Egguttak overstått!

Ja, da er vi hjemme igjen. Egguttaket er over, og jeg har egentlig ikke helt rukket å la det synke inn.

image

Jeg er rimelig trøtt og sliten, det synes nok lang vei. Stod opp kl. 05.30 idag, noe som var mer enn tidlig nok i seg selv. Lå å vrei meg en del i natt, og det var ikke lett å sove. Tusen tanker i hodet.

Var veldig nervøs like før uttaket, og da de skulle starte.   Aldri gjort noe sånt før, så jeg var helt klart redd for smerte. Men jeg fikk hele to sprøyter med sterk smertestillende før uttaket, jeg hadde tatt 2 gram paracet på forhånd. Vanligvis får man 1 sprøyte smertestillende, men hun fine sykepleieren ga meg 2. Fordi jeg ikke kjente så godt den første, så ville hun sikre seg. Tror det var lurt….

I tillegg så er det lokalbedøvelse, og det svei litt. Men var egentlig en bagatell…. 😉 Jeg kjente seriøst ingenting da nåla ble stukket inn i eggstokken, jeg hørte legen sa at nå kommer stikket. Så gikk det en stund, så spurte hun om det gikk fint? Jeg måtte spørre henne om hun hadde stukket, jo det hadde hun. Jeg trodde hun tulla, fordi jeg overhodet ikke hadde kjent det 🙂

Helt smertefritt hele veien var det nok ikke, men det hadde jeg ikke regna med heller da…..Noen egg kjente jeg når hun «tok», og de styrer jo rimelig hardt på inni der. Så litt kjenner vel de fleste tror jeg. Men det var aldeles ikke ulidelig, det gikk helt ok. Mye bedre enn forventet, og jeg er nå vant med en del smerter så.

Etter uttaket var ferdig hadde jeg en god del smerter de første 15 min. Men jeg fikk slappa godt av, og det avtok veldig etterhvert. De kom og tok ny blodprøve, for å sjekke tilstanden mht overstimulering. Men prøven de hadde tatt sist på onsdag var visst veldig bra 😉 Så det er jo for såvidt lovende!

Nå for øyeblikket er jeg så og si nesten smertefri, kjenner litt nå og da. Men jeg har jo fått veldig mye smertestillende, så jeg regner med at det tiltar igjen seinere idag. De regnet med at jeg kom til å kjenne det ikveld, og muligens enda verre imorgen. Men på søndag burde jeg være bedre mente de.

Jeg er litt usikker på hvor mage egg de endte opp med, men det var over 20 iallefall og jeg tror de kunne tatt ut enda flere om de hadde fortsatt…
Nesten skremmende mange 🙂

Håper jeg ikke blir noe dårlig nå da, slik at vi får innsett på mandag. Men først kommer den skremmende tlf. Imorgen tidlig kl. 09.00…. hvor mange egg som er befruktet osv. Men jeg blir veldig forundra om ingen ut av de 20 er befrukta…. Vi får krysse fingra 🙂

Dette innlegget ble publisert i PCOS og veien mot et barn!. Bokmerk permalenken.

2 svar til Egguttak overstått!

  1. Monica sier:

    Du er sterk! Stå på! Gode nyheter 🙂 Kos deg masse i helgen!!

  2. Ja dette blir spennende og følge med på. 🙂
    Slapp av og ha det hyggelig i helgen! Det hjelper på alt!! 🙂 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s