Mestringsfølelse! :-)

Vi lærer mye om dagene, kan man si. Mestringsfølelse er en fin ting å kjenne på, og idag har jeg så til de grader fått kjent på akkurat det. Kjenner dere noen gang på mestringsfølelse?
Jeg vet mange av mine lesere sliter med overvekt, og det er lett å tenke negativt om man ikke trives med seg selv.

Jeg mener at vi alle bør kjenne på følelsen av å mestre noe av og til, og for å kjenne mestring må man som regel litt utenfor egen komfortsone. Kan godt være du trives med å være inne i komfortsonen din, spise mat du vet ikke er bra for deg. Men så lenge den smaker godt og du føler velbehag når du spiser den, fortsetter du gjerne? Så lager du unnskyldninger for deg selv da…. noen som kjenner seg igjen?

Det ligger vel i vår natur at vi vil ha det behagelig, men hva skjer når det som føles behagelig der og da, ikke er bra for deg ellers?

Nå er min utfordring mye smerter i hverdagen, jeg lytter ikke til meg selv. Jeg kjører på, og vil helst glemme at jeg har vondt. Før handlet utfordringen min også om mat, jeg spiste usunt og var sykelig overvektig. Jeg hadde det ikke komfortabelt i livet, men det var komfortabelt hver gang jeg spiste. Det satt langt inne å endre matregimet mitt, og ting gikk på autopilot.

Vi må tørre å gjøre endringer, vil man komme noen vei. Tenk da på hvilken mestringsfølelse man får når man oppdager at dette klarte jeg faktisk, jeg klarte å endre ting til det bedre 🙂 Sånn føler jeg det med det som var mitt matproblem, jeg føler jeg virkelig mestret det og det er noe jeg er virkelig stolt over. Så er det om å gjøre å ikke gi opp om man får et lite hinder, alt blir ikke ødelagt fordi om noe ikke gikk helt som du planla.

Å komme deg ut av komfortsonen, og kjenne på mestring over nye ting er viktig. I noen tilfeller kan det bety en livsforandring, fra det negative til det positive.

Jeg har gjort det med mitt eget kosthold, så det gir meg håp i at jeg skal kunne finne en balanse for de problemene jeg har nå også 🙂 Idag har vi trent to gode økter for eks. og jeg kjenner på gleden av at jeg klarte det såpass bra! Jeg er kanskje mest stolt av intervalløkta 🙂 Jeg var ikke best, men jeg var fornøyd med hva JEG klarte. Det er det som teller, og jeg klarte det bedre enn forventet!

Det er oss selv vi må måle oss med, vi skal bli bedre enn vi var. Ikke bedre enn sidemannen… you see? 😉

image

Er så glad jeg har hatt en bedre dag idag enn igår, hadde intervall treningen vært igår hadde jeg slitt noe voldsomt. Imorgen har vi ikke like harde treningsøkter i fellesskap, så da skal jeg en tur på treningsstudioet og få trent litt styrke først og fremst. Trenger virkelig å styrke beina mine har jeg fått beskjed om, med tanke på ryggen min. Så da må jeg bare jobbe på 😉

Et annet motivasjonstips til dere som sliter med vekta! Ikke vent med å ta tak, bare gjør det…. jeg har pådratt med slitasjeskader som er veldig smertefulle, det vil man ikke ha. Tro meg, hadde jeg hatt muligheten til å skru klokka tilbake hadde jeg gjort det. Ryggen min er til tider helt jævlig pga slitasje, og enkelte dager er den ok. Men jeg er aldri smertefri der, aldri… samme med spesielt det ene kneet mitt… det er til tider smertefullt, pga slitasje.

Ikke utsett noe du kan begynne på idag 😉

Dette innlegget ble publisert i Trening med lavkarbo!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s