Adventskos!

Igår var vi på besøk, endelig kom vi oss en tur og det var godt. Men igår kveld var vi så trøtt at det ble ikke gjort noen ting, sovna til slutt på sofaen og gikk å la meg tidlig. Så pyntingen til advent fikk vente til idag, og det er egentlig like greit. Advent begynner jo ikke offisielt før imorgen, så det er jo ikke noe som haster.

Jeg begynner å bli nervøs for min egen Desember utfordring, jeg er veldig spent på om jeg vil føle at den er hakket for streng. Men jeg skal starte på mandag, og se etterhvert hva som skjer. Hovedsaken er iallefall at det skal være lavkarbo det jeg både spiser og drikker, ikke noe høykarbo greier de 3 første ukene i desember. Om det blir inntatt noe lavkarbo søtt i form av drikke eller mat, tar jeg litt etterhvert. Det spørs hvor lyst jeg har på sånt. Er det enten lavkarbo eller høykarbo, er jo valget ufattelig enkelt 🙂

Men adventskos har jo med mere å gjøre enn bare mat da, man kan jo fint nyte å se på julekalender på tv. Tenne lys og kose seg med all den nydelige julepynten, uten å føle at man MÅ spise junk hele tiden. Å kose seg kan faktisk være, å bare slappe av og nyte tilværelsen akkurat der og da. Vi mennesker er for vant til at kos, er ensbetydende med godterier og junk. Det er jo ikke nødvendigvis sånn, selv om det av og til kan være kos også-absolutt.

Men jeg kan kose meg skikkelig, med å bare legge meg flatt i sofaen etter en lang dag med trening og gjøremål. Slappe av, la freden senke seg, se på en film eller et favoritt program. Bare det å ikke gjøre noe, kan føles som kos i seg selv. Nå i advent pynter vi jo opp med lys, og vakre julete ting i heimen. Det er kos det ❤

Det skal vi altså gjøre idag, men først skal helgevasken tas. Falt litt ut av min ukentlige rutine denne uka, pga altfor mye stress i hodet. Nå skal det gjøres, og neste uke skal planen følges til punkt og prikke igjen 😉

image

Kanskje nyttig for flere å huske, dette med å kose seg med andre ting enn mat. Dra på besøk er koselig, uten at man trenger å spise godterier.

Eller bare grave seg ned under et teppe på sofaen, med gode myke klær og ikke gjøre noe spes.
Jeg håper dere også klarer å komme dere igjennom denne kommende måneden, uten å føle at hele mnd. har ødelagt «alt». Det blir hva man selv velger og gjøre det til! Det er normalt at maten ikke blir perfekt i Desember, absolutt. Det gjør heller ikke så mye, men det trenger ikke bli hele Desember. Det er greit å ha en egen plan, og følge den 😉

Dette innlegget ble publisert i Tips for overvektsproblemer!. Bokmerk permalenken.

1 svar til Adventskos!

  1. May-Britt sier:

    Jeg koser med med strikking for tiden, fått helt dilla 🙂

    Lykke til med utfordringen din. Jeg tenkte å holde ganske enkel linje hele desember, med fokus på god og skikkelig mat. Og så får jeg ta kake og dessert biten litt sånn på sparket… sikkert dårlig plan, men sånn ble det i år.

    🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s