Helg nummer to i IVF forsøket!

Hadde jo et håp når vi startet, at egguttak skulle bli før denne helgen. Skjønte egentlig rimelig kjapt på første ultralyden, at det neppe kom til  å skje. Haukeland var klar i talen da de ringte, og sa det mest sannsynlig ikke kom til å skje. På kontrollen i går ble vi litt skuffa igjen, men satser  på at dem vet hva dem gjør. Regner ikke med at de hadde fortsatt forsøket, om de ikke trodde at det kom til å gå bra til slutt 🙂

Så er jeg av dem som må gå noe lenger på sprøyter, det er vel bare sånn det da. På mandag er de ny ultralyd, og da har jeg gått på sprøyter i 14 dager! 14 dager er vel egentlig ikke sånn kjempelenge, men når man ser at gjennomsnittet er 10-12 dager blir man litt skuffa. PCOS er fullstendig uforutsigbart tydeligvis, og det er nok alle cystene mine som er problemet.

Som jeg skrev i går så hadde hun sykepleieren en veldig fin måte å forklare ting på, alt koker ned til at jeg har ekstremt mange cyster. Så da måtte de starte lavt for å ikke få med seg alle sammen i vekst, da hadde jeg rett og slett blitt veldig syk og overstimulert. Når de da starter lavt, så klarer de ikke heeeelt bestemme seg for «inni der» hvem som skal vokse seg store, og ta til seg «næringen» 😉 Så tar det litt tid da… klamrer meg til håpet nå, om at det stemmer det de sier. At de har klart å få 8-10 stykker til å bli betydelig større og dominerende over de andre, og at det er disse nå som kommer til å vokse seg store.

Får jo ikke mere svar før mandag uansett, men jeg kan meddele at jeg faktisk har det litt bedre om dagen. Jeg var forferdelig plaget med hjertebank spesielt den første uken, det føles helt grusomt… Kunne ikke reise meg opp en gang, uten at det var fullt «harehjerte» med en gang. Dere vet slikt hjerte som hopper vilt, all over the Place. Ikke behagelig, og forferdelig ekkelt rett og slett. Det reduserer i alle fall min livskvalitet betraktelig, fordi jeg gruer meg til å faktisk reise meg opp og bevege meg. Bare fordi jeg vet det kommer til å skje, og det er ekkelt.

Nå har dette avtatt veldig, og jeg tar det som et lite tegn på at kroppe min nå spiller  mere på lag. At den faktisk klarer å begynne å produsere noe nå 🙂 ❤ Håper jeg har rett 🙂 Svar kommer nå på mandag igjen, på hvordan ting ligger an.. må si jeg blir sjokket om ingenting har skjedd til da. Jeg har doblet dosen nå med gonal F siden starten

DSC_0284

DSC_0285

Det er jo selvfølgelig ekspertene som justerer dosen min, ikke meg selv 😉

Om det er noen som er nygjerrig på pris på et forsøk, så er det nesten umulig å svare på….. Det kan være alt fra 5-6.000,- og opp til 20.000,- for eks. Egenandelen i forbindelse med IVF  ligger imidlertidig på oppunder 16.000,-  i medisiner. Det er for alle 3 forsøkene man får offentlig, så har man oversteget grensen får man tilbakebetalt fra Helfo. Man må selv ta vare på kvitteringene (man må få spesifisert kvittering på apoteket, dette må man spørre om), og man må selv samle opp og sende inn.

Nå er vi oppe i rund 13.000,- allerede, så med andre ord er det  like før vi passerer den «magiske» grensa 😉 Så neste forsøk for vår del, blir med andre ord stort sett gratis når det kommer til medisiner. Man må jo tenke på å ha penger klart når man starter på forsøk, for vi har nå brukt 13.000, som sagt. Og det er penger vi har brukt ganske på rappen, iløpet av en 10 dagers periode faktisk. Greit å  vite, for det er jo faktisk en del penger, så her må man være forberedt! 🙂  Men egentlig er det ikke sååååå dyrt, med tanke på at det offentlige sponser opp mot 100.000,- for at man skal få oppfylt sitt ønske om barn… ❤

Nå nærmer det seg middag her, kyllinglår i dag… matlysten min er egentlig dårlig slik den har vært hele tiden, men jeg får nå i meg noe 😉 Den gode nyheten er jo at jeg ikke har lagt på meg noen ting så langt i forsøket, det er jeg veldig fornøyd med. Jeg tenker absolutt ikke på vekttap nå i denne prosessen, det har jeg ikke energi til å fokusere på 🙂

Det er nok for meg å  sørge for å holde vekta stabil, så kan jeg kanskje klare å gå ned noe mere før neste forsøk igjen. Da er det greit å holde vekta, og ikke drite i alt! Det er bare ikke lurt, er så tungt å ta igjen sånt.

Det var litt oppsummering fra meg, er en smule kvalm i skrivende stund. Men jeg velger å ta det som et bra tegn 😉

Dette innlegget ble publisert i PCOS og veien mot et barn!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s