Aldri for sent å ta tak igjen!

Nå er det snart første helga i advent, og jeg kjenner jeg gleder meg skikkelig. På fredag skal endelig pynten frem, og jeg har faktisk holdt rimelig mye igjen…. har hatt lyst i en uke allerede (minst), til å bare sette det opp. Fredag er alikevel dagen, så det blir en meget koselig helg.
Ellers går ting veldig bra nå, det er stabilt føles det som. Har kommet over nok en kneik, og ofte er det ikke mye som skal til for at motivasjonen skal komme tilbake. Jeg vil gjerne dele et motivasjonstips med dere, som kan hjelpe andre som sliter med å bare starte igjen.

Mange skriver til meg og sier at de er deppa og uten motivasjon, fordi de hadde gått ned så og så mye. Så har de falt av, og det har kommet en del kilo på igjen. For det første så kommer kiloene veldig fort på igjen, om man har spist lavkarbo og går over på høykarbo igjen. Mye veske samles i kroppen igjen, fordi glukose binder vann i kroppen. På lavkarbo mister man derfor mye vann den første uken, når glykogenlagrene tømmes.

Så motivasjon for å starte igjen, må jo være at man fort mister noen kilo allerede den første uka. Særlig om man er streng, og ligger veldig lavt på karbo. Ofte kan det være lurt å starte strengt, for å bare bli kvitt søtsuget. Men da er det viktig å bare drikke vann, ikke søte sukkerfrie drikker. Kaffe og te uten søtning er jo såklart greit. Mat bør være nettopp det, mat. Rikelig med fett, proteiner og lite karbohydrater. Ikke lag masse lavkarbo kaker, godis osv. Da opprettholder du søtsuget, desverre.

Dette er veldig lurt, og det er tøft de første dagene. Men det er på denne måten søtsuget forsvinner raskest, så det er verdt det.

Du må derimot være forberedt på noen kroppslige reaksjoner, som kvalme, hodepine, svimmelhet og trøtthet blant annet. Dette er forsåvidt veldig normalt, og ufarlig. Men det kan være verdt å prøve å øke saltmengden en del, siden kroppen mister mye veske. Økt saltinntak kan dempe noe av ubehaget, og ellers må man bare være sterk og stå den av rett og slett. Man vil jo føle seg bedre når kroppen venner seg til fettforbrenning igjen 🙂

Ganske mange kilo kan forsvinne den første uka, 2-4 kilo, men det varierer jo fra person til person. Men er du streng, får du som regel en kickstart og god utelling, da kommer som regel motivasjonen tilbake også 🙂 Ligger du veldig lavt på karbohydrater, må du øke dette noe etterhvert. Spis mer grønnsaker når du er komt ordentlig i gang, ideelt sett bør du spise grønnsaker så du får rundt 15 gram karber der ifra.

image

Dette er min middag idag, lchf pizza 🙂 Hadde det igår også, og lagde nok til idag også. Nam nam, virkelig god middag.

Så det trenger ikke være så tungt å komme i gang igjen, man må bare bestemme seg og kjøre i gang rett og slett. Det blir iallefall ikke bedre av å bli værende i frustrasjonen for lenge. Det beste er å ta problemet ved roten, og bare ta tak. Det gjelder det meste i livet, og det kan føles skummelt og ubehagelig. Men det er ofte det som skal til for å komme videre, man må bare ta tak og gjøre noe.

Lykke til 🙂

Dette innlegget ble publisert i Tips for overvektsproblemer!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s