Fy flate, snakk om motivasjon! :-)

Når jeg tenker på hvor langt nede jeg var bare forrige onsdag, er det litt problematisk å forstå hvor høyt oppe jeg er nå. Men svaret er vel egentlig at jeg tok grep, og slutta å furte 🙂 Det er ikke alltid så lett å bryte den vonde sirkelen, men har man gjort det før blir det lettere etterhvert.

Jeg tok grep, bare bestemte meg for at nok var nok. På bare noen dager, har jeg snudd det og har motivasjon i bøtter og spann. Jeg er idag kun fattige en kilo ifra mitt delmål til jul, og dermed føler jeg veldig på at jeg skal klare det. Det gir jo såklart en skikkelig godfølelse, det kribler i hele kroppen av glede rett og slett. Ikke bare nok med glede, men jeg føler meg fantastisk også. Det hadde jeg ikke trodd for 5 dager siden 😉

Jeg har 5 kg igjen til jeg kan ta tlf. til Haukeland nå, det er jo egentlig ikke mye. Klarer jeg julemålet er det 4 kg igjen da…. jeg kan snuse på det, og det føles så godt.

image

Bilde til sammenligning for senere også, men selv om kroppen ikke er det mange andre streber etter, så føler jeg meg bra! Det er egentlig alt som betyr noe for meg, og endelig føler jeg meg bra. Kan nesten ikke beskrives hvor deilig det er inni meg nå, men jeg fikk definitivt motivasjonen tilbake når jeg trengte den som mest. Var veldig nære på å tenke at jeg bare gir opp, for det kravet klarer jeg aldri.

Men det gjør jeg jo, var bare meg selv som saboterte. Kan ikke forvente å klare det med medium minus i innsats, det krever fullt fokus av meg. Både på mat og trening, først da kan jeg klare det.

Jeg har fått en god del (velmente) tips og råd om å prøve blant annet sykehus dietten, den med hovedsaklig suppe vet dere… Men hvorfor skulle jeg gjøre det egentlig? Jeg har aldri prøvd den, og har ikke lyst heller. Er vel en av de få «vidunderkurene» jeg aldri har prøvd, og jeg vil heller ikke. Jeg vil gjøre dette med mat, på en riktig måte over tid. Jeg kunne sikkert tatt av mye med den suppe greia, men hvor fort kommer ikke kiloene på igjen da, når man gjør det sånn?? Veldig fort….

Jeg vil gjøre det skikkelig for meg selv, jeg vil gjøre det på en sånn måte at jeg faktisk kan holde vekta uten problemer i etterkant. Skal jeg først gjøre jobben, får jeg gjøre det ordentlig! 😉 Det er med trening og god, sunn mat. Dette vekttapet er ikke bare for at IVF avd. skal bli fornøyd, jeg vil det selv også. Da hadde det vært sykt deprimerende å bare gå ned fort å galt, for å så legge på seg igjen alt nesten etterpå. I tillegg er det flash back til fortiden min, og dårlige minner om hvordan jeg gjorde ting før.

Nå er jeg stappa full i motivasjon, dette skal jeg bare klare. Jeg er glad, og har kommet halvveis på veien, det føles kanonbra rett og slett. Det kommer nok til å bli flere skjær i sjøen, før jeg når det endelige målet. Men at jeg kommer til å klare det, ja det tror jeg på 🙂

Dette innlegget ble publisert i Min reise ned 10 kg til!. Bokmerk permalenken.

5 svar til Fy flate, snakk om motivasjon! :-)

 1. Therese sier:

  kjempe flink du har vært!! Æ skulle begynne på Ketose kur her for ei god stund siden,men har sprukke til de grader!! E så tung som æ aldri har vært før!! forutenom mine graviditeter!! Mye e nok skyld i at æ e sykemeldt!! Men har no tatt tak i ting igjen og har gjordt noe som æ aldri hadde trudd æ komme til å gjøre!! Nemlig TRENINGSENTER!! Men hadde mi første økt no på morra!! Og det var faktisk godt!! No e det bare at æ klare Ketosekuren og følger den,så vet æ at det her går rette veien!! Æ heie på dæ!! Minus 1 kg på mæ siden lørdag!!

 2. Heidi sier:

  Stå på dette klarer du!!

 3. Hilde sier:

  Er sååå glad for din skyld! Dette klarer du med glans! Lykke til videre 🙂

 4. "Tutta" sier:

  Tydelig att det går mye opp og ned hos deg.. virka som du ikke hadde gått ned noe etter att du begynte med de 10 kg du skulle ned. Og så plutselig er du bare 4 kg unna og tenker å gi opp det hele. Tydelig att det svinger «mye» hos deg. Men ok det !! Skjønner ikke hva du klager etter da.. Jaja ikke bare du som må få det ut.. Da er det vel bare å stå på videre da. Lykke til ! PS: kanskje du blir naturlig gravid også. «Tutta» 😉

  • Lavkarbotips sier:

   Jeg er ikke 4 kg unna, klarer jeg julemålet er jeg 4 kg unna da. Er 5 kg unna nå
   … Vet ikke helt hva du vil med kommentaren, om det er støtte eller ris. Men ja, jeg er faktisk et menneske jeg også. Alt er ikke strålende her heller hele tiden, og jeg har INGEN hensikt med å prøve å fremstå som perfekt heller. Heldigvis har jeg mange lesere som forstår HVA jeg går igjennom, kjenner seg igjen og andre finner ny motivasjon ut ifra at jeg er så ærlig. Fatter at enkelte synest jeg klager og syter, men det er iallefall fritt frem og ikke lese så…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s