Strider mot alle mine prinsipper!!

Dere vet jo alt om at jeg er i gang med IVF behandling, og at formen er så som så. Jeg vet ikke hvorfor, men dette med maten synest jeg er ufattelig utfordrende nå. Mest pga hvordan jeg føler meg, av hva slags mat jeg spiser. Det er her alt strider imot min filosofi og mine prinsipper! Lavkarbo er så inderlig langt inni hjertet mitt, og har blitt min høyt elskede livsstil. Jeg har absolutt ingen planer om å endre dette, what so ever.

Har imidlertidig fått en meget spesiell utfordring denne uken her, som er helt merkelig for meg å kjenne på. Vanligvis er det lavkarbo som får meg til å føle meg bra, lavkarbo som gir meg energi, overskudd og harmonisk følelse i kroppen. Nå merker jeg imidlertidig den siste uken på sprøyter, at dette er blitt litt forandret. Jeg kan ikke forklare hvordan… men jeg har merka meg at jeg blir dårligere når jeg holder meg til lavkarbo på disse medisinene. For meg er dette ufattelig merkelig, det føles også helt totalt «feil».

Jeg har forstått dette, fordi jeg spiste lavkarbo mandag (sprøytestart) og frem til fredag kveld. Var relativt «dårlig» disse dagene, føltes som i en egen koma som jeg ikke kom meg helt ut av. Fredag kveld lagde jeg hjemmelaget pizza… lagde en tynn bunn, med masse fyll på. Bunnen var ikke lavkarbo, jeg spiste et par små stykker bare. Jeg har jo ikke særlig matlyst egentlig om dagen… Merket en stund etter det måltidet at tåka «letta» litt i hodet,  at jeg frisknet til på en måte. Dette strider egentlig mot hvordan kroppen min vanligvis fungerer, vanligvis er det helt motsatt som sagt.

Så spiste jeg litt mere karbo igår også, og jeg følte meg bra hele dagen. Bortsett fra inatt, da jeg faktisk våknet og måtte spy. Men det er godt mulig det hadde skjedd uansett da, bivirkning av medisinene helt sikkert. Idag tenkte jeg derimot at jeg skulle spise lavkarbo igjen, er jo det som står mitt hjerte nærmest som har hjulpet meg så mye de siste årene. Fortvilelsen ble stor, da jeg ble dårligere igjen idag….. skjønner ingenting!

Så spiste jeg nå til middag for en liten stund siden, to små pizzastykker som var rester. Vips så letter hodet mitt litt igjen, og jeg føler meg litt bedre. Dette må være det merkeligste jeg noen gang har opplevd, det er bare helt rart. Har for øvrig ikke lagt på meg noe, selv om jeg har spist mere karbohydrater de siste dagene. Men det har nok tydelig sammenhen med at jeg spiser lite, jeg har ikke noe særlig til matlyst. Så mulig regnestykket ikke er så altfor værst når jeg ser på totalen gjennom dagen.

Nå må jeg si at jeg absolutt ikke tenker å gi opp lavkarbo, kunne ikke falt meg inn i det hele tatt. Jeg tenker heller at det kan være en ide å spise litt mere karbo i denne perioden, om det får meg til å føle meg bedre. Så har vel alt en overgang, jeg kommer nok til meg selv igjen. Når jeg er ferdig med hormonbehandling, og blir «normal» igjen. Snakk om styr kan  man si, hormoner kan virkelig «fucke» opp en stakkars kropp 😉

Dette føles altså ikke naturlig for meg, men jeg vet ikke hva annet jeg skal gjøre rett og slett. Jeg håper så inderlig at denne sprøyte perioden snart er over nå, at de finner mange egg på UL imorgen. Så jeg blir ferdig med dette her styret… håper gleden er stor når graviditets testen skal tas også, tenk om vi får vår første positive test? Den tanken er litt stor og skummel å tenke på, men man må jo ha håpet kan dere vite. Så spørs det hvordan gravide-hormonene påvirker meg da, ha ha ha. Spennende tider dette kan man si! Mangt man skal gå igjennom for å få oppfylt drømmen om en familie ❤ 

Dere som skriver til meg og har vært igjennom det samme, jeg setter sånn pris på deres støtte! Har kanskje noen av dere erfaringer med dette med maten og sånn? Jeg sitter her som et stort spørsmålstegn kan man si….. veldig rart 🙂

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo kaker!. Bokmerk permalenken.

8 svar til Strider mot alle mine prinsipper!!

 1. Anita sier:

  Leste en plass for noen dager siden att de hadde hatt en undersøkelse att de som spiste lavkarbo når de sko på ivf behandling att de hadde en betydlig større sjans med å lykkes på første forsøket…. Ønsker deg all lykke till!! Jeg holder tummene og ska be en bønn for deg imorgen!

 2. ni98765 sier:

  Har akkurat samme erfaring. Eg tenkte igrunn det va bivirkninger. Einaste grunn eg kan tenke meg e at kroppen har nok med hormoner og derfor blir uggen og ekstra sliten når den må bruke energi på maten sida karbohydrater er lettere for kroppen.
  (e berre noko eg har tenkt meg fram til etter å ha lest litt rundt 😀 ikkje noko vitenskapelig bevis altså 😉)

  Krysse fingrene for deg i morgo. Og Du egguttakket e ikkje så gale, (eg hadde kvidd meg å ikkje sove heile natta, og tenkte etterpå at det va ingen ting å kvi seg for) men Du kan bli litt svimmel sånn inntil 1time etterpå. Eg va ikkje obs på det så eg va ganske svimmel på apoteket 😱

  Masse lykke til i morgo

  • Lavkarbotips sier:

   🙂 Ok, så fler me den erfaringen.. som du kanskje så over her, så er lavkarbo visstnok bra i forhold til å bedre sjansene. Så spørs om jeg skal tvinge meg igjennom det…. 😉

   • ni98765 sier:

    Lurt å tvinge seg gjennom det trur eg. Trur du får ein del igjen for det, sida blodsukkeret e stabilt og sjansene øke. Veit alt for godt at det e ikkje enkelt når hormonene herjer 😉

 3. Nina Pedersen sier:

  Jeg er veldig «for» lavkarbo, mht helsen. Men kanskje du i din situasjon også må lytte litt til kroppens signaler? Kanskje du trenger litt mer hurtig innsettende energi en periode? .. Veit ikke helt ifht behandlingen du går på, men merker det på meg selv når jeg går på medisiner som påvirker hormonene, at jeg trenger litt tilskudd av sukker av og til .. Tar litt nøtter/mandler, ei skive grovbrød og en neve rosiner eller annen tørket frukt! det hjelper til meg iallefall ..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s