We can do it!

Tusen takk alle sammen, for all den positive feedbacken jeg fikk igår 🙂 Det var akkurat det jeg trengte, og hjernen min har begynt å samle seg litt igjen. Jeg lurer egentlig litt på hva det egentlig er med oss som har vektproblemer, hvorfor er alltid den siste biten værst? Hvorfor er man alltid fristet til å gi opp, like før målet er nådd?

Det må jo helt klart ha en sammenheng med at den siste biten faktisk er mye tøffere! Det er tøffere den siste biten, når man allerede har gått ned mye fra før. Det er helt klart en balanse man må finne der også, og faktisk er det sjokkerende vanlig at «stor-slankere» gir opp på et punkt. Jeg har ikke tenkt å bli en del av den dystre statistikken, jeg var en del av den lenge nok. I årevis gikk jeg opp og ned i vekt som en jojo, ga opp gang på gang. Begynte på nytt igjen, men for hver gang ble det tyngre og tyngre. Ikke så rart kanskje, siden vekta ble høyere og høyere 😉

Nå prøver jeg å riste av meg nok en tung periode, og hodet er på full vei på plass igjen. Jeg er iallefall stolt av at jeg hele tiden har hatt et meget klart syn, på hvilken mat jeg må holde meg til. Det er ingen andre som har fått lov til å påvirke meg og mitt syn på kostholdet mitt, jeg har vært sta som et esel og forstått hva som er rett for meg. Tror dere jeg har fått min del av syrlige kommentarer på mitt kosthold eller?? Det får vi vel alle fra tid til annen, men skal man begynne å høre på sånt kan man bli gal. Det kan i tillegg ødelegge alt man har jobbet for, om man begynner å rote med helt andre ting. Når man har funnet sin vei å gjøre ting, bør man ikke begynne å rote med alt mulig annet. Hvorfor skal man skifte noe som funker?

Jeg kommer aldri til å leve på noen annen kost enn lavkarbo, det kommer aldri til å endre seg. Jo visst kan denne dama her skeie ut, og ting kan bli noe annet i perioder enn hva jeg hadde tenkt. Men min livsstil er lavkarbo, og jeg har spist lavkarbo i 4 år nå snart. 90% av all maten jeg har spist de siste årene har vært lavkarbo, de resterende 10% er enten kalkulerte utskeielser eller kortere sidespor (helt klart flest kontrollerte utskeielser, enn ufrivillige sidespor) 🙂 Det er en prosent fordeling jeg er meget fornøyd med, må jeg bare si. Jeg synest det vitner om en balansert sunn livsstil, med enkelte ekstra nytelser underveis. Har aldri lagt skjul på at jeg er svak for en del karborike ting, men vekta mi og kroppen min liker det ikke like godt som hjernen.

Jeg tror mye av nøkkelen til at jeg har lykkes, er at jeg ikke har sett svart/hvitt på ting. Jeg har spist noe mat som er direkte usunn for meg av og til, uten å tenke at alt er ødelagt av den grunn. Ingenting blir ødelagt pga. litt usunt, det er først ødelagt når man forblir i det usunne. Eller når det usunne får for stor plass, for ofte. Finne balansen mellom sunt og usunt, er ikke lett for en med vektproblemer. Men jeg har endelig klart det, det skulle bare ta meg en del år først 🙂 Hver og en må finne sin balanse, uansett hva slags livsstil du lever etter. Uansett om du spiser lavkarbo eller mager kost, så må du finne den balansen mellom det som er usunt/sunt for akkurat deg. Klarer du det, mener jeg absolutt at man har lykkest 🙂

Idag var det tid for litt feiring, jepp, jeg følte bare for å feire at jeg har kommet så langt. Ja, hva er vel bedre enn å feire med skikkelig lchf pizza? Yummi, det er favoritten her om dagen. Lag ostepletter/osteboller av denne oppskriften her

De skal stekes helt ferdig, og de kan oppbevares på frysen. Smør tomatpure i tynt lag på en ting osteplett, legg på ønsket fyll og ost. Jeg elsker oregano, og drysser det på. Bruk hva du lyster av fyll, steik på 200 grader i 10-15 minutter (veldig avhengig av ovn, jeg bruker ikke varmluft). Nyt som den er, eller med rømme på for eks. Det er så godt, kunne sikkert levd på dette en stund. Men da hadde jeg nok gått lei etter en stund 😉

DSCN3714 DSCN3717 DSCN3718 DSCN3719 DSCN3720

Det ble en middag som var verdig en tirsdag 😉 Føler meg mye bedre allerede, og prøver å snu tankene igjen. Det er lett for meg å begynne å tenke urettferdig, som i at det er urettferdig at andre kan spise hva de vil, når de vil. Uten at de tar noen skade, blir overvektige eller får andre problemer. Det hjelper meg absolutt ingenting å tenke slik, så støtte tanken får da være: «Fordi om noen er slank, vil det ikke automatisk si at personen er sunn». Så kanskje det er litt bra også, å bli tvunget til å være sunn rett og slett 😉

Anbefaler for øvrig denne pizzaen her, skikkelig LCHF. På min idag hadde jeg tomatpure, hvitost, rødløk, paprika, karbonadedeig og pepperoni. Himmelsk 😉

Dette innlegget ble publisert i Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap!. Bokmerk permalenken.

2 svar til We can do it!

  1. Stine sier:

    Dette motivasjons innlegget trengtes idag:)
    Du er så utrolig flink, glad jeg kan innom her for å heie og bli inspirert i tunge dager.
    Har forsøkt å spise færre/større måltider som du, sliter så med sult på kvelden:/

    Den pizzaen må prøves til helgen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s