Søndags frokost på dag 7

Tenk, idag er det akkurat en uke siden vi startet prosessen. Jeg trodde aldri at uken skulle gå forbi, men det har ikke vært så værst alikevel. Uken har egentlig vært en liten tåke, føles det som. Men jeg føler jeg har «våknet» litt igjen nå, og det føles bra. Maten den siste uken har stort sett vært sunn og bra, så føler jeg har klart meg noenlunde ok igjennom akkurat det. I helgen (igår) ble det litt utenfor boka, men matlysten er ikke akkurat så stor. Så det begrenser seg litt selv kan man si 😉

Nå er det bare et døgn til vi skal være i Volda på ultralyd, jeg er så spent at jeg holder på å klikke. Mens mannen tar det litt mere med ro, og tenker at det går så bra så. Jeg tror vel også at det går bra, men jeg er veldig spent på  «resultatet» av behandlingen så langt. Håper det står bra til, slik at jeg slipper å gå så mye lenger på sprøytene enn hva som er planlagt.

Idag har jeg startet dagen med kaffe som vanlig, og noen gode lavkarbo brødskiver med vossafår og majones på. God start på dagen som metter godt, og jeg er veldig positiv til resten av dagen. Positivitet er egentlig alt opp i denne prosessen her, men jeg må innrømme at det er ikke hver dag det har funket like bra. Alikevel synest jeg de første dagene var tyngst, nå er det merkelig nok blitt en vane alt sammen. Har blitt en vane å stikke seg selv hver morgen, til og med blitt en vane å mixe den nye sprøyta 😀

Herregud, jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gjøre noe sånt og jeg hadde iallefall ikke trodd at det skulle gå så greit. Jeg er ikke spesielt redd for sprøyter, så sånn sett går det jo greit. Det er jo alikevel litt spesielt å stå å stikke seg selv, det må sies. De første dagene må jeg innrømme at jeg tenkte om jeg kom til å orke flere forsøk etter dette, det høres veldig negativt ut ja. Men det var rett og slett litt tøffere enn hva jeg så for meg på forhånd, psykisk sett egentlig. Det hadde nok sin grunn for at det er første gangen, alt er så ukjent og nervøst. Man bare kaster seg ut i noe som man har lest seg opp på, og fått masse informasjon om. Men å lese og få informasjon i teoretisk forstand er en ting, å føre det ut i praksis er en annen ting. Det gjelder vel de fleste ting her i livet…. Så jeg tenkte faktisk på det, at jeg visste ikke når jeg kunne være klar for en runde to om det blir nødvendig.

Det la ekstra press på alt, fordi det slett ikke er garantert å lykkes på første forsøk akkurat. Det er vel en grunn for at man får 3 forsøk, det er vel fordi det som regel kreves mere enn 1. Men på 3 har de fleste klart det… Så det ble litt sånn negativ tankegang, at jeg ikke helt ante hvordan min styrke ville bli for et til. Nå derimot tenker jeg helt annerledes, jeg er klar for flere om det er det som må til. Når jeg oppsummerer denne uken, så har jo egentlig ting gått veldig greit alt i alt.  Jeg tror også at dette forsøket er litt tungt, fordi det er det første. De første dagene var værst, så har det faktisk lettet veldig fra fredag og frem til idag.

DSC_0283

DSC_0287 (2)

DSC_0290 (2)

En god frokost gir også en god start på dagen for meg, jeg liker så godt den pølsen! Den er ikke helt karbofri, men jeg velger å «overse» det 🙂 

Nå spørs det hva jeg skal fylle dagen med, mulig det blir en tur i frisk luft slik vi snakka om igår. Ellers så tror jeg at jeg har lyst til å begynne å pakke litt for den reisen som  kommer, så vi er klare 🙂 Jeg fikk forresten kjempe service på apoteket i Ørsta, siden eggløsningssprøyten skal ligge kaldt. Jeg trodde kanskje den kunne oppbevares i romtemp. slik som de andre sprøytene kan (for 3 mnd. uåpnet, 1 mnd når de er åpnet). Men  det stod det ikke noe om at eggløsningssprøyten kan, så da ble jeg litt rådvill med tanke på reisen nedover til Bergen. 9 timers reisetid, da er fort sprøyten ødelagt ja.

Men så fant de frem en liten søt kjølebag, og et fryse element! Slik at jeg kan ta å legge sprøyten i den bagen, med et fryse element som er godt pakket inn i plastfolie. Da ordnet det seg alikevel, og den fikk vi låne helt gratis. Trodde det var noe vi måtte kjøpe, men neida, den skulle vi få låne. Han bak disken sa til og med at det ikke var krise om de ikke fikk den tilbake heller.. men herregud, ting man låner leverer man tilbake! Det er nå min mening 🙂 Ble så glad av det, at folk hjelper sånn og har forståelse. Det er godt mulig dette er vanlig praksis på apoteker, ikke vet jeg. Men jeg hadde bare ikke forventet det, så ble så glad 🙂

Jeg gleder meg sånn til å få vite status på ultralyden imorgen, blir ekstra spennende med tlf. fra Haukeland. Slik at vi får vite noe mere om antatt egguthentingsdag. Jeg prøver å ikke tenke så negativt om den egguthentingen, tror det kommer til å gå bra. Man leser så mange skrekkhistorier om man leter etter det, andre som har hatt et smertehelvete osv. Men jeg må jo bare tenke at det helt sikkert er meget sjeldent, kan aldri tenke meg at det er meningen at det skal gjøre for jævlig vondt. Jeg vet jo at jeg får paracet på forhånd, beroligende når vi kommer dit og morfin intravenøst. Kan ikke helt se for meg at det skal gjøre utholdelig vondt ut av det, får vel noe lokalbedøvelse også kanskje. Så har litt vanskelig for å tro at det er helt grusomt, det må være opplevd av mennesker som responderer dårlig på smertestillende. Det finnes jo dem også, men  jeg er ikke en av dem 😉

Måtte denne dagen gå fort, er supergira for morgendagen ❤

 

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo frokost/kvelds/lunch!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s