Kampen er for alvor i gang!

Nå er det alvor, og jeg er i full gang. Jeg la tvert om til ketose på onsdag som var, og selv om jeg har vært rimelig dårlig. Har jeg tviholdt på kosten, og har ikke gjort noen endringer selv om smerter har herjet til tider.

Det er veldig lett å starte å synest synd på seg selv, og tenke at «bare idag gjør ingenting». Greit nok, kanskje «bare idag» ikke gjør så mye, men tenk om du hver gang skal tenke sånn. Når liver butter litt imot, er det lett å søke trøst i mat og gjerne usunn sådan.

Jeg er derimot fast bestemt nå, og jeg kjører på. Ingenting kan stoppe meg nå, og kravet om 10 kg ned i vekt. Ja, det skal jeg klare, ferdig med den. Jeg har jo teknisk sett ikke så mye valg, vil jeg bli mamma, ja da må jeg klare det.

Faen, hvor sårt det kjennes i grunnen. Når jeg har jobba som en helt i flere år, hvor en stor del av målet var å bli godkjent for IVF. Så ble jeg godkjent, og gleden var så stor. Endelig skulle det skje ting for oss, endelig skulle det gå fremover og vi turte å håpe på resultater etterhvert. Så får man slaget midt i trynet, mildt sagt! «Du er ikke godkjent lenger, legen krever 10 kg ned i vekt, før du får prøve igjen!» BAM, det kunne ha knekt meg, sønder og sammen…

Men jeg kan ikke gi meg, jeg kan bare ikke gi opp. Jeg må klare dette her, må bare. Kampen er i gang, og jeg skal vinne denne også. Selv om jeg bare har lyst til å skrike høyt, hjelper det ikke.

Kostholdet mitt nå fremover blir ketose, jeg må se om det kan funke for meg igjen. Er rimelig streng, holder i tillegg øye med kalori inntaket mitt. Nesten som jeg «savner» den tiden hvor jeg slapp å telle kalorier på ketose, jeg var så svær at jeg gikk ned uansett. Nå må jeg holde øye med kalorier også, for det er jo ikke sånn at man kan spise ubegrensa. Selv om man spiser ketogent, kan man få for mye kalorier til at man kan gå ned i vekt. Så her fyller jeg alt inn i en app, som heter Lifesum.

Må bare si at disse osteplettene (link) redder meg en del. Så sinnsykt gode, godt med masse paprika, salatblad, skinke og majones. De er nok knallgod med andre pålegg også, men er dette jeg har dilla på nå. Ellers går det mye i rent kjøtt med grønnsaker og gjerne saus av innkokt fløte til middag. Har altså atter en gang kuttet ut så og si alt av gluten/hvetemel. Jeg bare håper så inderlig at dette nå skal gi meg resultater, innen rimelighetens tid.

Skal samtidig si at jeg kommer ikke til å prøve noe ekstremt, bare for å gå ned i super tempo… ser ikke helt vitsen med det. Vil være snill med kroppen min, og tenker at 0,5-1 kg i uken er knallbra! Er ikke sikkert jeg klarer det hver uken en gang, men sånn jevnt over. Et litt frynsete mål, er å være ganske nærme til jul. Slik at det ikke går så langt tid over nyttår før vi kommer i gang igjen 🙂 Den opprinnelige planen var at neste forsøk skulle være i januar, men jeg tror ikke Haukeland tror på at jeg klarer det. For de har gått bort fra den planen, og sa som sagt at jeg måtte ta kontakt når jeg hadde greid det…

Men her skal det bevises, jeg må klare det. Må ikke klare det til januar altså, absolutt ikke. Men jeg har er lite mål om det, om det er oppnåelig vil jo kjapt vise seg anyway 😉

image

Jeg skal vise dem, skal jeg. Kan ikke fordra å føle at andre ikke har tro på meg. Det gir meg en god ekstra puff i rumpa 🙂 Nå mener jeg ikke direkte at Haukeland ikke tror på meg altså, men man får jo en følelse (uavhengig om det stemmer eller ikke).

Ikveld står det biff på menyen, ytrefilet er på God Helg tilbud hos Kiwi. Skal nyte den, med deilig hvitløkssmør.
Kjenner jeg har en sånn dag hvor jeg er «sulten» hele tiden idag, har nok sine hormonelle grunner. Men prøver å drikke mye, og tygge litt tyggis om det blir for ille. For sult, nei det er det ikke 😉
Jeg er tilbake i kamp modus, det løser seg!

Dette innlegget ble publisert i Min reise ned 10 kg til! og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Kampen er for alvor i gang!

  1. Øyvind sier:

    Lykke til! Jeg ville ha lagt inn et døgn med faste i uka, f.eks etter frokost til lunsj dagen etter, eller etter lunsj, til middag. Det funker og det er godt for helsa.

  2. Reidun sier:

    Har laget osteplettene i dag…..de var virkelig gode….både med og uten pålegg:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s