Rutiner!

Gode rutiner er egentlig alfa og omega, på alle plan i livet i grunnen. Jeg har kommet langt, men jeg har et godt stykke å gå enda. Da tenker jeg egentlig ikke mest på vekta, når jeg har tatt de kiloene som nå kreves av meg, kommer jeg til å slappe av med det og være fornøyd. Men i forhold til å ha balanse i livet, er gode rutiner veldig viktig.

Det går egentlig skremmende fort å lage seg nye rutiner, både i positiv og negativ retning. Det tar egentlig bare et par uker; kanskje bare dager også. Ta mitt eksempel med maten på Muritunet, jeg lagde meg nye rutiner for de ukene fordi jeg måtte. Når jeg kom hjem igjen sleit jeg litt med å komme inn i min egentlige rutine igjen. Det er et eksempel på hvor fort det egentlig går, men det er jo også veldig positivt. Det tar egentlig ganske kort tid å venne seg til nye rutiner, og gjør man endringer i positiv retning er det jo utelukkende positivt 🙂

Jeg har laget meg gode rutiner på trening igjen, gode rutiner på gjøremål i hjemmet og selvfølgelig gått inn igjen i min rutine for kosthold. Å få på plass treningsbiten igjen, har gjort veldig godt. Men jeg har blitt bedre på å få en balanse… jeg vet noen kloke hoder sa til meg tidligere (via bloggen her), at jeg måtte passe på å ikke trene for hardt i min situasjon. Sta som jeg var, mente jeg at dette klarte jeg fint. Når jeg ser tilbake var det helt rævva prioriteringer i grunnen, for jeg tok ut det meste av min energi på trening. Jeg trente ofte så hardt, at jeg ikke klarte å gjøre andre ting i hjemmet og det å gå på jobb en gang i uka (i 2 timer) var et ork.

Joda, jeg har nå litt bedre kontroll, jeg trener middels vil jeg si. Går tur 2 gang for uke, på fjellet. Jogger en gang for uken (intervaller i bakke), og trener styrke 2 dager. Nå virker dette mye for noen sikkert, men jeg har kutta ned. Gå tur er egentlig bare kos, selv om jeg forbrenner bra på å gå opp på fjellet. Så blir det mere som påfyll å regne, og jeg sliter meg ikke helt ut. De dagene jeg jogger intervaller, presser jeg meg selv litt ekstra. De to dagene jeg trener styrke, er ikke det som før. Jeg trener 20-30 min, 3 øvelser x 10-12 reps. Og det er lettere øvelser, med egen kroppsvekt. Øvelser som går direkte på rygg og kne, som skal styrke problem områdene mine.

Så jeg har fått en mye bedre balanse, og jeg har ført opp alle gjøremålene som er mine i hjemmet på en ukeplan. Så jeg deler det opp over hele uka, så går alt så meget bedre. Ting blir ikke overveldende, og ting blir gjort med et smil som oftest. Min uke rutine er fremdeles i prøveperioden, før jeg gjør en endelig vurdering på om noe må endres. Jeg merker at enkelte dager blir jeg veldig vond og sliten, men må vel bare «tåle» det 🙂

image

Imorgen er det ut igjen, løpe i bakken. Håper på å løpe i soloppgangen, sånn som sist. Men været kan man aldri garantere, så jeg får se. Humøret er iallefall bra, trening gjør meg gladere uten tvil.

Å få en ordentlig rutine betyr mye, jeg er nå ganske utålmodig for å komme i gang med NAV. Jeg har snakket med dem, men må først til lege på mandag for å få sykemelding. Jepp, det var visst første steg, sykemelding og legeerklæring. Så er veldig spent på det, liker ikke å bli sykemeldt da. Men for å få mine rettigheter, må jeg det. Så gruer meg ordentlig for å fortelle det til arbeidsgiver. Samtidig bør det ikke være noe egentlig problem å dekke inn de to timene jeg jobber for uken, og det er helt sikkert en student som kan være intressert 🙂

Jeg må jo bare ta de valgene, som kan føre meg videre til noe bedre 🙂 Så jeg må jo bare hoppe i det, ellers kommer jeg til å være på stedet hvil.

Så er det bare å håpe på at dette med jobb kan bevege seg fremover, at jeg får hjelp og finner en jobb jeg kan stå i uten å få livet «ødelagt» ellers. Jeg har en god følelse, og jeg håper det stemmer 🙂

Håper andre kan få inspirasjon til å endre sine rutiner til det bedre, enten det gjelder kosthold, trening eller hverdagen. Å skrive ukeplan er ikke dumt, da har man skrevet det og det virker mere bindende. Hjernen oppfatter det på en annen måte om man skriver det ned, enn om man bare tenker det. Skriv gjerne to planer, en for kosthold og en for gjøremål/trening om du trenger det. Gode rutiner, gir bedre livskvalitet 😉

Dette innlegget ble publisert i Min reise ned 10 kg til! og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s