30 minutter tilsvarer 1 anti-deppresiva!

Det var noe vi lærte på rehabilitering, som virkelig satt seg fast hos meg. Det var egentlig mer som et lys som gikk opp for meg, da jeg allerede er godt kjent med den positive effekten av trening. Selv sliter jeg til dels med angst, og jeg har til tider vært plaget med depresjon. Begge deler er vanlig ved kronisk sykdom, så ikke så rart kanskje.

Men da jeg begynte å trene i desember ifjor, tok det ikke lange tiden før jeg merket den positive effekten på egen psyke. Angsten så godt som forsvant, etter ca. 1,5 mnd var den så og si forduftet. Høres kanskje ut som for godt til å være sant? For meg er det sant, og det er ikke tvil om at trening er bra for psyken vår 🙂

Så når ergoterapeutene på Muritunet sa dette, forstod jeg med en gang hva dem snakka om!

«30 minutter med trening, tilsvarer en pille med anti-deppresiva»

Det er ikke tull, det er blitt forsket på. Tenk på det, det er ikke rart man blir gladere av å trene. Det er nesten som om man ikke har råd til å la være, ikke sant?

Idag hadde jeg intervaller på min treningsplan, så jeg kledde godt på meg og gikk ut i bakken min 😉 Løpeformen er stigende, og jeg ble passe sliten. Etter 33 minutter, hadde jeg forbrent over 400 kcal og var glad og lykkelig. Mestringsfølelsen kommer jo også inn i bildet her, man oppdager at man klarer!

Så har man de som reagerer på de som har usynlige sykdommer, slik som meg. Syk er dem, men trene kan dem ?!? Det er så trist, og dette lærte vi også mye om på Muritunet. Man kan fint være syk, uten å være sengeliggende. Det burde de fleste vite i 2014….. det er lett å dømme andre, men man vet faktisk ikke hvordan den personen du dømmer, har det. Jeg har fibromyalgi og slitasjeskader, du kan ikke se det. Det vil ikke si at jeg ikke har det….. 
Når man har slike diagnoser, er det en ting som er viktigere enn noe annet nesten… det er å trene, og prøve å holde seg i form.

For å mestre hverdagen med smerter, er man avhengig av å ha en viss kondisjon. Alle vet vel hvor slapp man føler seg, om kondisen er på bånn? Kroniske smerter stjeler masse energi fra kroppen, trening er hardt mens det står på. Men det tilfører energi til kroppen, og man blir mere rustet til å klare hverdagen.

Mitt forhold til trening har forandret seg litt nå, jeg trente veldig hardt på styrke tidligere i år. Det kommer jeg til å legge litt til side, jeg har fått noen konkrete gode og lette styrkeøvelser for kneet mitt og ryggen. De må jeg begynne med uten vekter, for så å legge på litt vekter etterhvert. Jeg har innsett at kroppen min ikke kan kjøres slik som andres kropper kan, de som har kropper som er friske. Fikk beskjed om å ikke trene med for tunge vekter, pga mine slitasjeskader. Spesielt den slitasjen i ryggen har ikke så godt av det.

image

Løpeøkten idag var magisk nesten…. bildet er tatt etter økten. Solen er stått opp ser dere. Men da jeg startet å løpe var ikke solen stått opp, så jeg løp intervaller i soloppgangen. Anbefales virkelig, det var så herlig.

image

Nå har jeg delt litt av min kunnskap, 30 minutter med trening har altså samme effekt som en pille med anti-deppresiva 😉
Imorgen blir det helgehandel og styrketrening, jeg har laget meg ordentlig ukeplan nå. Skikkelig strukturert kan dere vite, trenger en plan å følge kjenner jeg.

image

Dette er jo bare et utkast sånn i starten, må se en uke hvordan det funker. Gjøre justeringer etter det, og når alt stemmer skal den skrives på data. Printes ut, og henges på veggen! 🙂

Endringer i hverdagen, det må til av og til. Mine favoritt dager er onsdag og søndag, for det er turdager oppi fjellet her med min kjære ❤ Vi har laget turavtale sammen, onsdag og søndag er det ut å gå. Uansett vær, bare å ta på godt med klær 😉

Ha en fantastisk kveld alle sammen, imorgen skal jeg se om det blir en oppskrift til dere 🙂

Dette innlegget ble publisert i Trening med lavkarbo!. Bokmerk permalenken.

2 svar til 30 minutter tilsvarer 1 anti-deppresiva!

 1. Lisbeth sier:

  Hei.
  Du er så flott og en utrolig god inspirasjonskilde for meg som også skal ned endel kg med ketose 🙂
  Er du i ketose igjen?
  Jeg har fått så mange fine oppskrifter på siden din. 😊
  Med inspirasjon fra din side er jeg nå i gang med et prosjekt hvor jeg skal logge 100 aktiviteter på 100 dager. Bruker #prosjektmeg2015 på instagram. Takk for at viser vei for meg i mørket 😊
  Lurer på bakken din, er den lang og bratt? Har lenge tenkt på at jeg burde legge inn noe sånt i treningen min 😊
  Ha en fortsatt fin dag og lykke til med dine 10 kg ned og at du lykkes med å få barn 🌞
  Lisbeth

  • Lavkarbotips sier:

   Tusen takk 🙂 Jeg er på vei i ketose igjen etter Muritunet oppholdet ja 🙂 Så bra jeg kan inspirere til økt aktivitet, det liker jeg å høre 🙂 Min bakker er ikke lang, rundt 30 meter ca. Men den er litt bratt, så jeg får brukt meg bra. Men finn en bakke som passer deg, trenger ikke være av det bratteste i starten. Begynn å gå i hurtig tempo opp, og gå sakte ned igjen. Så kan du begynne å jogge i rolig tempo, etterhvert som formen stiger 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s