Nervøs og spent kropp om dagen!

God morgen får jeg vel si, håper dere har sovet godt? 🙂 Igår kveld satt jeg den siste, og nesten viktigste sprøyten i hele opplegget her. Eggløsningssprøyten, som skal sørge for at eggene modner seg det siste stykket før uttak, tenk dere. Imorgen på denne tiden er jeg FERDIG med uttak 🙂

Englene inne på Haukeland lot oss komme først i køen på morningen, for oss er det jo perfekt, så slipper vi å grue oss for lenge. I tillegg så slipper vi nok inn med en gang, uten venting og styr. Vi skal møte litt før kl. 08.00, mannen skal levere sine varer og mine egg skal fiskes ut. Jeg var forferdelig nervøs igår, for den elsprøyta… Siden de har sagt til meg at jeg er overstimulert, så har jo jeg litt hetta for å bli ordentlig syk såklart.

Kort fortalt så kan overstimulering gjøre deg syk, det vil ikke si at man BLIR syk. Det er litt forskjellig hvordan man takler det, og om man blir dårlig. Overstimulering oppstår når man stimulerer frem egg, og hormon nivået i kroppen blir for høyt. Østroradiol mener jeg det heter det de måler, min blodprøve på mandag viste indikasjoner på overstimulering. Men de fortalte meg ikke hvor mye…. men de ringte meg ikke igår, så jeg satt full dose meg elsprøyta slik planen min sier.

De skulle ringe om det var så høyt nivå på blodprøven min, at jeg måtte gå ned på dosen på elsprøyta. Heldigvis ringte de ikke, men alikevel var jo jeg superstressa igår kveld. Men sprøyta måtte settes, og kl. 23.30 var tidspunktet! Nøyaktig 23.30 satt jeg den, og jeg følte både lettelse og stress. Lettelse for at alle sprøytene jeg skal sette selv, er ferdig. Stress fordi det er ingen vei tilbake om jeg skulle bli syk… det er HCG i eggløsningsspøyta, det er HCG som trigger overstimuleringen og som kan føre til at man blir syk.

Hvor syk man blir kan variere veldig, det er alt fra ikke syk, til hyperstimulering… det vanligste er nok alikevel å få vannsamling i buken etter uttak, smerter i mangen, kvalme osv. De aller fleste kan være hjemme og slappe av, og bli frisk igjen der. Noen er derimot så uheldig at de må legges inn på sykehuset, for å tappe veske ut eller andre ting. Ma kan få tungpust, veske i lungene og når man samler så mye vann i mage etc. blir blodet mere konsentrert. Da kan man ende opp med blodpropp, om man er riktig riktig uheldig!!

Mye av dette som jeg nå har nevnt høres voldsomt ut, og det er det jo også på en måte. Men de alvorligste som vann i lunger og blodpropp er nok veldig sjeldent, men kan være greit å vite hva som kan skje i værste fall.

Nå merker ikke jeg noe særlig etter at jeg satt elsprøyta igår kveld, ikke noe spesielt mere smerter i magen, ikke noe kvalme/diaré og generelt føler jeg meg foreløpig som den samme 🙂 Men det er jo tidlig enda da, de fleste merker nok ingenting før uttak er over. Jeg klamrer meg alikevel til ALT som er positivt! De trodde jo til og med igår at innsett kom til å gå som planlagt over helgen, så de forventer nok ikke at jeg blir veldig dårlig. Men man kan jo ikke alltid vite, så får bare vente og se rett og slett 😉

Tenk imorgen kl. 08.00 møter vi for uttak, selve uttaket skjer kl 08.30. Det skal bli ordentlig godt å ha det overstått, er fryktelig spent på hvor mange egg de får ut ❤ Egentlig så er det ikke sånn kjempeviktig for meg å få mange egg ut føler jeg…. jeg tenker det er viktigere med god kvalitet på det de faktisk får ut.

Er nok litt usikkert akkurat hvor mange de får ut, men det kunne bli veldig mange…

De er veldig hyggelige på Haukeland, det må jeg si. Om det er noe jeg har å påpeke, så er det litt sånn laber info av og til. Eller, jeg er sikkert urettferdig nå. For de har jo ikke tid til å sitte å informere heeeeelt ned i den minste detalj, da hadde de ikke fått gjort mye. Så jeg skal vel holde kjeft, de er en strålende gjeng som alltid møter oss med et smil 🙂

Idag er egentlig bare planen og prøve å ta det med ro, trenger vel å lade opp noe energi til imorgen. Å få bort presset nedi magen blir veldig bra, skal iallefall sørge for at jeg har smertestillende klar til etter uttak!

Får krysse alle fingre for at det går greit fremover nå, men når det kommer til å håpe på en positiv graviditetstest om noen uker… der er jeg ikke kommet helt enda…. tørr ikke tenke så langt frem. Egga må ut først, og de må jo også bli befrukta. Så er noen steg enda som må klaffe, før vi kommer til innsett. Håper på full fest på laben på Haukeland i helga ja 😉 ❤

Rart å tenke på at man kan lage barn hos legen…. 😀

Dette innlegget ble publisert i PCOS og veien mot et barn!. Bokmerk permalenken.

1 svar til Nervøs og spent kropp om dagen!

  1. håpefull sier:

    Å følge deg her er mer spennende enn hvilken som helst bok eller realityserie!! (det er jo egentlig det) tusen takk for at du skriver så utfyllende…det hjelper MEG veldig da jeg vet at jeg skal igjennom det samme om noen uker… Når du skriver med store bokstaver her at du er gravid kommer jeg nok til å hoppe av glede! Unner deg alt! 🙂 Ha en flott dag og jeg krysser fingrer og tær for deg. Du har mange som tenker på deg ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s