Endringer med bloggen, viktig info!

Jeg har kommet hjem igjen fra Muritunet, kom hjem litt før kl. 15 idag. Var godt at det ikke ble så sent, så har jeg kunnet slappe av her hjemme litt også. Det har vært 3 lærerike uker, og jeg har blitt kjent med mange nye flotte mennesker. Ikke minst har jeg lært ufattelig mye, om meg selv og egen helse både fysisk og psykisk.

Jeg har innsett at jeg ikke er frisk, selv om jeg har prøvd å skyve det unna og benekte det lenge nå. Realiteten har sunket inn, men det er en god ting. For det er ingenting som tilsier at man trenger å se sort på alt, selv om man er kronisk syk. Jeg har fått så mye ut av det, og jeg har et mye klarere syn på hva jeg må gjøre for å få en bra fremtid. De siste 7 årene har jeg levd med kroniske smerter, før det har jeg hatt en del smerter også. Men de siste 7 årene har det virkelig vært ille, men jeg har latet som om de ikke finnes.

Det går for en periode, men i lengden er det jo svært problematisk. Problemet forsvinner ikke, selv om man fornekter det. Jeg har fortrengt mye smerter, oppholdt meg selv med både det ene og det andre. Bare for å ikke tenke på det, har ikke villet bry meg. Mange av dere vet nok ikke hvor tungt jeg egentlig har det, men det er ikke lett.

Nå er jeg alikevel ufattelig positiv, jeg føler at jeg har kommet LANGT disse tre ukene her. Det fantastiske personalet på Muritunet har åpnet øynene mine, og skubbet meg i riktig retning. Nå skal jeg snart i møte med NAV, og de har sagt de skal hjelpe meg. Er skummelt å tenke nytt i forhold til jobb, og jeg er litt i villrede. Men at jeg trenger å få en annen jobb, som er mye mindre fysisk belastende er helt sikkert.  Ryggen min og kneet mitt klarer ikke jobbene jeg har hatt lenger, ikke muskelsystemet for øvrig heller. Jeg er spent men positiv, og har troen på at jeg kan forbli leeeeenge i arbeidslivet med rett hjelp fra NAV.

I tillegg kommer det nå til å bli noen endringer her på bloggen, jeg tror ikke det blir noe negativt. Det blir bare mer organisert for meg, slik at jeg ikke bruker for mye tid på bloggen. I tillegg blir tiden konsentrert til ca. 1,5 time om dagen, istedenfor at hele dagen går med til arbeid med bloggen, sånn innimellom alt annet.

Dette vil si noen så enkelt som at jeg:

-Blogger en gang om dagen!
-Bloggen blir oppdatert på kveldstid mellom 18.00-19.30.
-Mail, spørsmål på PM og kommentarer skal også besvares i dette tidsrommet.
-Lørdager har jeg HELT fri fra bloggen.

Husk nå at dette er «hovedregelen», men ingen regler uten unntak 😉 Det er godt mulig det til tider kan komme flere innlegg på en dag, men det blir ikke vanlig. Det som står over her, blir normen jeg kommer til å følge. Det blir altså ingen svaring på spørsmål/mail gjennom HELE dagen, slik som før. Det sliter meg mer ut, enn det gleder. Er det perioder med masse pågang, må noen gjerne vente enda lenger enn opptil 1 døgn.

Jeg håper på forståelse på dette området, jeg er nødt til å bli streng på dette her. For min egen del, rett og slett. Samtidig som jeg skal ha fast tid til å jobbe med bloggen hver dag, skal jeg kutte kraftig ned på mobilbruken. Da særlig facebook! Jeg kjenner jeg trenger å være mer fullt tilstede i mitt eget liv, være her og nå. Ikke et annet sted, bare fordi jeg sliter litt. Jeg er særlig «flink» på å chatte og styre på FB,  det tar for mye av tiden min og er ikke rettferdig for parforholdet mitt heller. Jeg ønsker aldeled ikke å være den kjæresten, som aldri lytter og som ikke klarer å være tilstede.

Jeg er intressert i å ta vare på forholdet mitt, og det gjør jeg ikke ved å bruke all min tid på sosiale medier…. dette kan kanskje flere av dere tenke på også/ta med dere? Vi er for mye tilgjengelig på alle slags medier, at mange glemmer å ta del i eget liv «her og nå» ❤

Mister jeg lesere/følgere pga disse endringene, så får det så være. Jeg er bare nødt til å bli streng på dette her, om jeg vil mitt eget beste! 🙂 Det betyr slett ikke at jeg ikke bryr meg om dere, eller mine venner på FB osv. Men det handler om at jeg faktisk også må begynne å bry meg om meg selv! Litt egoist må man være, det er jeg for lite flink til.

Jeg har ikke kapasitet til å ta igjen og svare på spørsmål og mail som er stilt under disse ukene jeg har vært på rehabilitering. Jeg orker heller ikke få dårlig samvittighet for det, for jeg ga faktisk beskjed flere ganger. At jeg ikke hadde tid til det under oppholdet, jeg har heller ikke energi og tid til å ta det igjen. Så nå starter jeg på nytt her, fresh start. Kl. 19.00 legger jeg bloggen fra meg ikveld (startet litt før tida idag), og da jobber jeg ikke med den før imorgen kl. 18 (ca.) igjen 😉
Tror faktisk dette kan være positivt for dere lesere også, mere kontrollerte former og da har jeg mere oversikt også. Tror faktisk at mange flere vil få sine svar på det de spørr om, og jeg kan bli mere avslappet.

image

Da håper jeg dette blir ok motatt blant dere, ingen store forandringer i grunnen. Største forandringen er at jeg ikke er tilgjengelig hele tiden, det stresser meg. Da slutter jeg med det 🙂

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsprat!. Bokmerk permalenken.

5 svar til Endringer med bloggen, viktig info!

 1. Så flott konklusjon!! Dette blir sikkert bra for deg. Godt å høre at oppholdet har vært god for deg. Det er tøft ha slike livsvarige sykdommer og måtte leve med de. Håper du får forståelse og har et Nav som fungerer……
  Tror du har satt deg gode nye mål!! Veldig bra at du tenker på din kjære også, du skal vel ha han mange år til?? Da er det viktig med samhold og ta vare på hverandre, alt for lett og glemme i hverdagen. Sett deg i armkroken hans i kveld, tenn noen lys og nyt hverandre!
  LYKKE TIL VIDERE!! Jeg kommer til og forsette å lese dine fine innlegg videre! 🙂 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Tusen hjertelig takk Lill-Tove ❤ Jeg er glad jeg nå forhåpentligvis får sjansen til å fungere bedre, NAV har lovet de skal hjelpe. Så da får jeg stole på det 😉 Får kopi av epikrisen min fra oppholdet, som jeg kan ta med til NAV. Jeg bryr meg veldig mye om bloggen, og brenner for å hjelpe andre. Det skal jeg absolutt fortsette med 🙂 Men samtidig må jeg huske på meg selv også, og mitt liv utenfor bloggen. Må bli flinkere til å få en bra balanse i hverdagen, prioriteringer rett og slett 😉

 2. Trine sier:

  all forandring er positivt 🙂 og det er viktig å gjøre endringer innimellom , veien blir til mens du går den, lykke til ❤️

 3. Beate sier:

  Flott innlegg. Og helt enig i at vi må leve livet også, ikke bare på sosiale medier og blogg. Har selv trappet mye ned de siste par ukene og det har gjort veldig godt. Lykke til framover 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s