Stormende jubel i hjertet!

Først må jeg få lov å takke alle sammen! Det er ufattelig mange som har lest innlegget, om hvordan det er å være fanget i et liv med fedme. Jeg har ikke fått en negativ tilbakemelding, og helt ærlig… Når jeg vet hvor mange tusen som har lest det, synest jeg det er nesten rart. Jeg hadde det veldig i bakhodet når jeg postet det, for jeg hadde ikke akkurat lagt noe imellom. Noen kanskje kan finne det støtende og ekkelt til og med…

Heldigvis, har det gått veldig bra så langt. Så jeg velger å glede meg over alle dine fine hjertene, til dere medmennesker ❤

image

Jeg har en intens glede i hjertet mitt om dagen, igår for eks. tok jeg første skritt i retningen ny jobb. Tok motet til meg, og gikk til legen. Timen var bestilt etter forrige tlf. med NAV, så det var jo egentlig bare å møte opp 🙂  Litt ekkelt, fordi fastlegen min er i permisjon og jeg hadde aldri hilst på han her. Men det gikk veldig fint, som det meste egentlig stort sett gjør.

Idag er det også treningsdag, en annen grunn for å juble i hjertet. Jeg har satt meg et par nye mål, som jeg systematisk skal jobbe mot.

image

Ja, jeg har lyst til å klare å ende opp med å jogge/løpe 5 km. Jeg bare sier det, dette er stort for meg, ikke bare litt stort, men veldig stort. Andre som har vært i den situasjonen jeg var i, fatter at dette er stort. I tillegg er jo ikke jeg helt skadefri heller da, etter mange år med altfor stor kropp. Slitasjeskader i kne og rygg, og de i kne har virkelig satt en stopper for jogging og egentlig turgåing også.

Etter at jeg forstod at jeg måtte starte med å styrke opp musklene rundt knærne, har det gått meget bedre. Nå har jeg snart 1 års jubileum til og med!
Hæ? Tenker dere kanskje? Jo, snart er det 1 år siden sist kneet mitt var så hovent at det ikke kunne brukes…
Det var gjengangeren i livet mitt, litt for lang tur i bratt terreng, og kneet hovna opp til trippel str og ble ubrukelig.

Nå er kneet fremdeles stivt, det er fremdeles vondt. Men den hevelsen er borte, i hele 2014 har jeg ikke hatt tilbakefall på det en eneste gang. Jeg fikk nesten sjokk, når jeg oppdaget at jeg kunne løpe (helst i motbakke), uten å få store problemer med å gå etterpå. Jeg trodde ikke det var mulig, men det er visst det.

Nettopp derfor er disse løpemålene veldig store for meg, og tid kommer ikke til å bli viktig. Iallefall ikke i første omgang, målet er bare å klare de to målene i distanse først og fremst. Bruker Tv2 Sporty Appen til det, og den måler veldig fint km. Jeg har jogget 2,5 km, så naturlig startmål blir 3 km. Kall det gjerne et delmål 🙂

image

Fast løpeantrekk, her fra forrige løpetur i sola. Jeg har begrensa løpinga foreløpig til en dag i uken, synest det er passe. Går tur opp på fjellet to ganger i uka, så det hjelper jo også på utholdenheten. Jeg har rett og slett måttet senke noen krav til meg selv, treningsmessig. Iallefall på styrke området, jeg må styrke problem områdene ytterligere før jeg kan ta vekt settet frem igjen.

Så er det jo dette med balanse i livet også, for min del. Jeg skal jo ut i jobb igjen, og når jeg kommer dit at jeg skal prøve meg. Da må det komme først, og min trening må legges opp etter det og hva jeg klarer.
Når det er sagt, bør jeg få trent såpass som jeg gjør nå. Rett og slett for å holde kroppen noenlunde i sjakk, og ha det best mulig 🙂

Nå er det frokost her, og jeg håper jeg kan bevare godfølelsen utover dagen!

image

Dette innlegget ble publisert i Min reise ned 10 kg til!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s