Protein påfylling!

Nå går det mot slutten av mitt opphold på Muritunet, og jeg har stort sett trivdes veldig godt. Kjekke folk på gruppa, mye god hjelp av personalet her og føler jeg har fått mye ut av det meste. Mye har vært tungt for hodet og fordøye, mye har vært tungt å innse osv. Men når jeg har tenkt på hvordan jeg fungerer hjemme og fungerer i Jobb, er det egentlig ingen nyhet for meg at det ikke funker noe særlig bra.

Feilen er nok heller at jeg har nektet å innse at det ikke går, men nå skal det forhåpentligvis bli en bedring. Bare ting blir fulgt ordentlig opp her i etterkant, og ikke bare faller ut i fisk…

Altså veldig fornøyd med Muritunet, det må jeg presisere. Utrolig flinke folk som jobber med oss her 🙂 Eneste jeg har slitt med her (bortsett fra savn og stor hjemlengsel til gubben), er maten. Det kom jo ikke som en bombe for meg i grunnen, jeg var forberedt på det. For jeg visste det er mat her som følger statens råd for ernæring, og mitt kosthold er jo ganske det motsatte. Jeg skal ikke syte for mye egentlig, jeg har fått ekte majones, de har ekte smør og de har prøvd så langt det har gått og tilpasse for meg.

De har prøvd (mer enn jeg forventet), og såklart har jo jeg måttet lagt noen av mine prinsipper litt i dvale også og møtt dem litt på veien jeg også. Dette oppholdet er jo ikke 4ever liksom, så for noen uker har jeg tilpassa meg der jeg kan. Og de har prøvd å tilrettelegge så godt som de kan. Men jeg har merket veldig godt at det er lite proteiner i maten her, og igår hadde jeg en litt ekstra tung dag på en måte. Til lunch var det knapt proteiner å spore til salaten, og da vi en time senere skulle ut å løpe intervaller, merka jeg at det hadde blitt for lite energi og næring.

Jeg klarte å gjennomføre bedre enn forventet, så jeg ble fornøyd altså. Men det toppa seg litt da jeg var supersliten på returen, og jeg fikk greie på at fiskegrateng var middagen. Er man ekstra følsom i tillegg, så kan man bli på gråten… men jeg bestemte meg kjapt. Sliten eller ikke sliten, her må jeg på butikken og kjøpe meg noe ordentlig å spise. Proteiner var et stort MUST for meg, og fett fra majones.

image

Det ble en stappafull boks med salat, og godt med egg og kylling i. En hel pakke med roastbiff og en tube majones. Maulet først roastbiffen, spiste så halve boksen med salat med majones til. Sparte den siste halve boksen til kvelds! Jeg mener det, det var så god følelse for meg. Magen ble mett, jeg følte meg bra og det var bare nydelig godt ❤
Fant fort ut at jeg er "underernært" på proteiner, når man skal trene såpass mye i tillegg så trenger man proteiner. For meg er altså kosten en utfordring her, men det har sååå vært verdt oppholdet alikevel. Jeg har lært at jeg faktisk kan tilpasse meg, uten at det går over stokk og stein. Jeg har tilpassa maten etter beste evne, og det har fungert på et vis. Så mitt råd til andre som skal på institusjon, er å gjøre ditt beste. Ut ifra hva du har å jobbe med… om du VET at du har det best på en viss type mat, bør du ta et valg om å gjøre det beste du kan ut av det. Snakk med personalet, og veldig ofte er det ikke så firkanta som man gjerne tror. Løsningen er iallefall ikke å begynne å spise uhemmet av mat, du vet du får det dårligere av. Da kan oppholdet fort bli veldig negativt.
De første ukene rørte jeg ikke brød her, men her i uka prøvde jeg et brød de har her for å se. Spurte hva brød det var, men de kunne ikke svare. Men det er veldig mørkt, man kan sedet har mye frø og kjerner osv. Så jeg tok sjansen, og jeg tålte det bra. Det er alltid veldig tynne skiver av det også, så jeg tar en tynn skive av det til frokost under eggene 😉

Det var godt med litt variasjon, og så lenge jeg tåler det uten problemer er jeg fornøyd. Man tilpasser seg ut ifra det man har, enkelt og greit!

image

Idag for eksempel, tok jeg 2 ekstra egg til frokost som jeg skal ha med meg ned til lunch. Så blir det proteiner i salaten min idag 😉 Man må tenke selv, og være kreativ.
Føles veldig godt å ha fått påfyll med proteiner, tror dagen idag blir mye bedre 🙂

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo middag!. Bokmerk permalenken.

2 svar til Protein påfylling!

  1. håpefull sier:

    det må jo også være en liten tankevekker for de andre og de som jobber der at du kan ha et slikt «fett» kosthold og likevel gå ned i vekt og føle deg fantastisk ! 🙂 Jeg tror nok at du inspirerte og pirret nysgjerrigheten til en del av de uten å vite det selv – og du skal være stolt av deg selv! Og tenk så godt det blir å komme hjem….. ❤

  2. Ingrid K sier:

    -Stå på!! Jeg heier på deg 🙂
    Det kan til tider være vanskelig og slitsomt å få til det kostholdet vi må ha når man er «på farten»… -Og du har jo vært der lenge! Jeg er sterkt imponert over måten du har taklet dette på, og at du fått det til på en måte som fungerer!!!
    All creds til deg 😉 Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s