Hva skal styre livet mitt?

Helt ærlig sliter jeg skikkelig med motivasjonen om dagen….. når jeg har det sånn, hjelper det å skrive ned tanker rundt temaet. Da ryker av og til min nye «regel» om et innlegg for dag, på kvelden. I alle årene jeg har blogget, har jeg brukt bloggen som terapi og hjelp for meg selv. Så det føles godt å ha et sted jeg får utløp for frustrasjon, og i tillegg kan det hjelpe andre til å ikke føle seg alene.

Motivasjonen har falt hos meg, grunnen ligger nok i mine uker på Muritunet. Ikke et vondt ord om Muritunet sånn sett, jeg fikk ufattelig mye god hjelp der. Maten ble en utfordring for meg, men lille meg kan jo ikke forlange at Muritunet skulle stå på pinne for meg spesielt. Iallefall er jeg en sånn person som ikke får til å være for stor forlangende og masete. Jeg kom ganske langt bort fra min kostholds rutine de ukene der, selv om jeg gjorde mitt aller beste. Jeg unngikk de største karbofellene, men inntaket ble litt høyere enn vanlig. I tillegg mye magrere enn vanlig… jeg har slitt nå i etterkant, med å komme inn i mitt vante spor.

Hvorfor skal det være så vanskelig?

Jeg har ikke gått ned noe heller, mulig i cm. Men i vekt, nei. Det er mininalt isåfall, rundt 1 kg. Det er så kjipt, men svaret ligger nok i litt mere karbo, og drastisk øking i treningsmengde. Alikevel så kjenner jeg det på motivasjonen, skal jeg klare dette noen gang? Jeg føler at vekta mi styrer livet mitt, jepp, vekta mi styrer livet mitt totalt om dagen.

Det føles skikkelig trist, særlig siden jeg hadde klart å bevege meg bort ifra det. Tidligere i år var fokuset mitt på trening, sunn mat og å føle meg bra/best mulig 🙂 Den positive innstillingen er revet bort fra meg, pga vektkravet jeg har fått tredd nedover hodet mitt. Hjelper ikke det spøtt hvor bra jeg skulle føle meg, det hjelper ikke på helsevesenet. Der er det vekt og tall som styrer….

image

Da må jeg kanskje bare innfinne meg med det, at vekta mi atter en gang styrer livet mitt. Eller er det mulig å finne en balanse, alikevel? Det jeg stresser mest med er tiden, det tar tid å gå ned i vekt. Jeg er redd det skal ta alt for lang tid, redd for å egentlig aldri nå dit jeg må. Ja, mange følelser i sving nå, men jeg må prøve å finne en balanse.

Det bør være mulig å tenke på andre ting enn bare vekt i denne prosessen, selv om det er vanskelig. Kanskje jeg skal nyte denne reisen litt, nyte treningen. Nyte maten som jeg tross alt elsker, og som kroppen min fungerer best på 🙂 Klarer jeg å nyte og tenke positivt, så kommer jo forhåpentligvis vekta etter. Selv om det går tregt, så må det jo gå. Det går iallefall ikke om jeg bare gir opp, det er først når man har gitt opp man har tapt. Det er jeg ikke intressert i 🙂

Er vel bare drittlei av at livet atter en gang handler om et tall på vekta, et tall jeg bare må nå. Men jeg får finne meg i det, jobbe på og håpe at jeg en gang der i fremtiden kan nyte premien. Samtidig blir jeg forbanna, over at helsevesenet tilsynelatende tror det er så forbanna lett og stadig presse kroppen lenger å lenger ned i vekt. Det er ikke lett…. gått ned 50 kg, så er ikke det «godt nok». Da føler man seg litt dritt, og det mener jeg at jeg har litt lov til 😉

Dette innlegget ble publisert i Min reise ned 10 kg til!. Bokmerk permalenken.

7 svar til Hva skal styre livet mitt?

 1. lene sier:

  Hei!

  Har du bedt om begrunnelse for de ekstra 10 kg? Jeg synes det høres lite gjennomtenkt ut. Det høres ut som noe de kun har slengt ut i luften. Du er jo innenfor bmi-kravet… Vet legen noe som helst om hva stresshormoner gjør med kroppen din? Jeg ville bedt om en god redegjørelse fra haukeland!

  Godt jobbet og stå på 🙂

 2. helga sier:

  kjør på med sykehusdietten så slutter du rett etterpå 🙂 du går kanskje opp igjen etterpå men d virker som d e like greit for dg

  • Lavkarbotips sier:

   Kommer nok ikke til å bruke ekstreme dietter, da skal det isåfall være absolutt siste utvei. Tenker jeg får godta at det tar tid, og når jeg først har jobba hardt for å gå ned vil jeg gjerne holde meg der 😉

 3. Heidi sier:

  Hei,
  Er helt sikker på at du klarer det, men ikke la stresset ta overhånd. Stress er ikke heldig for vektreduksjon, men det vet du sikkert fra før. Sender over en god porsjon motivasjon fra meg. Jeg heier på dere.
  Klem

 4. Ragnhild sier:

  Så koselig å fimne bloggen din. Fant den da du la igjen så koselig kommentar på IG 🙂

  Dette hørtes ut som en utrolig kjedelig situasjon. Det er så urettferdig hvordan noen blir gravide på et blunk, mens andre må jobbe så hardt. Jeg heier på deg♥

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s