Legger 5:2 på is!

Noen av dere fikk kanskje med dere at jeg hadde et personlig prosjekt på gang? Jeg var veldig, veldig nygjerrig på denne 5:2 dietten. Hadde egentlig ikke noe annet mål med å prøve det, annet enn å se hvordan  det var å gjøre på lavkarbo. Var veldig spent på eventuelle effekter, hvordan det føltes og om det kom noen resultater vektmessig. Jeg har kun gjort dette i forrige uke, jeg fastet da på mandag og torsdag. Fastedagene i forrige uke gikk egentlig helt greit, på 5:2 kan man spise 500 kcal (600 for menn) på fastedagene. Jeg spiste da to måltider, lunch og litt sein «middag».

Nå velger jeg imidlertidig å legge dette her på is, det passer rett og slett ikke nå. Planen var å gjøre dette frem til jeg evt. ble gravid, om jeg trivdes med 5:2. Jeg kommer ikke til å gjøre det, og kommer dermed ikke til å finne ut om jeg trives med det. Grunnen er rett og slett at jeg ikke vil påføre kroppen det stresset nå, ved å starte på noe sånt. Dessuten er det vanskelig å faste, når jeg kanskje ikke føler meg helt vel. Da er det greit å spise normalt, og ikke fokusere på at jeg omtrent ikke skal spise enkelte dager.

Jeg har herved rett og slett for lite erfaring med å uttale meg om denne måten og spise på, så kan vel egentlig ikke svare på noen spørsmål sånn sett. Jeg er usikker på hva jeg synest om dietten, jeg tror kanskje ikke den er ideell om du starter på den for å gå ned i vekt. Uten å ha lært deg et grunnleggende sunt kosthold først….. Som et «eksperiment» om man allerede har et sunt kosthold og gode kostvaner, ja da kan det være ok å teste om man vil. Men jeg tror ikke helt på den teorien om at man skal faste 2 dager, for så å kunne spise «hva man vil» de andre dagene. Jeg tror ikke det er en bra start på en livsstilsendring, jeg tror personlig ikke at jeg hadde klart å holde på det da jeg startet min reise for 4 år siden. Jeg tror ikke jeg hadde lært noe annet av det, enn at å sulte meg 2 dager skulle dekke opp for å spise fritt de andre dagene…

Så min mening er vel som med alt annet, det første man må gjøre for å oppnå varig endring og vekttap. Er å gjøre en varig endring!! Det er vel de færreste som kunne tenke seg å faste 2 dager i uken for resten av sitt liv… Dette var altså et eksperiment for min del, for å se hvordan det var. Men i min situasjon nå, kan jeg bare ikke fortsette med det. Jeg burde skjønt det på forhånd, at det kom til å bli for tøft nå når jeg skal gå på medisiner osv.

Jeg håper bare at jeg klarer å spise sunt og godt disse ukene på IVF medisinene, at jeg ikke får problemer med søtsug eller diverse. Det er det værste jeg vet med disse hormon behandlingene… når man får en umennesklig matlyst. Det er vanskelig å fighte imot, det har jeg opplevd før. Nå er det bare dag 1 med sprøyter, så hvordan det blir fremover blir spennende og se. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, og jeg prøver å være positiv. Men om jeg skal være helt 100% ærlig, så har jeg allerede hatt mitt første raseri utbrudd…. ikke moro! Men andre bivirkninger har jeg ikke, enda. Jeg forventer meg hodepine og kvalme, litt smerter i magen og slike ting. Men tenker at det sikkert ikke kommer før nærmere helgen, litt ut i behandlingen med andre ord. Disse humørsvingingene er det verre med, men jeg må bare ta det som det kommer.

Jeg kan ikke gjøre noe med det rett og slett, men det å faste… ja, det er litt vel optimistisk tenkt av meg 😉

Skal forresten på ultralyd for å sjekke hvor mange egg som utvikler seg, på mandag kl.12.30. Det blir så sykt spennende, og jeg tror ikke det helt har gått opp for meg at vi nå har startet. Vi har ventet siden mars nå, så det tok sin tid. Alikevel har tiden gått ganske fort når jeg tenker etter, og nå sitter vi her. Mannen har fått ei sur kjærring for noen uker, men det kan vi vel leve med 🙂 Men klart det er en påkjenning for mannen også, som må tåle alle ting som kommer flyvende ut av det blå. I tillegg så tenker nok mennene mye mere på selve behandlingsforløpet, enn hva vi tror. Vi prøver å snakke sammen om det,og så prøver vi å ta ting litt etterhvert som det kommer. Litt vanskelig, men man må jo bare prøve å leve ved siden av også 🙂 Men klart at dette er en spennende tid, og det er veldig spennende og se hva resultatet blir når vi er over med den første runden.

Så da blir det ingen 5:2 fremover, egentlig så er det ikke så viktig heller. Jeg kan teste det en annen gang, om jeg får lyst. Uansett så vet jeg at lavkarbo er det som funker, 5:2 eller ei.

DSC_0253

Bilde tatt før klippen 😉

 

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo kaker!. Bokmerk permalenken.

2 svar til Legger 5:2 på is!

  1. Monica sier:

    Du er så nydelig 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s