En typisk matdag for meg nå!

Jeg kjenner inspirasjonen og gleden vokse i meg igjen, jeg må jo bare klare dette her. Det finnes jo egentlig ikke rom for å falle ned i kjelleren totalt, og jeg får vel tenke litt positivt opp i det hele. De 10 kiloene skal bare av, og selv om jeg nå blir «tvunget» på en måte. Så hadde jeg vel egentlig til syvende og sist, det samme målet selv.
Eneste frykt er at de ikke skal bli fornøyd med det heller, men helt ærlig… om det blir satt nye vektkrav etter de 10 kiloene. Ja, da kommer jeg faktisk til å nekte på det!

Maten min om dagen er ketose, og det går veldig bra nå. Det kjennes egentlig deilig på kroppen, harmonisk og fin. Søtsuget har i stor grad sluppet taket allerede, og det bare etter 4/5 dager… Jeg hadde innvilget meg selv en atkins caramel mousse bar, som jeg kunne ha som lørdagskos igår kveld. Tidlig på dagen gledet jeg meg, og jeg var litt sjesken (hormoner). Men da kvelden kom spiste jeg to biffer, med masse hvitløkssmør. Etter de biffene forsvant lysten på den baren, så jeg droppa den såklart! Var veldig stolt over det, så nå har jeg en til gode. Men jeg vil prøve å vente til neste helg egentlig….

Maten min er veldig rein om dagen, ikke noe fiks fakseri egentlig. Osteplettene har reddet meg big time, i forhold til at jeg har kutta ut lavkarbo brød som inneholder gluten osv. (kjøpebrød)
Osteplettene består stort sett av egg og ost, perfekt for ketose!
Dette er frokost for meg, og jeg oppbevarer dem på fryseren. Da holder de seg ferske, og jeg tar opp 15 min før et måltid. Kan jo lunkes litt i microen også…

image

Middag har så langt vært kjøtt, med grønnsaker og evt. en fet saus av fløte. Når det kommer til kremfløte vil jeg ikke bruke det ukritisk, for meg er det en real kalorityv. Jeg må faktisk tenke på kalorier også, ellers går jeg ikke ned. Igår tok jeg fløte i kaffen min, boom… så sprakk hele dagsbudsjettet av kalorier. Kom over med et par hundre kalorier, i forhold til målet jeg har satt meg. Så det kan være noe å tenke på, om man skal ned i vekt. Man skal slett ikke være fettgjerrig på ketose, slett ikke. Fett er veldig viktig! Men fett er også næringstett, så man kan ikke nødvendigvis slippe seg totalt løs heller. Ser mange skriver at man ikke kan få for mye fett, jeg er uenig i det. Selvfølgelig kan man få for mye fett, man kan jo ikke spise ubegrensa med kalorier om man vil ned i vekt. Det skal nok mere til å overskride hva man trenger på lavkarbo, men det er mulig å gjøre det.

Når det kommer til kvelds for tiden, så dropper jeg stort sett den. Blir på en måte litt periodisk faste på meg, men jeg velger heller å spise en stor middag. For så å vente til frokost neste dag i 10-11 tiden, og spise igjen da. Det funker bra for meg, jeg går ikke sulten for å si det sånn. Men middagen min er ganske raus da, 700-1000 kcal… Om middagen min ligger på 500-600 kcal må jeg til med noe mat på kvelden som regel..

Det som er så fint med lavkarbo, er jo at man ikke spiser etter klokka. Det synest iallefall jeg er bra, spiser når kroppen gir beskjed om at den trenger noe. På karborik kost, spiser man for å holde blodsukkeret «oppe» føles det som. Utrolig slitsomt å være sulten hele tiden, og fylle på for å ikke bli irritabel. Derfor blir man ofte mye mere harmonisk på lavkarbo, jeg kjenner så enormt stor forskjell.

Mulig jeg snekrer sammen en ukesmeny en dag, som jeg kan dele med dere. Greit å ha en plan om hva som skal spises, men ukesmenyen kommer til å være basert på streng ketogen kost. De fleste av dere vet vel at jeg har hatt en mere liberal form for lavkarbo en stund, med rundt 50 gram karbo for dagen. Det gjelder altså ikke nå i denne prosessen jeg er i nå, må ned de kiloene og fokuset er (desverre kan man vel si) annerledes.

Nå handler ALT om vekt for min del, 10 kg må av. Ting handler ikke lenger om å få bedre fysikk, trene hard styrke og sånne ting. Hodet mitt sier at det er hva jeg burde fokusere på. Men legene tenker desverre KUN på vekta, så da blir jeg også tvunget til det. Når vekta mi da går så tregt nedover med styrketrening, må jeg tenke annerledes da… desverre. Sånn er det, er vekta som blir fokusert på og ikke hvor god form man er i.

Så mitt fokus er endret ja, fra det som jeg egentlig tror på og over til det legene bryr seg om. Jeg gikk enormt ned i cm med styrketrening og det kostholdet jeg hadde, men vekta gikk ikke nedover i samme tempo. Når vekta er alt som betyr noe for min situasjon fremover, blir prinsippene jeg tror på forkasta. Det smerter meg i hjertet, men sånn må det jo bli…. 

Dette innlegget ble publisert i Min reise ned 10 kg til!. Bokmerk permalenken.

6 svar til En typisk matdag for meg nå!

 1. Hilde sier:

  Stå på, «jenta mi»! Dette klarer du! Hvis du snekrer sammen en ukesmeny skal jeg prøve den sammen med deg :-), selv om jeg skal utenlands. (Avhengig at det ikke er så mye spesialprodukter)

 2. Mariann sier:

  Har du prøvd Tabata trening? En fin kombinasjon av utholdenhet/kondisjon og styrke. Om du vil kan du bruke berre øvelser med egen kropp for å unngå å gå opp i muskelmasse. Utrulig effektiv treningsform for auka fettforbrenning. Søk litt på Google om det du, og så kan du laste ned en App som tar rett tid.

  • Lavkarbotips sier:

   Har hørt om det, men ikke studert det videre. Kommer til å kjøre blant annet burpees, og det inneholder jo styrke men med egen kroppsvekt. Kommer også til å kjøre styrkeøvelser med pilatesball og evt slynge med egen kroppsvekt. Men vekt trening som jeg var så godt i gang med, det må nok vike. Ellers blir det mye cardio

 3. Cecilie sier:

  Hei 😀 Begynte å lese bloggen din i går, kommer nok til å fortsette med det også 😉 Ettersom jeg har startet min reise nå 🙂 Gratulerer så sinnsykt mye med graviditeten 😀 Har vært innom å lest opp gjennom årene, så har fått med meg at dere har brukt laang tid på å greie det, ble såå glad på deres vegne når jeg leste innlegget Jeg er gravid! 😀
  Men jeg ser du har brukt Lifesum, lurer bare på om du betalte på appen eller om du brukte gratis versjonen? 🙂 Mvh. Cecilie 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s