Verdens beste fårikål!

Fårikål er verdens enkleste, men samtidig en av de beste middagene jeg vet om. Det er noe med det å bare putte alt i en gryte, la det putre et par timer og servere. På lavkarbo trenger man jo heller ikke styre med poteter, selv om jeg fint blir nødt til å koke til gubben her hjemme da. Fårikål er ekte høstmat, perfekt for familiemiddager eller vennemiddager. Om man skal være vert/vertinne, er det jo veldig gøy å slippe å stå på kjøkkenet hele tiden. Her er det bare å stelle i stand, la det putre og sette det på bordet. Et ærlig, godt og realt måltid de fleste setter pris på 🙂

Fårikål for minst 6 pers.

  • 2,5 kg kjøtt (gjerne ferskt, jeg liker det best)
  • 1 stort hodekål, eller 2 mindre
  • En hel pose sort hel pepper
  • Godt med salt

Fremgangsmåte:

  • Kutt opp kålen i store båter, la stilken «binde» sammen båtene. Da holder kålen seg godt sammen, ikke kutt kålen for smått. Da får du «grøt», det er vel kanskje ikke det de fleste ønsker.
  • Legg kjøtt, kål, salt og pepper lag på lag. Start med kjøtt nederst, ha salt og pepper mellom hvert lag.
  • Ikke fyll for mye vann på, det er her mange gjør feil. Du trenger ikke dekke med vann, ha ca 2,5 liter vann til denne prosjonen her. Sjekk nedi gryta, du skal se vannet. Men det skal ikke gå opp mere enn til ca. halvveis av grytens innhold, det er mere enn nok. Når dette koker, vil kålen og alt dette avgi safter.
  • La fårikålen putre under lokk (trenger ikke røre) i 2 timer.
  • Server akkurat som den er, ujålete og godt. Kok poteter til dem som vil, men personlig synest jeg at fårikålen er minst like god uten poteten.

DSC_0293 DSC_0298 DSC_0301 DSC_0302 DSC_0305 DSC_0309 DSC_0311 DSC_0317

Det er litt viktig å være raus med kjøttmengden pr. pers. synest jeg, husk an en del er bein 🙂 Men denne gryta her er for 6-8 pers. vil jeg tro. Enklere middag får man ikke, og dette er digg høstmat! Fårikålen er kanskje aller  best dag nummer to, så blir fårikål her imorgen også. Ellers hadde vi så mye at jeg også fryser ned, det går fint an.

Vel bekommen! 😉

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo middag!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s