Første sprøytestikk!

Idag er jammen meg en merkedag i våres liv,  kunne jo egentlig ikke hatt en bedre startdato enn 1. september. Vi måtte vente to uker lenger enn forespeilet med starten,  men sånn er det når man har PCOS. Da kan man ikke regne med at syklusene blir sånn som man regner ut, det er en del av gamet. Det har vært to lange uker, men nå er jo dagen her.

Jeg stod opp i åtte tiden, jeg tenkte at jeg kan sette medisin/sprøyte tiden til kl. 09.00 hver dag. Er en grei tid, ikke for tidlig og ikke for seint. Jeg har egentlig ikke vært kjempenervøs eller redd for det å stikke meg selv,  normalt nervøs har jeg vel vært. Er ikke sånn kjemperedd for nåler, og når jeg stikker meg selv har jeg jo full kontroll. Har vært mere nervøs for å gjøre noe feil, eller lignende. Har også kjent på nervøsitet i henhold til hvordan kroppen min reagerer på medisinen, og om det er høy nok dose eller for høy. Sånne ting som man tenker mye på rett og slett, fordi man vil at alt skal gå etter planen uten for mye tull. Erfaringsmessig, etter hva man leser på nettet vel og merke, kan man ikke regne med at det går knirkefritt. Men det er lov til å håpe, at det er riktig dose og alt er fint. De har jo bra erfaringer med doser ut ifra situasjon etterhvert, så jeg håper alt går fint.

DSC_0284

DSC_0286

Jeg kjente spenningen bygge seg opp før jeg skulle stikke, når jeg stod der med pakken i hånden var det veldig spennende ja. Da jeg hadde fått i stand sprøyten, skrudd frem dosen min og skulle til å stikke tenkte jeg to alternativer!

  1. Stikke nålen rolig inn.
  2. Ta «sats» å stikke den kjapt inn.

Valgte nummer 2 etter litt betenkningstid, tror det var smart. Da går det fort, og plutselig er den inne 🙂 Jeg forventet meg helt klart å kjenne stikket, vet dere hva? Jeg kjente ikke en dritt, ingenting! Jeg lyver ikke når jeg sier det, kjente absolutt ingenting av stikket eller når jeg trøkka inn dosen. Det eneste jeg har kjent i forbindelse med stikket var litt ømhet i stikkområdet i etterkant. Men herrefred, det var da heller ingenting. Så sprøytene for min del, kommer til å gå helt fint 😉 Her er man jo veldig forskjellig, som med alt annet. Men dette var iallefall veldig greit for min del, det er andre ting jeg er mere spent på ja. Som for eks. ultralyden på mandag, for å sjekke «eggbestanden» 😀

DSC_0287

DSC_0290

Det blir en del medisiner med dette her ja, men med det behandlings forløpet mitt så er det ikke av værste sort akkurat. Dette er prisen på medisinen frem til nå,  idag skal jeg hente ut det jeg trenger i forbindelse med egguttak og etter egguttak. De er ikke like dyre tror jeg. Spenningen ligger jo på om jeg må ha ut flere sprøyter med Gonal F, det spørs vel hvor godt dosen funker for meg. Håper den er passe, men det vil vise seg mere på mandag på ultralyd.

Ellers spurte jeg om trening da jeg snakket med Haukeland idag,  jeg kan trene som normalt denne uken her. Men fra neste uke kunne jeg ikke det, da de er redd for at eggstokkene skal vri seg. Eggstokkene blir jo ganske tunge, når de blir stimulerte sånn. Så  det er nok forhåndsregel, for at ikke det skal skje komplikasjoner unødvendig. Så jeg skal prøve å trene noenlunde normalt frem til lør-søn iallefall, så får jeg heller roe meg etter det.

Det var min oppdatering idag, når det kommer til dette. Føler det går fint så langt, så håper jeg alt fortsetter fint fremover 😉 Håpet er jo at alt går etter planen, men man kan jo aldri være helt sikker.

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo kaker!. Bokmerk permalenken.

2 svar til Første sprøytestikk!

  1. Endring i hverdagen sier:

    Hvor mange dager må du sette sprøyte? Jeg vet ærlig talt ikke om jeg hadde klart å sette sprøyter på meg selv (håper det ikke blir nødvendig)! Så du er tøff! 🙂

    • Lavkarbotips sier:

      Må sette sprøyter minst i 10 dager… men tror det sikkert blir litt lenger. Men er det som er satt opp på planen 😉 Det gikk helt fint i grunnen, kjente det ikke 😀 fra fredag skal jeg sette to forskjellige for dag, den ene skal hindre naturlig eggløsning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s