Uææææh, hormoner!

Noe av det værste med å være kvinne, må jeg personlig si er alle disse hormonene. Altså, jeg har jo pcos i tillegg, som betyr enda mere hormonkaos!

Etter at jeg begynte med ketose igjen, særdeles streng lchf, har jeg alikevel nå merket noen bedringer. Om det er tilfeldig er jeg usikker på, men jeg tror ikke det og håper ikke det. Jeg har klare tegn å gå etter, iløpet av min syklus. Nå nærmer det seg eggløsningstid for min del, den ligger vel kanskje en uke frem i tid sånn ca.

Hvordan jeg vet? Joda, jeg vet… når min syklus starter får jeg alltid hjertebank, det er veldig irriterende. Men jeg vet at denne hjertebanken følger faste mønster i hver syklus, for dette har jeg lagt merke til. Hjertebanken fikk jeg fortalt av en flink lege, kom pga hormonene som krangla litt hos pcos pasienter. Jeg tror hun har rett for å si det sånn!

For hver gang eggløsning nærmer seg, stopper plutselig de store hjertebank plagene. Det er som om kroppen plutselig forstår at den jobber for hardt med noe, og bremser seg ned igjen litt. Hjertebank forsvinner nesten helt, og plutselig kommer kvisene og andre tegn på at eggløsning nærmer seg. Stikkinger i magen og andre sikre tegn 😉 Noe av det mest irriterende må være at jeg samler vann i kroppen, ikke bare ved mens start. Men jeg samler vann ved eggløsning også, som oftest litt før.

Det er nå for min del, opp 700 gram over natta… vet jo at det ikke er fysisk mulig så flink jeg er med kosten. Altså, det er ikke mulig at det er fett 😉 Jeg har ikke vært så opphengt i vekttap på lenge, men nå er jeg det igjen. Selvfølgelig får jeg da plutselig med meg slike irriterende ting igjen, og jeg mimrer tilbake til tiden hvor jeg tok de første 50 kg. Da var det også sånn, jeg fikk med meg alt som skjedde på vekta.

Det er jo ikke anbefalt å veie seg hver dag, jeg oppfordrer alle andre til å veie seg en gang i uka. Alikevel klarer jeg ikke følge det selv, snakk om dobbeltmoral 😀 Men det er vanskelig å la være, det må jeg bare innrømme. Jeg er jo bare et menneske jeg også 🙂  Jeg har like sterkt ønske som andre som går ned i vekt, og jeg leter etter tall på vekta.

Nå reiser jeg imorgen, til Muritunet i Valldal. Der skal jeg være i 3 uker (skal ha et besøk hjemme en helg), og der får jeg ikke lenger tilgang på vekten hele tiden. Det tror jeg kan være både godt og skummelt, godt fordi det ikke er bra å holde på sånn med den vekta. Skummelt, fordi jeg mister jo litt kontroll. Men som tidligere, så blir det nok ikke noe problem alt i alt, er ikke sånn at jeg får abstinenser akkurat. Så kan jeg være ekstra spent de få gangene jeg får veid meg, håper legene har vekt. Noe jeg virkelig regner med at de har 😉

image

Jeg håper jeg får fokusere nå på trening, får spise lavkarbo på en ok måte og klarer å gå ned et par kilo der inne som resultat av det. Er jo livredd for at ting skal stoppe opp og bli veldig vanskelig, da jeg har tatt de første kiloene meget lett. Men prøver å ikke stresse, så går det vel bra 🙂

Det blir nok neppe ketose på Muritunet, noe sier meg at det ikke blir helt mulig. Håper jeg blir overrasket og at det er mulig å tilpasse til ketose, noe sier meg at det ikke blir mulig. Så da blir det generell lavkarbo, uten brød, pasta, potet og ris. Minst mulig sukker og hvete, og så tar jeg det der ifra. En annen ting med dette hormontullet, er at jeg nå igår og idag har søtsug! Tenk dere, søtsug! Huff, har ikke hatt det overhodet de siste to ukene på ketose.

Nå kommer det, fordi det nærmer seg eggløsning. Typisk, får det samme før tanta :-/ Trøsten må være at det går fort over, som regel er det et blaff i et par dager. Igår tok jeg et par ruter mørk sjokolade, er stolt over at jeg klarte å stoppe og ikke tok mere. Jeg gjør mitt beste, og det skal bare gå bra dette her. Spent på hva jeg får til middag imorgen, og jeg blir meget skuffa om mye av middagene er panerte ting og tang med farseprodukter. I mine øyne er ikke det noe særlig sunt for noen, så håper virkelig det ikke er for mye sånt.

Jeg kommer til å gi lyd fra meg imorgen kveld, når jeg har kommet meg i orden osv. Så er sikkert både jeg og dere spent på opplegget, kanskje ikke minst med maten 🙂 Jeg er litt spent på aktivitetene faktisk, jeg så på info ark at det stod stall som en aktivitet. Får jeg muligheten til å drive litt med hest, skal jeg definitivt ta den muligheten! Nå får jeg vente og se, men jeg håper. Ellers blir det vel mye bassengtrening, trening i studio og diverse.

Håper jeg får en god bedring i rygg og kne, og enda mere bedring av fibroen. Tror jeg blir nødt for å få meg et abonnement på treningssenter når jeg kommer hjem igjen. Eller nødt og nødt, men ser for meg at det muligens er den beste måten å holde ting ved like fremover. Jeg får se, men jeg vet iallefall at det er NULL vits med et slikt opphold, om man ikke gidder å jobbe videre etterpå med det man har lært. Trening er en ferskvare, slutter man så mister man effekt. Sånn er jo det 😉

Nå må jeg å handle litt, så skal jeg hjem å pakke. Mange følelser her nå kan jeg love dere… jeg er ikke vant med å være borte fra mannen så lenge, men det går vel fint. Men jeg er hjemmekjær, sånn er det bare! Men jeg skal gjøre mitt for å få det beste mulige utbytte av oppholdet, og virkelig føle at jeg kan jobbe meg «frisk» med riktig trening. Jeg vet det er mulig, når jeg har kommet så langt alene med enkle midler hjemme. Da tenker jeg hvor langt jeg kan komme nå, med kyndig hjelp i noen uker og fullt fokus. Det jeg har slitt mest med å gjøre bedre selv er ryggen, men det må det vel bli en ordning på nå.

Vi snakkes plutselig, nå er det sommerfugler her i magen 🙂

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo kaker!. Bokmerk permalenken.

11 svar til Uææææh, hormoner!

 1. S sier:

  Hei, jeg får hjertebank jeg våkner av rundt El. Før menstrasjon får jeg hjertebank/ høy puls ved anstrengelse og mister all energie. Bare sover. Altså motsatt enn ved EL da jeg våkner grytidlig å går litt på «tå hev » pga hjertebank. Noen som kjenner det igjen? Og noen som vet om mini piller kan hjelpe med dette? Når man allikevel er ferdig med barn. Kan jo ikke planlegge noe ….

  • Lavkarbotips sier:

   Du, p piller eller lignende KAN hjelpe. Ta en prat med legen din tenker jeg. Jeg gikk på p pillen i mange år, helt til meg og min nåværende ville få barn. Da kom problemene jeg ikke visste jeg hadde, oh hjertebank er det jeg sliter mest med i perioder. Forutenom uregelmessig mens ol. Men husker ikke at jeg hadde sååå mye problemer med hjertebank da jeg gikk på p piller. Hadde det egentlig generelt bedre med p piller, og savner egentlig å kunne bruke det. Håper vi får til barn snart, slik at jeg kan bruke p piller eller lignende igjen 🙂 Så ta en prat du med legen, det KAN hjelpe. Uten at jeg skal si det sikkert 😉

   • S sier:

    Jeg vurderer det nå, siden dette ikke var et problem da jeg benyttet p sprøyte.
    Legene vet svært lite, derfor føler jeg det er bedre med råd fra andre som føler på kroppen hva di hormonene virkelig er istand til.

    Selv om jeg spiser lav karbo går jeg ikke ned i vekt, kommer heller ikke i ketose. Heller ikke etter jeg har kuttet alt av melkeprodukter. Er dette kanskje et vanlig problem ved pco? Hvis lever produsere for mye sukker og man ikke bruker metformin. Hvordan er det isåfall og bruke både metformin og feks cerazette ?

 2. May-Britt sier:

  Masse lykke til på Muritun 🙂

 3. Lchf sier:

  Kan jeg spørre hvilken p-piller du brukte? Noen bruker Diane og andre minipiller.
  Lykke til på opphold 🙂

 4. håpefull sier:

  Kjempelykketil på Muritunet 🙂 krysser fingre for deg for at alt går helt supert. Min henvisning til st.Olav er nå blitt sendt så krysser fingrene for at ventetiden ikke er for land.. Må få si til deg at bloggen din har hjulpet meg masse. Du har skrevet så utrolig godt om hormonene, positive ting og negative ting, sprøytene, tips og triks…føler meg litt mer forberedt nå når jeg selv skal i gang med IVF. Tusen takk 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Så fint å høre at du har hatt nytte av det jeg har delt, da er det verdt det 🙂 Har pakket i flere timer nå, trodde det var «lett match», men er jo så mye som skal med og huskes 🙂

 5. Beate sier:

  Lykke til på Maritunet. Håper det ordner seg med maten for deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s