Bivirkninger!

Nå er det min tredje dag på sprøyter, alt går veldig fint så langt. Må også si at foreløpig (bank i bordet), har jeg ikke helt de store plagene av medisinen. Jeg har litt lettere hodepine i perioder, lettere kvalme har jeg hatt i perioder, men ikke noe særlig mere enn hva jeg vanligvis er plaget med. Ellers så er vel kanskje det «værste» at jeg føler meg trøtt, men det er ærlig talt en bagatell 🙂 Ingen økt matlyst så langt, takk og lov. Jeg sliter helt ærlig heller med det motsatte, nedsatt matlyst. Har egentlig ikke lyst på noenting, så har spist ganske lite egentlig de siste dagene.

Nå er det jo bare tredje sprøyten jeg har satt idag, så jeg er jo fullt klar over at det kan komme sterkere bivirkninger og at det ennå er tidlig. Har kjent ørlite stikkinger i eggstokk området, men usikker på om det kan være tegn på eggmodning så tidlig altså. Jeg har jo aldri vært igjennom dette her før, så er usikker på det meste. Den første dagen var jeg egentlig ganske på tuppa, må jeg innrømme. Stikket gikk veldig fint, men jeg var vel bare på tuppa fordi jeg var usikker på hvordan kroppen min skulle ta disse medisinene. Men som sagt, så langt går det ok altså.

Har jo selvfølgelig glemt å ta med homørsvinginger, det er vel kanskje verre enn å være trøtt ja. Jeg vet jeg har lesere som snart skal igjennom IVF, jeg bare sier det. Vær forberedt på å bli litt bitchy, alle er jo ikke like. Men jeg tror det er veldig vanlig å få humørsvinginger. Jeg merker sånt fort, og blir sur for ingenting. Ta eksempelet igår, jeg griste litt på gulvet mens jeg laget mat. Måtte på badet å hente noe å vaske opp med, tenkte med en gang det skjedde: «Nå blir du ikke sint Ingrid, dette er ingenting å være sint for». BAM da jeg hadde gått ut kjøkkendøra sekundet etterpå sprakk jeg, ble så sur. Slamret med dørene, banna høyt og var egentlig helt idiot 😀 

Så fra å tenke at nå må du være rolig, til å bli ukontrollert sint gikk på sekundet… Ikke behagelig, men lite å gjøre med. Jeg prøver å være obs på dette, prøve å telle til 10 eller 1000. Men er ikke alltid det holder nei, det er vel kanskje det som er kjipest. Dette går også utover mannen, og er tungt for våre menn også. De må tross alt tåle å høre det pisset som kommer flyvende gjennom lufta, og det er nok ikke moro. Så er det lett som damen å tenke at de har det så lett, så det får de bare tåle. Jeg tror ikke det er helt rikitig, de tenker mere over ting enn vi tror. IVF er ikke bare lett for dem heller, selv om det er vi som må ta alle medisiner osv. De må tåle å bli skjelt ut, bare det er jo sikkert et helvete.. Men i tillegg er de nok  nervøs og full av tanker de også, og de må tross alt «levere» på dagen og har sitt press på seg de også.

Jeg leser på forskjellige forum at mange liksom ikke forstår mannen oppi dette, og bare blir irritert osv. Det er ikke helt rettferdig synest jeg, man må ta vare på hverandre og forstå hverandre i en slik prosess. Holde sammen, støtte hverandre og prøve å snakke om ting underveis er viktig. Ikke minst si til mannen om du merker at du blir ekstra hormonell og litt i ubalanse, så han vet det ikke er han du er sint på sånn egentlig.

Ellers så går nå dagene, jeg skal handle litt nå. Aner ikke hva jeg skal kjøpe for å spise, men finner vel noe. Mat må jeg jo ha, kan ikke leve på luft og kjærlighet. Ellers tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på en liten treningsøkt imorgen, tar det litt etter formen. Har vært litt i dvale på en måte de siste dagene, det meste har nok vært pga. usikkerhet og mange tanker. Men jeg har lov til å trene som normalt denne uken, så imorgen skal jeg prøve meg på en løpeøkt iallefall. Neste uke har jeg ikke lov til å løpe eller trene hardt på andre måter, gå tur kan jeg om jeg føler for det. Så jeg får vel utnytte denne uken her, når jeg faktisk kan. Grunnen for at man ikke kan trene noe særlig når det nærmer seg uttak, er fordi de er redd at eggstokkene kan vri seg. Man blir ganske stimulert av medisinene, mange egg og eggstokkene blir tunge. Da kan de finne på å vri seg, og det er ikke bra… så mye hopp, sprett og løping er ikke anbefalt da.

Nå skal jeg komme meg ut, så jeg kan komme meg hjem igjen 🙂 Føler meg litt i svime, men litt av det er nok også pga litt dårlig søvn. Jeg har sprøytetiden min kl. 09.00 på morningen, men  jeg våkner alltid i 07.00 tiden. Livredd for å forsove meg vet dere, selv om jeg har alarm på 😉 Litt over paranoid kan man si, men man vil jo ikke gjøre noe feil.

Er overspent på ultralyden på mandag, er veldig spent på hvordan jeg respondere. Det værste som kan skje er jo at jeg ikke responderer, men det tror jeg egentlig ikke.

Vi blogges muligens senere, kanskje jeg får laget en middag idag jeg kan blogge 😉 Ønsker dere alle en riktig god dag!

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo kaker!. Bokmerk permalenken.

3 svar til Bivirkninger!

 1. håpefull sier:

  Hei du.. Tror jeg aldri har kommentert før men jeg må gjøre det nå. Vi to er like gamle og jeg skal mest sannsynlig starte opp med samme som deg om noen mnd. Her er det «bare» tette eggledere som er problemet. Krysser fingrene for deg og oss! Og så vil jeg samtidig si at jeg beundrer deg, den innsatsen du har lagt i deg selv, måten du skriver på, pågangsmot og herlige ærlighet! Jeg kommer til å følge deg spent fremover. Lykke lykke til 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Tusen takk Håpefull ❤ Jeg krysser fingrene for dere også, det kommer nok til å gå fint for dere 🙂 Jeg lurer veldig på om jeg har tette eggledere i tillegg, men det vet jeg faktisk ikke om jeg har. For jeg har blitt "nekta" laproskopi, uten at jeg skjønner hvorfor… Jeg har spurt 2 ganger om jeg kan få det, men de har sagt det ikke er noen vits.. Men uansett, nå er vi jo godt i gang med IVF så håper de har rett i at vi kommer til å lykkes bra med det ❤ De har gitt oss veldig gode sjanser og forutsetninger, så vi får tro på det ❤

 2. håpefull sier:

  Tusen takk for det! 🙂 Ja tro på det de sier! Gynekologen min sier til meg hver gang at vi garantert kommer til å få egene barn og dette er noe mange har gjort før oss. FIkk time til laproskopi 1 sept. Kan også nevne at jeg går til privat gynekolog. Ha en flott dag! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s