Regelrett kvalm av spenning!

Det er rart hvordan dagen plutselig kan forandre seg, fra relativt rolig og kontrollert. Til et kaos av følelser, som nervøsitet, spenning, redsel osv. Det er nå pr. definasjon totalt kaos i hodet, og sommerfuglene i magen flyr så vilt at jeg nesten må spy. Det har seg nemlig sånn at det vi nå har ventet (mere enn) lenge nok på, er like på startstreken nå. Jeg har endelig fått tydelig tegn på at syklusen min nå skal starte hvert øyeblikk, det betyr jo ikke annet enn at vårt første forsøk på denne IVF-reisen skal starte.

Gudene må vite jeg har måttet jobbe hardt for at vi skal få hjelp på denne måten, vi har prøvd i godt over 6 år. Men grunnen for at IVF har vært så langt fremme som nå, er jo pga at jeg måtte ned over 50 kg for å i det hele tatt få forsøk. Kan gi all ære til meg selv, lavkarbo og støtte på sidelinjen. Sykelig overvekt setter stopper for så mangt, blant annet å få slik medisinsk hjelp som dette. Det virker kanskje urettferdig i ene øyeblikket, men så forstår man jo at de ikke kan hjelpe visst man er for stor. Nå er imidlertidig dagen for start snart her, jeg regner med start blir på søndag morgen. Det å sette den første sprøyten blir nervepirrende og spennende. Ironisk nok så gruer jeg meg ikke så veldig mye til å stikke meg selv, bare å knipe godt i skinnet det og så merker man sikkert ikke så mye til det.

Er ikke så veldig mye man kan gjøre feil liksom, Gonal-F pennen er ferdigfylt og det er bare å skru frem dosen. Jeg er mest nervøs for forsøket,  om alt går fint underveis og om vi får et happy resultat av det. Håpet om å klare det på første ligger jo her, men samtidig er det vel viktig å være realistisk også. Mye skal klaffe underveis, og jeg/vi kommer nok ikke til å klare å slappe av før et befruktet egg har blitt satt tilbake igjen. Så nå får vi håpe at jeg har fått passe dose tildelt, at det blir mange gode egg og minst et gullegg 🙂 Trenger jo i grunnen bare et for at det skal gå, men alle håper vi vel på flere.

Dette gjorde dagen min til et tankekjør kan man si, har prøvd å beholde roen frem til nå. Selv om det har vært utrolig vanskelig, så har jeg prøvd. Men nå er det nesten ikke mulig lenger, å holde meg rolig. For nå vet vi, vi skal starte hvert øyeblikk. Er egentlig et stort øyeblikk, med tanke på alt jeg har måttet gå igjennom for å komme hit. Vekta mi har blitt gransket med argusøyne, jeg har fått høre mange ganger at jeg må mere ned. Da jeg endelig ble godkjent, var jeg så uendelig glad. Men det var mange tøffe tak, og mange tanker på veien. Enkelte perioder lurte jeg på om jeg noensinne ville klare vektkravet, jeg visste det egentlig innerst inne. Men ting tok veldig tid, og når man  har ventet i så mange år på riktig hjelp. Da blir alt veldig stort ❤

Nå skal jeg vise denne PCOS´en, at den slett ikke bestemmer om vi skal få barn eller ikke ❤ Dette må bare gå bra! Kryss gjerne fingrene for oss, og for at jeg skal tåle medisinene sånn noenlunde bra 😉

Håper så inderlig på noe å feire i nærmeste fremtid!

Ingrid 4

Dette er oss for sikkert 7 år siden tror jeg, endelig har vi kommet hit. Det har vært mange år, med venting og hardt arbeid med vekta. Nå skal det faktisk skje, nå er vi på vei et sted! Håper magen min kan roe seg litt,  tror en treningsøkt er på sin plass her nå. Det er en flott måte å koble litt av på!

Dette innlegget ble publisert i PCOS og veien mot et barn! og merket med , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til Regelrett kvalm av spenning!

 1. Endring I Hverdagen sier:

  Kan jeg spørre hva vektkravet du fikk var? Gikk det på BMI eller?
  Jeg må nok i gang med IVF dersom ikke spiren sitter etter Pergokuren jeg skal begynne på neste uke.. Og da må jo vekten sikkert betydelig ned, men aner ikke hvor mye..?

  • Lavkarbotips sier:

   Det er litt forskjellig, vet Haukeland har et vektkrav på under 32 i BMI. Jeg fikk derimot krav fra min gyn her på BMI på 30 eller helst under. Tror 30-32 er en grei pekepinn på hva du må forvente, så de godtar litt ekstra 😉 Jeg fikk for øvrig ikke pergotime eller noe, før jeg hadde nådd det vektkravet…. Men der vet jeg det er stor variasjon ute og går. Håper det sitter for dere med pergo da, ingenting hadde jo vært bedre enn det 🙂 Lykke til!

   • Endring i Hverdagen sier:

    Jeg spirte han ang overvekten, men han sa at det ikke hadde noe å si mtp Pergo. Det blir vel heller snakk om ved en evt ivf. Så for å komme under 30, må jeg altså ned 6,5 kilo.. Jaja, bare å jobbe på 🙂
    Håper du oppdaterer oss på hvordan det går fremover, jeg er spent på evt bivirkninger.. Lykke til!

 2. Pergoberta sier:

  Jeg skulle ta ut 37,5IE på Gonal-F`en, og skrudde på «knotten» og dro den ut. Synes det var merkelig at det kom så mange «klikk», og oppdager at jeg har dratt ut 375IE! Så, jo, feil kan gjøres selv om pennen er ferdig fylt 😉 Bare vær veldig nøye med å sjekke, så kommer det til å gå supert!

  Vi skal selv i gang med fryseforsøk snart! Kanskje vi treffes i gangene på Haukeland? For, det er der dere skal?

  • Lavkarbotips sier:

   Takk for rådet 🙂 Kan man reversere det da? Om man har tatt for mye? Jeg husker bare hun på klinikken som viste oss skrudde frem 100 (som er dosen min), trakk ut og så var det liksom klart 😉 Blir spennende imorgen tidlig dette ja…. 😀 tror og håper det går bra 😉 Vi hører til Haukeland ja, så det skal du ikke se bort ifra. Selv om det kanskje skal godt gjøres å være der på samme tid 😉

   • pergoberta sier:

    Man kan ikke reversere det, dessverre.. Så hos meg gikk det dyre dråper ut i vasken :-/ men men.. Vi slapp heldigvis unna med ett forsøk da, så vi hadde ikke de største utgiftene (selvom vi bikket 15000,- grensen men grei margin).

    Hvilken uke er dere forespeilet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s