Ble plutselig dramatikk i nattens mørke! :-(

Jeg er i full gang med fullt fokus på kosthold, vekttapet jeg har fått krav om og sånne ting. Etter eggutaket har jeg gradvis blitt bedre og bedre, og igår på dagen er vel det beste jeg har følt meg siden uttak. Tenkte at endelig begynner jeg å bli tilbake til normalen igjen, det var så deilig å bevege seg rimelig fritt osv. Gikk å la meg i 00.00 tiden, sovna ganske kjapt egentlig. Kjente noen små stikkinger nede i magen da jeg la meg, men tenkte ikke mere over det i grunnen.

Våknet så igjen når kl. var nesten 02.00, skjønte egentlig ingenting med det samme. Da jeg var halvt i ørska etter søvnen, men skjønte jo at det var noe som absolutt ikke stemte her. Fy flate, smertene var så sterke nederst i magen, at jeg holdt på å svime av. Jeg skalv, frøs, kaldsvetta, svimla, klarte knapt å puste og ble ufattelig kvalm pga den intense smerten. Ble jo rett bekymret, ringte legevakten ganske kjapt. Ante ikke hva annet jeg skulle gjøre, så da ringte jeg bare i ren desperasjon. Fortalte om IVF som jeg nettopp har vært igjennom, at jeg ikke hadde hatt innsett, men at jeg hadde hatt egguttak.

De tenkte med en gang i banen overstimulering, og spurte ut om antall egg osv. Men sykepleieren ville at jeg skulle snakke med vakthavende lege, og han også tenkte i samme baner. Samtidig mente han også at det kunne være et cysteproblem, eller noe sånt. Vi ble enige om å se det an en liten stund, og hadde det ikke avtatt innen en time skulle han sende ambulanse for å hente meg inn på sykehuset. Jeg var så redd, helt fortvila. Men ingen vil jo på sykehus sånn i utgangspunktet, og smerten begynte  så smått å avta ørlite mens jeg snakka med legen. I værste fall så kunne det jo vært en vridd eggleder på gang eller noe, som krever akutt kirurgi… Men så lenge smertene sakka litt akterut, mente han at det godt kunne være noe annet, som en cyste for eks. Fikk jo også beskjed på at jeg bare måtte komme med en gang, om jeg heller ville det. Så valget ble egentlig mitt 🙂 Valgte å vente av litt, og det gikk jo fint.

Føler de jevnt sett er veldig greie på legevakten i Volda, det må jeg bare si. Tror det må være ytterst sjeldent noen nektes å komme dit, nesten uansett hva det gjelder. Altså bagateller vet jeg da ikke, men om man har intense smerter eller lignende tror jeg nok de fleste får innpass. Det er jo slik det skal være, men er desverre ikke slik alle steder. Kanskje spesielt på større steder, tror jeg det er vanligere å bli avvist. Når det hadde gått en time følte jeg meg noenlunde bedre, tok såklart paracet da helvete brøt løs. Så den lindra nok litt den også etterhvert.. Smertene ble mere til å leve med, med verre tak innimellom. Så jeg ringte ikke tilbake, og slappa heller av i senga til jeg fikk sove utpå morgenkvisten. Tror klokka var nærmere 05.30 før jeg fikk blund på øyet, huff!

Har ikke oppsøkt noen lege idag, tenkte det ikke var «vits». Er begrensa hva en almenn lege gjør alikevel, så tenker det beste er at jeg får komme direkte til legevakta/sykehuset om det kommer tilbake. Der får man iallefall ordentlig sjekk, og de kan finne ut av hva som foregår på ordentlig vis. Ikke har jeg tørt å ringe Haukeland heller, høres kanskje teit ut av meg. Men siden de sa at jeg ikke trengte å ringe dem noe, før jeg hadde gått ned i vekt. Tenker jeg at jeg ikke føler meg «velkommen» der nå, så da tørr jeg ikke ringe heller. Igjen er det egne følelser som snakker, de hadde nok svart meg på hva det kan være osv. Men det er følelsen jeg sitter med, som jeg desverre ikke kan kontrollere…

Idag er formen mildt sagt uggen og laber, jeg lurer litt på når jeg skal bli meg selv igjen. Når skal magen gå ned igjen for eks. den er så oppblåst at det er rent ekkelt… Det hele er rimelig merkelig, for rent kilomessig har jeg ikke lagt på meg. Men magen er så oppblåst, som den ikke har vært på lenge, lenge, lenge. Var på en liten handletur idag, hadde store problemer med å få energien til å strekke til. Bra det ikke var så mye som skulle shoppes, selv om den lille handelen tok sin tid for å si det sånn. Siden jeg kom hjem der ifra, har jeg stort sett ligget på sofaen med teppe over og slappa av.

Jeg er rimelig sikker på at det var en eller flere cyster som sprakk på eggstokkene, etter den harde IVF behandlingen. Helt ærlig egentlig venta på det, men dette kom som kasta på meg midt på natta. Men tenkte tanken at sånt sikkert kunne skje,  når det er så stimulert opp og jeg hadde så magen egg etc. Så det var vel bare et spørsmål om tid, og jeg vet hvordan det føles når cyster og sånt sprekker. Det er ikke ukjent for meg, og dette minnet om den smerten jeg får ved eggløsning. Den er også vond (må legge meg ned hver gang det skjer), men dette var uendelig mye verre. Helt hinsides vondt…… huff.

DSC_0298 (2)

Var ufattelig takknemlig for at jeg hadde sånne ostepletter på frysen, for å si det sånn. Så enkelt å bare ta opp, når man har en crap dag. Så trenger ikke kostholdet ryke av den grunn 😉 Kjøpte meg noe kyllingkjøtt på butikken, og spiste det med majones midt på dagen. Så enkelt og så godt, her er det ketose for alle penga ❤ Ikveld blir det tacosalat, nam hvor jeg gleder meg! ❤ Smertene er heldigvis mye mye bedre idag, så jeg krysser for at det ble med denne gangen, at det ikke gjentar seg flere ganger. Som sagt rimelig sikker på at det var en eller flere cyster som sprakk, da eggstokkene min er rimelig stimulert/stappa/overstimulerte… Håper all denne piningen vil være verdt det til slutt, at det kommer et barn som resultat etterhvert. Ja ja, samt om jeg klarer å innfri vektkravet da 😦 Er alt mulig man skal få tredd nedover hodet….

Først kjempet i mange år for å bli godkjent, blir så godkjent og får starte opp med IVF. For så å oppleve at dem snur, og stempler meg ikke godkjent igjen pga et mislykkka forsøk. Helt ærlig kom det som en liten bombe på meg altså, jeg hadde slett ikke forventa det. Men nå er det som det er, 10 kg skal av og jeg må bare klare det!!!

Dette innlegget ble publisert i PCOS og veien mot et barn! og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s