Oppløst i tårer!

Verden raste litt sammen idag, etter en tlf. fra Haukeland. Jeg føler meg dum, ikke flink nok og føler meg skikkelig feit! Føler meg svak, føler meg rett og slett ikke god nok. Jeg latet som ingenting da tlf kom, kanskje dumt av meg. Men jeg orket ikke snakke om det, og gå inn i detalj. 10 sekunder etter at vi hadde lagt på, kom tårene. De kom ikke bare litt, men i strie strømmer. Jeg klarte ikke å stoppe å gråte på en time, da jeg klarte å stoppe kom det fremdeles tårer ved jevne mellomrom.

Det er lenge siden jeg har grått så mye, det er lenge siden jeg har knekt sammen i fosterstilling og grått ukontrollert. Det gjorde godt på en måte, det er ikke mere å si om det. Men idag har jeg det bare forferdelig vondt, kjempevondt.

Nå må jeg jo nesten fortelle hva som gjør at jeg har det så vondt også, slik at dere kan forstå. Dere vet alle min historie, dere som er faste lesere. Dere vet at jeg siden 2011 har kjempet knallhardt mot kiloene, dere vet jeg har gått ned mye og har stått på. Jeg har gått ned i vekt for min egen del, for å få et sunnere liv og være frisk og rask. Men en del av grunnen har også vært knyttet til vår barnløshet, det at jeg har PCOS og må ha behandling for at vi skal kunne bli gravide. Med disse behandlings tilbudene kommer det vektkrav, og jeg har til tider hatt rimelig hardt press på meg om vi har skullet komme noen vei.

Jeg ble jo godkjent for IVF, og vi har nettopp hatt vårt første forsøk. Som jeg skrev, ble det avbrutt uten innsett. Eggene mine var av svært dårlig kvalitet, og av 18 egg som ble tatt ut, var det et eneste ett som overlevde befruktningen og begynte å dele seg. Det var ikke bra nok det heller, og hadde ikke kvaliteten det burde ha. Dermed ble forsøket avbrutt, og vi måtte trist reise hjem igjen uten noe resultat. Det var en hard nok kamel å svelge, og vi var ufattelig lei oss og trist begge to. Jeg tenkte med meg selv at jeg nå må gjøre noen tiltak, gå ned 5-6 kilo til neste forsøk og starte å ta Maca tilskudd for å prøve å få bedre eggkvalitet. Maca kan være et vidundermiddel av en naturmedisin, og har hjulpet mange før meg.

Igår ringte Haukeland for å høre hvordan vi hadde det, og jeg fortalte at vi var lei oss. Men at vi hadde innsett at det ble sånn, og at det var svært lite å gjøre med det denne runden. Så sa sykepleieren til meg, at legen ville jeg skulle gå enda mere ned i vekt før neste forsøk. 5-10 kg fikk jeg fortalt, og jeg var enig. Sa jeg hadde tenkt på det selv, og at de sa det samme var egentlig greit. Hun la det veldig forsiktig fram merket jeg, men vi pratet om det og jeg var jo enig. Bare 5 kilo for eks. kunne hjelpe stort, og jeg følte meg klar som et egg egentlig 😉

De hadde prøvd å ringe opp igjen igår, men da jeg merka det satt vi på bussen på vei hjem. Så jeg ringte ikke opp igjen, siden jeg ikke ville snakke på bussen om sånt. Det passer seg liksom ikke, og jeg tenkte å ringe dem opp igjen idag. De kom meg i forkjøpet rett og slett idag, sykepleieren ringte opp igjen i formiddag. Hun hadde snakket med legen igjen, og legen hadde vært strengere enn henne. Legen krevde minst 10 kg før neste forsøk, for at jeg i det hele tatt skal få prøve igjen. Jeg sa bare at det var greit, hun spurte meg om det var greit. Men hva kan jeg si? Jeg kan ikke gjøre noe annet, enn å følge kravene demmes… Sykepleieren var veldig lei seg virket det som, hun hadde ikke lyst til å ringe å si det igjen. Det sa hun til meg, men hun måtte jo bare det.

Legen har bestemt det, og da må det bli sånn…

10 sek etter at vi var ferdigprata kom alle følelsene kasta på meg igjen, enda en gang skal jeg leve under dette evige vektpresset. Enda en gang skal jeg føle meg dårlig og ikke god nok, pga vekta mi. Enda en gang skal jeg føle at jeg ikke fortjener behandling og hjelp, bare fordi jeg ikke er slank nok ifølge dem. Enda engang føler jeg meg skamfeit, ufattelig feit og udugelig. Som at jeg er så feit at jeg ikke fortjener å få barn… ble til og med satt frem argumentet om at kroppen min skulle takle å gå gravid også, og med min overvekt kunne det bli utfordrende… Jeg er sjokka, virkelig sjokka. Trist, lei og helt knust. Så var mine antagelser riktig da, jeg er for feit. Altfor feit!! Hjelper ikke hva andre sier nå, jeg har fått konstatert at jeg er feit. Selv om dem ikke sa det sånn, så var det det dem mente. Jeg er for feit, selv om jeg er under demmes BMI krav for IVF.

Vet ikke hva jeg skal tenke å tro nå, jeg er bare ganske knust idag. Jeg er sliten mentalt, og har nå et tall hengende over hodet mitt. Virker nok ufattelig negativ nå, men det å ville gå ned noen kilo selv, og det å få tredd et krav nedover hodet. Det føles ut som to vidt forskjellige ting, kan jeg love dere. Det føles ikke likt i det hele tatt, for når du får det kravet vet du at noen har sittet og dømt din kropp for feit. De har vurdert deg dit hen, at du bare gå ned de kiloene. Gjør du ikke det, ja da kan du glemme mere hjelp. Det at jeg ikke hadde taklet en graviditet er bare bullshit, jeg er i knallform fysisk. Vedder på at jeg er i bedre form enn mange andre som veier 10 kg mindre enn meg.

Atter en gang føler jeg meg ikke trodd, på at jeg trener og spiser sunt. Føler meg ikke trodd på mitt vekttap som jeg allerede har hatt heller… skulle ha sendt dem noen bilder, for å bevise meg selv. Det er nesten fristende… Atter en gang føler jeg at jeg blir sett på en som ikke fortjener noe hjelp, en som bare er for feit for å få ting til. For en person som har dratt på så mange kilo som jeg har, er dette vondt. Det er forferdelig vondt, og jeg har lyst til å bare grave meg ned å forsvinne totalt.

Jeg må gjøre tiltak som strider mot mine prinsipper, bare fordi dem sitter å ser på en BMI skala… Styrketrening kan jeg bare drite i fremover, her må jeg bare tape den vekta jeg kan. Jeg kan ikke fortsette med styrketrening i den grad jeg har gjort, da går vekta mi så inderlig tregt nedover. Jeg må gjøre mest hard cardio, bakkeløp ol. slik jeg har drevet med. Og en dag i uken noe styrketrening…… Jeg har brukt å kjøre styrke 2-3 dager i uken, og hard cardio 1-2 ganger i uken.. Det er bare å hoppe å drite i, så får jeg heller miste muskler og føle meg som crap…

Beklager altså, men dette bare måtte jeg få ut. For en PCOS pasient, nytter det visst aldri noen ting. Uansett blir man dømt, og i 99% av tilfellene får vekten skylden når noe mislykkest. Jeg har vektproblemer, og kan aldri tillate meg selv å slappe litt av. Ikke bare det, men når jeg har gått ned så ufattelig mye fra før… sitter de kiloene jeg skal ned ganske godt for å si det sånn. Jeg skal på ketose igjen, for å se om det kan hjelpe meg. Det er lov å håpe… Men jeg frykter nå at dette kan ta både vinter og vår, og at vi må vente opp mot et år til neste gang. Fikk også beskjed om at jeg ikke trengte kontakte dem igjen, før jeg nermet meg 10 kg ned. Er det rart man føler seg som et freakshow?

DSC_0284 (3)

Sånn ser en helt knust person ut, for å si det sånn.. idag er ikke dagen. Dagen idag er bare vond, vond, vond.

Jeg trenger bloggen mere enn noen sinne, jeg trenger støtte mere enn noen sinne og vær så snill. De som tenker tanker som at det ikke er rart legene vil ha meg ned i vekt osv… ikke kom med det idag please. Greit at andre kanskje tenker sånn, men hold det for dere selv please. Jeg kommer nok sterkere ut av det, og jeg har bakt noen aledeles nydelige osteboller idag. Skikkelig LCHF osteboller, de var aldeles nydelig gode ❤ Jeg smilte litt av det, men må innrømme jeg er langt nede.

Ikke kan jeg trene heller på over en uke til, å føle seg så låst er grusomt for meg. Jeg elsker treningen, løping får meg til å føle frihet. Frihet jeg aldri har hatt før, i tillegg gir trening meg fri fra tankekjør i hodet. Når jeg trener fokuserer jeg på det, ingenting annet. Nå har jeg vært uten trening i flere uker pga dette IVF forsøket, som gikk bokstavelig talt i dass. Så må jeg holde meg unna trening, enda lenger. Jeg har kommet meg såpass at jeg beveger meg mere rundt og er mere aktiv nå, så jeg gjør på ting i hjemmet. I tillegg vil jeg begynne å prøve meg på turgåing til helga, det har jeg lov til. Gubben ville være med, og foreslo det. Får full støtte fra gubben, som sier at dette klarer jeg fint.

Idag føles det bare ikke sånn, føles som om alt er tungt og jeg lurer på hvor dette vektpresset skal ende. Jeg er regelrett livredd for at jeg skal gå ned de 10 kg. og så går det fremdeles ikke, så krever de 10 til…. Jeg er redd, engstelig for å aldri få dette her til. Engstelig for å aldri kunne fylle krava, og dermed aldri oppleve å bli mamma. Mange tanker, og et evig surr i hodet. Alt er bare skuffende, rett og slett dritskuffa over meg selv.  Føler jeg ikke har gjort nok, at jeg er mislykka. Lenge siden jeg har føle det sånn, sist jeg følte meg så mislykka var jeg 50 kilo tyngre. Å føle seg like mislykka som da, er vel feil på mange måter. Men jeg kan ikke noe for det, jeg er mislykka!

NB! Teksten inneholder mine egne følelser, og er ikke ment som et angrep på helsevesenet sådan. Dette er mine følelser, om hvordan det er å aldri føle at man blir god nok og slank nok i en sånn situasjon!

Dette innlegget ble publisert i Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap!, PCOS og veien mot et barn!. Bokmerk permalenken.

43 svar til Oppløst i tårer!

 1. uff! Ganske dårlige nyheter, men om du ser på det du har klart til nå, så er ikke den mengden enorm 🙂 Du er rå, beinhard, og dette tar du lett! Du vet det nok selv, men sett et mål å fokusere mot, og sett deg delmål, og kjør på! Du har klart en større bragd til nå, tenk på det 🙂 vi heier på deg!

 2. Linda Aukland sier:

  De skulle bare visst hvor mye arbeid som ligger bak hver eneste kilo… Og det å aldri være god nok. Hadde de bare visst hvor heldige de er, de som er naturlig slanke…! Du har min dypeste medfølelse ❤️

 3. Mette sier:

  Kjære vene, du er langt fra mislykket. Tenk på alt du har oppnådd. Jeg skjønner at du har det fryktelig vanskelig og det er ikke hyggelig å lese hvordan du har det. Har vært igjennom mye av det samme, men jeg har ei frøken på 9 år nå – så alt er mulig ❤
  Sender deg gode tanker og en god klem.

 4. Kristine sier:

  Kjære, kjære deg. Jeg forstår at du er fortvilet nå. Dette var jo ikke noen kjekk beskjed og få. Når den verste skuffelsen har lagt seg, er jeg sikker på at du er klar til å fighte her også, og vise dem at du kan.
  Jeg har heia på deg lenge, og jeg synes du gjør en fantastisk jobb, både når det gjelder å forbedre din egen tilværelse ang. vekt og trening, men også når du motiverer andre, deler oppskrifter, treningsmetoder etc. etc. Du er stort sett et stort smil.
  Stå på, jente, du kommer til å klare dette til slutt. Jeg gleder meg til å følge deg videre.
  Du er en flott person, og jeg ønsker deg alt godt.

 5. Siv sier:

  Begynte å grine når jeg leste dette. Føler virkelig med deg❤️❤️ Lykke til 👍👍 stor klem

 6. Frida sier:

  Huff dette kan ikke være lett. Håper du/dere har mange rundt dere som kan oppmuntre dere. Jeg heier i allefall på deg, og ønsker at det går den rette veien og at ønske om et barn blir oppfylt. Klem 🙂

 7. Karin Ringen sier:

  Stakkars deg føler virkelig med deg.. Men dette klarer du, som har klart og gå ned så mye tidligere 😄 Du er inspirasjon for meg som nå er på lavkarbo sammen med min mann 😄😄 Klemmer

 8. Reidun sier:

  Du er IKKE misslykket !!!!!! Nå har jeg fulgt bloggen din lenge, og hadde du vært misslykket hadde jeg ikke giddet og lese den…så det må du ha helt klart. Du er IKKE misslykket. Ikke kan jeg forstå hvorfor du må mer ned i vekt heller……du er da ikke så stor. Men dette er det ikke så mye å gjøre noe med, har de bestemt det, så har de bestemt det. Nå gjelder det å gå videre, du er sterk, så dette greier du:-) ang. trening….skjønner prinsippet ditt med å bare trene cardio, men med mer muskler, så forbrenner du mer. Jeg ville ( jeg er ingen treningsekspert ) lagt opp til mest cardio, men også litt styrke. Også ville jeg ikke bare hatt harde bakkeløp, noen er bra. Ha noen rolige joggeturer i flatere terreng også, sånn ca. 80% av makspuls….disse turene forbrenner også mye. Og gå masse, det hjelper også.
  Kommer til å følge deg videre, og kommer til å heie masse på deg:-) Dette klarer du !!!!! Stor varm klem:-)

 9. Reidun sier:

  Også disse ostebollene…..de vil jeg gjerne ha oppskrift på:-)

 10. Karoline sier:

  Kjære deg.
  Kor lei meg eg vart på dine vegne, dokke hadde allerede meir enn nok, og so dette 😞
  Veit ikkje kva eg skal sei, men sender ein god klem og gode, varme, energigivende tankar.
  Men ein ting veit eg, du er råtøff og beinhard, så dette klarer du! Plutselig er du der, lenge før du trur, eg er 100 % sikker!

 11. inger-helene sier:

  Ta deg noen dager fri fra hard trening så det får sunket litt inn og du får slappet litt av, du må ikke slite deg helt ut! Jeg syns det er ille og høre at du har fått en sånn nyhet, og jeg hadde helt sikkert vært knust jeg også. Men jeg er helt, helt sikker.. på at ting kommer til og ordne seg for deg og mannen din! Du har klart og satt deg så mange mål fra fortiden.. Klart du skal klare og komme deg igjennom dette også! Jeg tror virkelig inni meg, at en så sterk person som du er.. du kommer til og få det til 🙂 Du er vakker og MODIG! Stå på ❤

 12. Ramona sier:

  Stakkars menneske! Så hardt som du har jobbet…
  Kjenner tårene renner av medfølelse og sinne.
  Men for all del kjære deg, du er IKKE mislykket, du er IKKE feit, og du GREIER dette!!!
  Jeg heier på deg og mannen! Lykke til, jeg er helt sikker på at du vil lykkes med ditt mål, så vellykket er du faktisk!

 13. Håpefull sier:

  Du har klart det før og da klarer du det igjen!! Du er sta,sterk, tøff og sikkert litt full av F! Og vet du hva: JA du er i MYE bedre form en mange mange andre pingler som er lettere enn deg! Du er så flott og sterk! Heia deg ! Og heia mannen din! Dere er utrolig heldige som har hverandre 💚💚💚

 14. Mona sier:

  Hei.
  Har Pcos selv, å lurer på om du noen gang har prøvd metformin? Vi var gjennom mange ivf forsøk med ingen modne egg, over til overstimulering så til slutt 3 spontanaborter. Fikk tips fra ei venninne om metformin og fikk resept av legen. Nå, 3 år etterpå sitter jeg her med 2 nydelige gutter, en på 2 år og en på 10 mnd. Og de har jeg laget helt selv 🙂 Anbefaler at du spør legen, om du ikke har prøvd selvfølgelig.

  Masse lykke til videre.

  • Lavkarbotips sier:

   Tusen takk Mona 🙂 Joda, jeg har gått på metformin i 3 år nå… Har ikke klart å lage noe selv, ei heller med femar eller pergotime i tillegg… Så jeg er vel en vanskelig case jeg da… 🙂

 15. Jeg er mektig imponert over den legen!! Turde ikke ringe selv engang!! Kjenner at jeg koker litt her….. Nytter å bli litt sinna også innimellom 😀 😀
  Kjære deg stå på videre, kontakt legen din og snakk litt med ham om det som skjedde. Ligger du under kravene så ligger du under kravene deres. Legen din kjenner deg vet hva du er god for.
  DU er IKKE feit!!
  «Oppskriften» videre har du visst allerede begynt på i hue og det er jo supert. Selv om jeg personlig IKKE synes det samme som Haukeland.
  Lykke til videre med neste forsøk 😉 Godt du har denne bloggen og kunne skrive det hele litt ut av kroppen.

  • Lavkarbotips sier:

   He he he, du trenger ikke være enig med dem. Jeg må imidlertidig være enig, og gjøre som de sier. Desverre kommer man ikke langt med å være vrang, og jeg får bare kjempe på. Er på full fart inn i ketose, og håper det hjelper. Jeg er for øvrig litt intressert i hva slags kostholdsråd de hadde gitt meg, om jeg spurte 😉 Men tror jeg skal drite i det, bare gjøre jobben min og ikke rote for mye i dette. Men er ikke rart man føler seg feit og mislykka for å si det sånn..

 16. Therese sier:

  Hei snuppa!! Hallo,du har gått ned over 50 kg !!,Og det her kan du!!! 10 kg er ingenting for dæ!!! Æ e helt sikker på om 1 mnd på ketolyse kuren så e du der!! Æ e begynt på den for andre 2 gang !! Æ må å ned 10 kg for å få dekket en operasjon æ skal ha!! Og vet at vis æ e streng med mæ sjøl ,så e de av før 1 nov!! Æ heie på dæ!! Stor klæm

 17. Piamia sier:

  Herregud, noen leger altså……skjønner deg godt. Her har du slitt, og dette er takken-følelsen er grusom! Men jeg har faktisk tro på deg jeg:) man har en tendens til å hente styrke dyypt inni seg. Det ordner seg nok tror jeg, ingenting er umulig, det tar bare litt lengre tid! Mange klemmer din vei!

 18. Heidi sier:

  STOR klem til deg!
  Du er ei flott jente, og et flott forbilde for mange! På INGEN MÅTE mislykket! Den tanken må du ikke la slå rot! Du er fryktelig lei deg, og med god grunn. Men kjenner jeg deg rett, klarer du dette også! I min verden er du et av de sterkeste menneskene jeg vet om, og når fortvilelsen har lagt seg bretter du opp ermene og gyver på. HEIA Ingrid! Det går som regel godt til sist. Noen ganger tar det bare litt tid…

 19. charlotte sier:

  Et tips til deg for å kanskje få fortgang på vekttapet,kan være å prøve deg på 5:2 dietten i noen uker..d funka på meg,gikk ned 5 kilo på 5 uker..har vært igjennom mye av d samme,ikke gi opp dette klarer du! 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Har prøvd på 5:2 dietten like før forsøket her, men slutta med den fordi det ble for tøft å holde på i IVF forsøket. Jeg kan absolutt vurdere å prøve det igjen, når jeg har kommet meg ordentlig inn i ketose igjen. Ellers så har jeg steintro på ketose, og tror det kan bringe meg helt i mål 🙂

 20. Tessa sier:

  Akkurat nå driter jeg alle klisjeer, gode ord og tanker en lang marsj, nå skulle jeg veldig, veldig gjerne gitt deg en megasuperbamseklem! En sånn skikkelig lang knusklem. Alt annet tar vi i morra. Håper det er noen i nærheten som kan gi den den knusklemmen for meg. MINST tjuesekunders knusklem!

 21. Monica sier:

  Jeg kjente faktisk at jeg ble både sint og lei meg av dette. Helt fryktelig at du skulle få en sånn beskjed!! Alle leger tror overvekt er GRUNNEN til alt. Blir så forbanna. Det er slettes ikke sikkert at det er derfor ting ikke gikk som det skulle. Det skal du vite. Du er ikke feit!! Hvis ting ikke funker så er det første de skylder på,det er VEKTA! Har vært igjennom mye av det der selv med andre problemstillinger. Vil gi deg en gooo klem! Du er sterk. Stå på 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Tusen takk Monica ❤ Ja, det er lett å henge ting på knagger. Det er ofte det som skjer, gjelder ikke bare vekt heller. Som for eks. enkelte syndromer og sykdommer, får man et problem blir det automatisk hengt på knaggen til den sykdommen/syndromet man har… Kan være rett i mange tilfeller, men kan jo også vise seg å være feil.

 22. Lill Cathrin sier:

  Uff, jeg får utrolig vondt av deg ♥ skulle gjerne hjulpet deg om jeg kunne! Synes det er dumt at legen kommer med slike uttalelser over telefonen. Du er en utrolig nydelig person
  Og du virker kjempe sterk! Ha tro på deg selv og stå på ♥

  • Lavkarbotips sier:

   Tusen takk Lill Cathrin! ❤ Jeg mistenker at de har sine retningslinjer å følge på sånt, kanskje særlig med oss pcos pasienter. Det er veldig lett å legge all skyld på vekta, når noe ikke går. Det er sant at mange pcos pasienter blir veldig bra når de går ned i vekt. Mine 50 kg ned så langt har ikke hjulpet meg noe, måtte til og med ha metformin for å få mensen jevnere. Det i tillegg til streng lavkarbo mat.. Vet ikke hva som er "galt" med meg, men jeg har ikke færre cyster heller, det er nesten verre. Ingenting hadde gjort meg mere glad, enn om de 10 kg hjalp meg. Det er slett ikke tvil om det, men har bare så vanskelig for å tro på det med min reise bak meg…

 23. May-Britt sier:

  Du er ikke mislykket, tvert i mot. Du står på og jobber målbevisst, samtidig som du motiverer andre. Jeg heier på deg!! Tror du finner DIN måte å løse dette på, slik at det blir DITT prosjekt og ikke noe som er tredd over hodet på deg.
  Heia heia 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Tusen takk ❤ Jeg føler det ikke som mitt prosjekt lenger, er det som er noe av det vondeste. I flere år har jeg levd med presset om å gå ned i vekt, for å kunne få hjelp. Så ble jeg godkjent, men nå er jeg plutselig ikke det alikevel…. Det sårer så inderlig mye, men er noe jeg bare må godta!

 24. Ina sier:

  Hei. Så uendelig trist og tung dag du må ha. Skulle gjerne vært der å gitt deg en klem æ sagt at dette går bra. For det gjør det. Du kommer til å klare det. 10 kg er blyhardt, men du har så utrolig ståpåvilje at dette tar du. Bruk et par dager på å slikke dine sår å være lei deg, så lager du en matplan å en treningsplan å går all inn!! Heier så indelig på deg!!!! Klem

  • Lavkarbotips sier:

   Tusen hjertelig takk 🙂 Jeg kommer ALDRI til å gi meg, har jeg klart meg så langt, så må jeg bare klare dette her også!

  • Lavkarbotips sier:

   Tusen takk 🙂 Maten er allerede 100% på plass, trening må jeg nok vente med enten jeg vil eller ei. Pga eggstokkene fremdeles er så store, så da kan de vri seg ved løping, hopp og sprett. Det vil jeg IKKE for å si det sånn 🙂 Men når neste uke er over, tror jeg nok at jeg kan prøve meg med løping osv igjen!

 25. Monica Numme sier:

  Jeg har ikke fulgt veldig mye med, men allikevel har fått med meg din enormt anstrengelse, og du verden som du har lykkes! Du er slank, vakker og sunt! Når du er fornøyd med deg selv, med din innsats. Så kan du ikke høre på andres krav, du har lykkes. Barn? Jeg liker ordene «what’s meant to be, will be». Det er mange barn som trenger en mor som deg, du vil elske disse barna som dine egne, og som sagt, er det ment å bli så kommer du til å føde din egen også. Men si ikke at du har ikke lykkes, fordi det har du, og til DE grader. Stor klem fra meg!

  • Lavkarbotips sier:

   Tusen takk 🙂 Men de kiloene skal av de, for vi trenger virkelig denne hjelpen! Så da må jeg bare bevise for dem, at dette kan jeg klare. Det blir knalltøft, men jeg SKAL klare det.

 26. Røffes.... sier:

  Ved ivf er sjansene for å lykkes mye større hvis en er innenfor en gitt bmi.
  Da jeg og samboeren min var i Tromsø fikk hun beskjed om å legge på seg 5 kg fordi hun var for tynn. Legen som sa det var selv syltynn, og vi ble litt provosert. Etterhvert forsto vi at dette bare hadde med å øke sjansen for å lykkes.

  Stå på 🙂 og stol på legen, de har samme mål som deg

  • Lavkarbotips sier:

   Hei 🙂 Forstår godt at legene vi det samme som oss, frustrasjonen og sorgen ble imidlertidig stor da dette kom flyvende gjennom lufta. For meg som allerede har gått ned så enormt mye, var det er knallhardt slag å få i ansiktet. Det trigget så disse følelsene her hos meg. Jeg skal ned de kiloene jeg, så «enkelt» er det… Men det var forferdelig vondt å få den beskjeden, da jeg vet hva det koster… Og jeg skjønner også at dere ble provosert av det at din kone måtte gå opp, for mange er det slett ikke noe lett å legge på seg heller. Så dette går helt klart begge veier 🙂

 27. Nina sier:

  Kjenner jeg blir mektig provosert, legen burde ha gitt ros for din nedgang og ikke mast om mer..
  Jeg var hos klinikk Hausken og litt bekymret for at han skulle si noe på vekten min ettersom eg er overvektig.. Fortalte han at jeg hadde gått ned 10 kg.. Da sa han, «for mrg betyr det ingenting hva du veier..så sant du ikke veier 180 kg da.. For meg er det viktig å finne ut av hva som er grunnen,»og da var det pcos. Jeg spurte om eg skulle slanke meg mer før forsøket, og da sa han nei det syns jeg ikke du skal.. I og med at det er såpass stor påkjenning i seg selv..

  Ser at det er veldig stor forskjell på forskjellige klinikker. Når jeg var på sykehuset i Haugesund sa de heller ingenting om vekten min, men hadde jeg hørt til i Bergen ville de nok sagt nei ( utifrå hva jeg har lest om deres bmi grense )

  Så dersom dere har mulighet til å ta privat, ville eg tatt klinikk Hausken i Haugesund.

  Stå på videre, uansett hva du går for.. Foreldre skal dere bli enten på den ene eller andre måten 😉

 28. pergoberta sier:

  Ligger du så tett opptil kravet om bmi da?
  Dette forstår jeg veldig godt at er en veldig vanskelig sak for deg, og jeg er forundret over at de krever enda mer vektnedgang. Går du ned 10 kg til, er det vel ikke mer igjen av deg?
  En venninne av meg, var faktisk over kravet, og fikk 3 forsøk! Hvorfor er det så forskjellig fra lege til lege?
  Jeg lå rett under kravet, og fikk forsøk, MEN, jeg har ikke PCO(S), det kan kanskje ha litt å si?
  Nei, jeg kan ikke annet enn å gi deg en klem, og krysse fingrene/heie på deg på veien videre mot mindre kilo, og baby 🙂

 29. Snuppi sier:

  Dette var knallhard lesing. Jeg har ikke pcos selv, men har vært gjennom flere år som ufrivillig barnløs. med noen kilo for mye opplevde jeg også noen skulende blikk og noen hint om vektnedgang. jeg var heldig som kunne velge å bruke privat klinikk da vi fikk vår første jente ved ivf. den private klinikken så forbi vekt og årsaker til barnløshet og gikk rett på forsøk. hvis dere har økonomi til det så anbefaler jeg klinikk hausken i haugesund for alt i verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s