Min lchf hverdag nå :-)

Å være tilbake på ketose kosthold lever jeg godt med, har funnet balansen rimelig fort igjen. Jeg vet hva jeg må spise for å komme på det kalorinivået jeg skal ha nå, for å gå ned i vekt. Det flyter fint, og så langt er jeg veldig fornøyd med utviklingen. Både helsemessig og vektmessig.

Jeg kan jo si at søvnkvaliteten min er blitt ufattelig god! Under IVF forsøket, klarte jeg ikke spise akkurat som jeg ønsket. Det ble spising som en spurv, og det jeg spiste var det kroppen min ville ha der og da. Søvnkvaliteten min med mye karbs i kroppen, er ikke noe å skryte av. Jeg blir liggende og snu meg, våkner stadig, har mye mere hjertebank enn hva jeg vanligvis plages med. Bare generelt sett, mye dårligere søvn.

Nå sover jeg tungt, jeg føler det er kvalitet på søvnen. Jeg føler meg uthvilt, og har bedre energi igjennom dagen. Fremdeles kan energi nivået variere litt, da kroppen trenger litt tid på å venne seg til så lite karbo igjen. Jeg har vært vant med 50-70 gram karbo om dagen lenge nå, og derifra og ned til 10-18 karbo er det rimelig langt. Så det merkes, og kroppen trenger litt tid 😉

Er glad jeg starta med det såpass god tid i forveien før Muritunet, slik at jeg mest sannsynlig da har fått opp energinivået der det skal være igjen!

image

Har idag bakt osteboller/ostepletter igjen. Dobbel oppskrift denne gang, så har jeg godt lager i fryseren 🙂 Mye bedre å lage dobbel, når jeg først lager. Så slipper jeg lage så ofte!
Samtidig må jeg beklage at det fremover en liten stund, blir mye mobilbilder… eller bilder med vanlig kompaktkamera på bloggen. Desverre viser det seg at det er en feil med speilrefleksen, noe feil med der man setter inn minnekortet…
Så jeg må ta kontakt med selger, for sånn skal det ikke være etter bare 6mnd…. ikke det en gang…
Satser på at de ordner opp, med å enten fikse kamera eller ordne nytt….
Men da vet dere grunnen, til at de flotte bildene med speilrefleks uteblir for en periode.

image

Ellers har jeg det altså flott, turen på verksted igår gikk heldigvis noe bedre enn forventet. Var skikkelig nervøs, og sov knapt natt til igår. Men det blir en reperasjon på rundt 6-7000 kr. Det var faktisk vesentlig mindre enn hva jeg så for meg, ja, jeg hadde helt skrekken for hva det kunne være 😉 Nå vet jo ikke vi helt sikkert om det bare er det enda da i grunnen, men når de søkte feilkode var det den feilen de fant. Så håper det bare er det 😉

Ellers skal jeg ha bilen med til min svoger når jeg skal på Muritunet, han er mekaniker og skal gjøre noe småfiks på den. Men sånne store ting er vanskelig for han å ta, men greit å ha noen som kan hjelpe med sånne mindre ting. Da verksted er sykt dyrt!
De på merkeverkstedet sa jo til oss at det plutselig nesten ble for billig for oss å fikse (i forhold til hva vi trodde).. jeg klarte ikke dy meg og sa, ingenting er billig med bil. Med godt trykk på ingenting 😀 da bare lo de.
Neste steg er nok å ha bilen inn på en skikkelig service på vårparten, det koster, men er verdt det.

Jeg er usikker på hva jeg skal spise ikveld faktisk…. skal lage opp lasagne til gubben. Veldig praktisk å lage, og porsjonsfryse. Bare han som spiser det, men han elsker det. Så er det svært billig å lage formretter, som man kan fryse ned. Jeg lager fiskegrateng til han, lasagne, pastaretter i form etc. Han lever med andre ord ikke lavkarbo, men det trenger han ikke heller. Ikke har han verken overvekt, eller noen sykdommer som tilsier at han trenger det. Men dette er kanskje ment som et lite tips til dere som har høykarbo menn for eks. Lag formretter, frys ned i prosjoner. Så slipper du å stå hver dag å lage noe.. billig er det også, og mannen blir garantert takknemlig. Pluss at det blir hjemmelaget og ikke sånn kjip halvfabrikat eller enda verre helfabrikat….

Selv har jeg alltid kjøtt/fisk (av ren type) i fryseren, kjøper stort og da blir det billig også. Tar vare på grønnsakene og kjøper aldri mer enn hva vi klarer å bruke. Tok meg tid å komme inn i den rutinen hvor jeg fant ut eksakt mengde, og sånne ting. Men nå kaster vi veldig lite mat. Økonomisk og ikke minst miljøvennlig. Tenk hvor mye man sparer på å bare planlegge sine innkjøp, og faktisk tenke over hva man kjøper!

Tror kanskje det blir noe så enkelt som ostebolle med egg og bacon på, for meg senere. Orker ikke lage noe spes. Alternativet er et kyllinglår, med soppstuing. Vi får se 😉

Dette innlegget ble publisert i Min reise ned 10 kg til!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s