prøvde klarte jeg kanskje 15 totalt med pauser imellom. Da hadde jeg i tillegg trent en god stund før jeg prøvde, så vær forsiktige her…

For øvrig er jeg nødt til å ha en høy makspuls, selv om jeg målte 190 så føltes det greit. Fint nok er jeg sliten da, men jeg føler meg ikke kvalm eller svimmel. Pulsen synker ganske raskt igjen også, så jeg regner med jeg er i bra form 🙂 Prøvde å måle hvilepuls her igår, lå å vippet mellom 59/61 og det er jo ganske bra.

Konklusjon når det kommer til pulsklokken er at dette var moro å trene med, nyttig å vite hvor pulsen ligger. Fint å se hvor mange kalorier man har forbrent, og hvor lang økten har vært. Den pulsklokken jeg har kjøpt er fra Polar, med pulsbelte. Den er ikke kjempe avansert, men den har det jeg trenger egentlig. Ville ikke kjøpe en som var altfor avansert, siden det er den første jeg eier. Klokken viser altså pulsen under trening, om man er In Zone som det heter. Hvor lang økten har vært, og hvor mange kalorier du har forbrent. Jeg trente 35 minutter, og forbrente i overkant av 300 kalorier. Husker ikke helt nå, men det var opp mot 350. Det er jeg veldig fornøyd med, og jeg fikk endelig bevist at burpees virkelig er knall effektivt! Jeg gleder meg til jeg skal prøve den på en løpeøkt, tror jeg satser på det på mandag! Jeg kjøpte min klokke på xxl, den kostet 499,- Selvfølgelig finner jeg den ikke igjen på XXL sport nå, men de har en lignende. Den kan dere finne HER tror faktisk den viser fettforbrenning osv også. Jeg er ikke sponset dette produktet, jeg har kjøpt klokke selv om det er noen tvil om det 😉

 

DSC_0102

DSC_0106

Trenings outfit idag 🙂 Joggebukse, med treningstopp og sports bh under fra Pierre Robert!

DSC_0119

DSC_0139

Pilatesballen kjøpte jeg på Jula i sin tid for kr. 99,- usikker på om de har den enda. Jeg bruker gjerne pilatesballen til oppvarming og styrke med egen kroppsvekt. Bra trening, for kjernemusklatur, balanse og styrke 🙂

DSC_0116

Klokken sitter bra på armen, og det er one size.

DSC_0133

DSC_0108

DSC_0150

Rett etter trening spiste jeg en skyr med skogsbær, unnet meg også et glass med pepsi max. Er vel tross alt lørdag 😉

Er strålende fornøyd med treningen, man kan godt få en effektiv økt på bare litt over halv timen. Ble ikke så sur i musklene idag, allerede mye bedre enn forrige gang. Tror kroppen min nesten fikk sjokk forrige gang, når den ikke hadde gjort dette på over en mnd. Snart skal jeg begynne å ta frem igjen vektene mine, men satser på en løpeøkt først. Har en slags treningsplan for neste uke i hodet!

 • Mandag: Løpetrening, intervaller i bakke.
 • Onsdag: Styrketrening med pilatesball og 70 burpees til avslutning.
 • Fredag: Styrketrening med vekter.
 • Søndag: Sirkeltrening med 5 øvelser.

Dette er egentlig en lett uke, i forhold til det jeg drev på med før ferien. Men sånn må det være, må ta litt tid for å bygge meg opp igjen. Har tapt mest styrke på denne mnd. og den trengs å jobbes litt med. Kondisjonen vil jeg si jeg er meget fornøyd med, men det finnes alltid nye mål å nå.

Har dere kommet dere i gang med trening nå etter sommeren da?

Eller har dere kanskje trent gjennom sommeren også ?

 

Dette innlegget ble publisert i Trening med lavkarbo! og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Første treningsøkt med pulsklokke!

 1. Ramona sier:

  Finn hvilepulsen best når du våkner på morran.
  Sov med klokka på og prøv (ikke lett) å se på den før du beveger deg 🙂
  Ellers vil jeg si du er utrolig flink! Stå på!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s