Biff ytrefilet med gratinert blomkål og brokkoli!

Jeg sparte meg gjennom dagen igår, til kveldsen. Den var bare himmelsk, og dette er særdeles enkelt å lage for alle også. Det er bare å steke biffer, og grønnsakene gratinerer seg selv i ovnen. Hvitløkssmør kan du enten kjøpe ferdig, eller lage veldig enkelt selv. Jeg skal her dele med dere, det perfekte måltidet for lørdags kosen.

Biff ytrefilet

 • Du trenger 1 biff á 150-200 gram pr. person.

Gratinert blomkål og brokkoli (1 pers)

 • 200 gram frossen blanding av blomkål og brokkoli.
 • 0,5-1 dl kremfløte.
 • Ost til topping.
 • salt, pepper.

Hvitløkssmør (kan oppbevares i frysenboksen å brukes til så mangt)

 • 200 gram ekte smør
 • 2 fedd fersk hvitløk
 • 1/4 ts salt
 • 1/2 ts chili (kan droppes eller byttes til pepper)

Fremgangsmåter!

Biff ytrefilet

 • Kjøp ferdig posjonerte biffer, eller kjøp et helt stykke og skjær opp. Hele stykker er ofte billigere, og det er veldig lett å skjære opp biffer.
 • La kjøttet bli rom temperert før du steker det, ligger det ute en time før steking er det bra.
 • Begynn å stek biffene, når grønnsakene er i ovnen.
 • Medium biff: Snu biffen når det pipler rosa kjøttsaft ut på toppen, når det pipler rosa kjøttsaft ut på toppen igjen er den ferdig stekt. Men husk å hvile biffen, før servering. Hviletid er ca. den samme som steketid 🙂 Time dette opp etter når grønnsakene dine er ferdig. Vil du ha godt stekt biff, steker du biffen til det kommer klar kjøttsaft ut. Pass på å ikke stek den for hardt, på for sterk varme.

Gratinert blomkål og brokkoli

 • Ta ut den frosne blomkålen noen timer før du skal lage den, legg den direkte i den ildfaste formen for å tine. Når den er tint, slår du av det vannet som kommer ut i formen.
 • Hell fløte over grønnsakene.
 • Strø litt salt og pepper over.
 • Legg godt med ost på toppen.
 • Stekes på 200 grader i 15-20 minutter.

Hvitløkssmør

 • Pass på at smøret er rom temperert/mykt.
 • Finhakk hvitløken.
 • Tilsett krydder/urter om du måtte ønske.
 • Bland godt sammen. Om smøret skal lages «korrekt», skal det piskes i kjøkkenmaskin til det er hvitt og luftig. Dette er imidlertidig ikke noe must, om du ikke vil bruke tid på det. Smøret smaker godt alikevel.
 • Legg smøret i en boks med lokk ii fryseboksen, om du skal ha selskap ville jeg gjerne brukt en sprøytepose og laget rosetter på et brett. Dekket brettet med plast, for så å sette det i fryseboksen. I hvredagslivet vil jeg si det er unødvendig, og de fleste vil vel gjøre det enklest mulig 🙂
 • Smøret kan du lagre i fryseboksen, lage i god tid i forveien og du kan bruke det til alle typer kjøtt/fisk. Perfekt erstatning for vanlig saus!

Denne middagen her er høyst enkel, men alikevel så luksus å spise. Perfekt på en lørdagskveld, hvor man gjerne vil ha noe ekstra.

DSC_0222

Om dere er mange personer, bruk en større ildfast form. Jeg har valgt å kle en brødform med bakepapir her, det er vel mest for at jeg ikke liker at formene brenner seg så fælt.

DSC_0225

Rikelig med ost til topping, nam 🙂

DSC_0234

DSC_0237

Smaker så godt, at jeg lengter til neste gang vi skal ha biff allerede! Er noe med en ordentlig digg biff, kan nesten spises med hvitløkssmør alene 🙂 Men disse gratinerte grønnsakene passer veldig godt til, så anbefaler absolutt å ha med grønnsaker altså ❤

Når det kommer til karbohydrater i dette måltidet, er det svært lite. Toppen 5-6 gram totalt, og passer derfor ypperlig for alle på lavkarbo. Passer perfekt for et ketosebasert kosthold, men er også for oss som har litt friere «filosofi» 😉

Dette er vel ikke akkurat et hverdags måltid når det kommer til pris, jeg kjøpte first price fersk stykke med ytrefilet på Kiwi. Den var kjempegod, og det er ikke siste gang jeg gjør det. Man sparer ofte ganske mye på å kjøpe et sånt større stykke og dele opp selv. Kanskje så mye som opp mot halve prisen i enkelte tilfeller, så jeg mener det er verdt det. Ytrefilet er veldig lett å dele i biffer også, er bare å kutte rett av liksom. Jeg lagde vel store prosjoner igår, men vi var sultne 🙂 Om jeg ikke husker helt feil, kostet det stykke i kilospris 180-190 kr. Det er ikke ille, når man får flere biff middager av det. Kiloprisen på ferdig oppkuttet er ofte opp mot dobbelt så mye, så jeg anbefaler faktisk å gå for et stykke du må kutte opp selv!

Da er det bare å ønske god middag, når dere lager dette her. Du har noe å glede deg til!

 

 

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo middag! og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s