Skikkelig LCHF osteboller!

Dagen idag startet skikkelig dritt, jeg har det egentlig ikke så bra nå heller for å være helt ærlig. Men jeg lovde at denne bloggen nå skulle handle mere om lavkarbo igjen, og det skal den da virkelig også. Ellers takker jeg for massive støtteerklæringer fra dere, det varmer hjertet så inderlig godt. Har heller ikke tall på hvor mange klemmer jeg har fått fra mannen idag, det er mange for å si det sånn ❤

Jeg prøvde å kurere noe av min tristhet, ved å lage lavkarbo osteboller. Disse her er en stor hit inne på en lukket lavkarbogruppe på facebook, og de er ufattelig enkle å lage. Ikke minst så smakte de helt himmelsk, med godt pålegg på. Disse kommer garantert til å redde ketose kostholdet mitt fremover, så enkelt og godt.

LCHF osteboller (5 stk.)

 • 3 egg
 • 3 dl hvitost, (jeg brukte synnøve gauda da den er på tilbud på coop extra nå. 58,90 for en kg, løp og kjøp!)
 • 3 ss mandelmel (type fettredusert)
 • 2 ts bakepulver

Fremgangsmåte!

 • Pisk eggene lett sammen, pisk så inn mandelmel og bakepulver.
 • Bland inn raspa hvitost, la det hvile i ca. 10 minutter i bakebollen.
 • Legges i klikker på stekebrett med bakepapir, og stekes i forvarmet ovn på ca. 190 grader i ca. 10 minutter. (Steketid kan variere fra ovn til ovn).
 • Avkjøl på rist!

DSC_0292

DSC_0296

DSC_0299

DSC_0298 (2)

Jeg vet jeg har skrevet osteboller, mine ble mere som ostepletter. Fikk ikke noen høyde på de, men det gjorde meg ingenting. De var superbra på smak, virkelig gode. Jeg har bytta ut fiberhusk med mandelmel, orginalt skal det være 2 ts fiberhusk i denne og ikke mandelmel. Det er mulig der «feilen» ligger, men jeg takler ikke fiberhusk. Så klok av skade bytta jeg det ut 🙂 Jeg digget disse uansett, og det minner jo egentlig litt om polarbrød eller skiver.

Som pålegg her hadde jeg godt med majones, kokt skinke, crispy salatblad og paprika. Det var rett og slett full klaff, smakte bedre enn hva jeg så for meg på forhånd egentlig. Jeg har lagt de 4 andre i fryseboksen, jeg håper de er like god når jeg tar dem opp igjen. For meg er det lettest å ta opp en og en fra fryseren, og få «fersk» vare hver gang. Disse «bollene» er perfekt på ketose kosthold, er ikke mange karbene her. Ost og egg er jo så og si karbofritt, og det er jo det som det er mest av her. Rikelig med fett også, så her blir man mett.

Kjenner jeg er litt kvalmen idag, men det har nok med det drastiske kuttet i karboen å gjøre. Tror jeg ligger på rundt 10 gram karbo totalt idag, det er mye strengere enn hva jeg har ført den siste tiden. Håper dette nå gjør susen, for jeg jo bare ned de kiloene…

Kan varmt anbefale disse ostebollene, kommer neppe til å savne annet lavkarbo brød. De er jo i tillegg veldig raske å lage, det går megafort.

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo frokost/kvelds/lunch!, Lavkarbo kaker!. Bokmerk permalenken.

25 svar til Skikkelig LCHF osteboller!

 1. Heidi sier:

  Synes du er flink jeg. Stå på!!

 2. May-Britt sier:

  Kjære vene da…. det var ikke lenge du «lå nede». Allerede oppe og i full gang du 🙂
  Imponerende!!

  • Lavkarbotips sier:

   Altså, jeg må bare prøve å heve hodet 🙂 Har grått så mye idag, at hodet er tungt og føles som bomull. Men ingenting skal knekke meg, jeg skal pokker meg vise dem. Jeg kan godt, selv om det blir vanskelig!

 3. Reidun sier:

  Tusen takk for oppskrift….skal teste dem på lørdag:-) er veldig glad i oppskriftene dine forresten….mye godt:-)

 4. Nina sier:

  Nam, disse både ser og høres kjempegode ut. Da blir det baking til helga. Takk for oppskriften! 🙂

 5. Ingrid K sier:

  -Skal testes i morgen, ser sååå godt ut! *Sikle…

 6. Milena sier:

  Disse var fantastiske!!! Tusen takk! Disse redder matpakker for en lang tid framover.

 7. hvor får man kjøpt mandelmel?

 8. Nina sier:

  Jeg fant akkurat bloggen din!! Og har akkurat laget ostebollene dine! SÅ utrolig gode!!! Tusen takk for at du har en så fin og inspirerende blogg, jeg kommer definitivt til å prøve mange av dine andre oppskrifter! 🙂

 9. Anine sier:

  Vet du hvor mange kalorier og karbohydrater som er i en sånn bolle?:)

 10. Theres sier:

  Hei! Får jeg spørre hvorfor du ikke takler fiberhusk, og velger mandelmel?? Bare nysgjerrig. Tenkte lage disse, har begge ingredienser hjemme… 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Er dårlig på enkelte «konsistenser» som kan minne om slim i munnen 🙈 Synest fiberhusk lager litt ekkel konsistens… Men JBK er verre 😳 Men mandelmel synest jeg gir en god konsistens og smak her, bare derfor 👍🏻

 11. Ida sier:

  Jeg har ikke noe alternativt mel. Har du noen idé om hvordan det blir med bare ost, egg og bakepulver?

 12. Viorica sier:

  Får jeg sporre hvor mye majones bruker du på en uke.?

 13. Liv sier:

  Hei Ingrid, i ketose, max 10 karbo om dagen, kan jeg da spise osteboller ? Har du noe formening om karbo, fett og kalorier i dem ? Vennligst Liv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s