Dagene går!

Idag er det 5 dagen på sprøyter, og når jeg tenker meg om har dagene gått ufattelig fort. Jeg merker jeg ikke er helt 100% meg selv, sliter litt med at jeg ikke føler meg opplagt. Føler jeg ikke har så mye energi, er svimmel, hodepine, kvalme (kasta nesten opp igår kveld), hjertebank og føler meg bare litt ør i hodet på en måte. Nå er jeg ikke sånn hele tiden altså, så alt er slettes ikke bare tungt. Jeg har lært ting også, ikke lese for mye på nettet om ting og tang. Ikke høre på alle andre, når det kommer til sprøyter osv. Jeg har nemlig gått å grua meg til den andre sprøyta jeg skulle begynne med i tillegg, fra idag av.

Hadde lest og hørt at den var mye vondere enn Gonal F sprøyten, at den hadde mye tykkere nål og lengre nål. Så jeg lå inatt og tenkte på den der nye sprøyten, vrei meg og planlagte hvordan jeg skulle gå frem. Bestemte meg for at jeg skulle ta den først, slik at jeg var ferdig med den. Siden jeg synest Gonal F sprøyten er helt grei, og det har blitt en god vane 🙂 Så jeg stod der på badet, klønet med pakken til den nye sprøyten. Den er som en helt vanlig sprøyte, og ikke som en penn. Men når jeg hadde blanda vesken og pulveret og fått det opp igjen i sprøyta, så jeg jo at nåla tross alt ikke var noe særlig tykkere. Mulig den er litt tykkere, men det var nå egentlig ikke synlig for min del. Nåla var lengre, men ikke så mye lenger.

Så da jeg satt nåla inn kjente jeg absolutt ingenting av den heller, var ikke vondt et sekund engang. Det gikk så fint og ingenting å ligge våken for om natta og grue seg til. Så da har jeg lært, kutte ut å høre/lese og tro på alt og alle om hvor ille ditt og datt er. Jeg kjenner rett og slett ikke sprøyte stikkene, det er bare noe jeg gjør. Jeg er kanskje heldig, og jeg forstår at andre kan synest at det er vondt og skummelt.  Jeg synest derimot at det er veldig greit, og ikke vondt overhodet. Så da tenker jeg at det er greit at jeg skriver det, slik at andre som kanskje skal det samme kan forstå at det er veldig individuelt hvordan ting føles. Ikke les på skrekkhistorier og sånne ting… det fører bare med seg unødvendig bekymringer. Det eneste jeg kan si var annerledes med Cetrotide sprøyten, var at nåla var litt lenger så jeg blødde litt fra stikkstedet etterpå.Det gjør jeg ikke av Gonal F, men vondt, nei det var det ikke 😉

Så dagene går sin gang her, jeg var på jobben en tur idag. Jeg er ganske stolt av det, for det var noe jeg absolutt ikke hadde lyst til. Var såpass dårlig igår kveld og idag tidlig, at jeg var ikke fristet. Men jeg tvinga meg selv, og tenkte at jeg hadde godt av å komme meg ut å tenke på noe litt annet. Sitter man bare hjemme, så tenker man seg fort dårligere enn hva man egentlig er. Det kjenner vel de fleste til 😉 Så det er et annet råd til kommende IVF`ere, ikke bare sitt hjemme og stur. Prøv iallefall å gjøre noen ting, selv om du føler deg lettere dritt. Det kan hjelpe litt både på humør og form, tenker man på noe annet så er det merkelig hvordan man kan føle seg bedre en stund. Men vær også forberedt på at humøret kan svinge veldig, samme med formen. Du kan føle deg fin en stund, så kan du bli ganske dårlig en periode. Så blir du kanskje bedre igjen, og sånn går det.

Når det er sagt, så synest jeg humørsvingingene mine er mye bedre akkurat nå. Om jeg var litt ekstra amper de første dagene, fordi kroppen ikke helt «skjønte» hva den fikk. Det vet jeg ikke, men det er ikke så ille med humøret nå egentlig. Det er ganske stabilt, nesten som det pleier 😉 Men så har mannen vært eksemplarisk flink og omsorgsfull de siste dagene da, så det hjelper jo helt klart på! 🙂 ❤

Nå er det tv kveld, etter en dag hvor jeg føler jeg har fått gjort litt igjen. Håper så inderlig at denne helgen går fort, for på mandag skal vi få status på utviklingen av egg. Det blir en veldig spennende dag kan man si, må jeg gå lenger på medisiner, må jeg opp eller ned i dose eller blir det som planlagt? Det gjenstår å se, vi er super spente 😉

 

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo kaker!. Bokmerk permalenken.

4 svar til Dagene går!

 1. håpefull sier:

  Tusen takk for det du skriver! jeg har også lært meg å ikke lese for mye på nett..hadde meg selvfølgelig noen runder rett etter at jeg fikk «diagnosen» noe som resulterte i at min kjære kom hjem til en kjæreste som satt og gråt i sofaen… Haha, kan le av det nå etterpå 🙂 Og er greit å lese hvordan du har det og samtidig vite at jeg kan ha det helt annerledes! Har både gått på pergotime og femar og jeg følte egentlig ikke noe særlig på noen av de – tror det helst var mest nervøsitet og spenning (og noen veldig vonde pupper..) Tusen takk for gode tips! Glad vi begge har stødige og tåkmodige menn ❤ 1 okt skal jeg inn til laproskopi og da får jeg fort vite når vi skal inn til å begynne med IVF. Du er kjempeflink!

  • Lavkarbotips sier:

   🙂 Misunner deg litt den laproskopien… jeg ønsket å ta det før IVF. Men fikk ikke….. veldig forskjellige meninger og prosedyrer på om man får det eller ikke merker jeg… men du fikk henvisning av privat gyn til det du da? Jeg håper vi får det til med IVF nå, ingenting hadde vært bedre. Men går det ikke på de forsøkene vi har, vil jeg ha LAP for å se om det kan hjelpe noe… men må vel gå privat jeg også for å få henvisning til det da… og ja, vi er jo alle forskjellige, det er så sant 🙂 Jeg har det rimelig ok egentlig, selv om jeg helt klart merker at jeg er litt redusert ja…. men prøver å holde hodet oppe. Er jo for en god sak 🙂 Mange har gjort det før oss ja, og vi skal jammen meg klare det vi også ❤ Stødige menn er alfa og omega ❤

 2. håpefull sier:

  en god sak og en STOR sak 😉 og ja var hos privat gyn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s