En forsiktig feiring her idag tidlig! :-)

Forsiktig jubel her idag tidlig, jeg tror og håper det er siste dag med GonalF idag 🙂 Dette har vært litt over to lange uker, alikevel når jeg ser tilbake ville jeg gjort det hele om igjen. Nå er vi langt fra i mål med vårt første forsøk, eller så nærme ferdig- men samtidig så langt ifra! 

image

Kaos på bordet, men dette har egentlig ikke vært så skummelt som man skulle tro. Å blande cetrotide sprøyten (den som ser ut som en sprøyte der), har vært veldig enkelt egentlig. Det ble en vane veldig fort, og pulveret løser seg veldig lett opp i vann. Litt varierende hvor fort det går, av og til 10 sek. Av og til så klumper det seg litt, men har man tålmodighet så løser det seg opp ganske kjapt.

Jeg husker første gang jeg skulle lage den sprøyta, lå våken halve natta. Så gikk det jo så ufattelig bra, var ingenting å grue seg for overhodet. Jeg skal etter planen nå sette den aller siste sprøyta med cetrotide imorgen, tenk, imorgen er det siste sprøytedag. Vil ikke ha flere overraskelser nå, vil på uttak og bli ferdig med det på fredag. Vil ha innsett på mandag, og jeg håper jeg ikke er for mye overstimulert….

image

Tenkte jeg kan vise dere litt mere i detalj, kanskje ikke for dem med sprøyte skrekk 😉 Men den ser sånn her ut, da er den ferdig blandet. Siden jeg begynte med de to sprøytene parallelt, har jeg tatt cetrotiden først. Rett og slett bare fordi den tar litt tid, og er litt mere «styr» med. Men egentlig veldig enkelt altså, og synest du GonalF pennen er lett og ikke er vond. Da tror jeg nok du vil synest denne er grei og lite vond også. Min «sprøyteteknikk» er å stikke nåla fort og bestemt inn, jeg valgte dette fra dag en. Har prøvd i ettertid å stikke den sakte inn, men da kjenner jeg litt svie. Men ærlig talt er det som et musebitt så 😀
Men fort inn, er det beste!

image

image

Jeg har jo en del slapp hud på magen, der nede som sprøytene skal stikkes. Tror jeg endelig har hatt positiv «bruk» for den 😉 Kan være derfor det ikke kjennes noe særlig når jeg stikker?!? Er iallefall veldig lett for meg, det er jeg glad for.
Hadde føltes voldsomt om jeg skulle pine meg gjennom i overkant av 2 uker med sprøyter, om jeg synest det var like jævlig hver dag…

image

Skal bare vise dere denne lange nåla også, den ser stor og skummel ut. Men det er blandingsnåla, altså den du skal bruke når du spruter ned «vannet» i pulveret og den du trekker opp igjen medisinen med. Jeg kan se om jeg kan ta bilde av den prosessen imorgen, må nesten se for vi skal på Haukeland på UL kontroll igjen! Får jeg anledning, skal jeg gjøre det 😉

image

image

Dette er da den «kjære» GonalF pennen, mye bedre enn cetrotide sprøyten. Veldig enkel, man skrur frem dosen. Setter på nål, stikker og trykker dosen inn. Man skal holde knappen man trykker ned inne, mens man holder nåla inne i 10 sek. Nåla på cetrotide skal for øvrig også stå inne i 10 sek etter at dosen er satt. Man skal altså ikke trekke nåla rett ut igjen 😉 På den nye GonalF pennen, kan man nesten ikke gjøre feil… Man skrur frem dosen, skrur du for langt kan du skru tilbake. Tror ikke man kunne det på de gamle, men de nye er veldig greie. Ikke rom for å gjøre feil vil jeg si, bare du sjekker og trippel sjekker dosen 😉

Det er altså forhåpentligvis en liten merkedag idag, stimuleringen er over. Imorgen settes forhåpentligvis eggløsningssprøyten 🙂

Jeg er litt treg av meg, eller egentlig ikke.. er jo vårt første forsøk. Forstod ikke helt hvorfor dem tok blodprøve igår, og skal ta igjen imorgen… de sa de skulle holde øye med østrogen nivået. Slik at de sikrer seg og holder øye med meg. Fant såklart ut på nettet igår kveld, at de sjekker det for å få en indikasjon på om jeg er overstimulert eller ei…
Regner med jeg får noe mere svar på hvordan det ligger an imorgen der, håper sånn at det ikke blir et problem for meg.

Men føles veldig godt at de holder oppsikt med det, slik at de er forsiktige. Min største frykt er egentlig om det ikke skulle bli innsett over helga, men jeg håper virkelig det går som planlagt.

Regner med at helgen blir litt full av smerter, men prøver å ta det som det kommer. Bare regner med at det fører med seg en del smerter etter uttak, bare jeg slipper vannsamling i buk og det som verre er så!

Nei, nå skal jeg ikke tenke for mye. Tenker at vi nå bare skal la ting gå sin gang, følge med strømmen og ta ting som det kommer. Håpet om en positiv test om tre uker, er gryende. Samtidig realistisk, så vi får se 🙂 Kanskje blir jeg gravid, kanskje ikke. Håper vi får egg på frys….. men der er det slett ingen garanti heller. Omlag 50% får egg på frys, altså 50/50… Så det blir veldig spennende! 🙂

Håper dere får en god dag, her skal det slappes av og lades opp til UL imorgen. Nå må de vokse nedi der, og bli store og gode 🙂 Ha en fin dag alle sammen ❤ (da mener jeg dere der ute altså 😉 Ha ha ha 😀

Dette innlegget ble publisert i PCOS og veien mot et barn!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s