Tankens kraft!

Det er utrolig hva tankene gjør med oss, hvordan vi tenker om oss selv påvirker oss ganske mye. Både i valgene vi tar, hvordan vi omgås andre mennesker og hva vi tror om oss selv. Det er helt sikkert at om man konstant tenker negativt om seg selv, da blir alt negativt. Når noe er negativt ladet, kommer man ikke så veldig langt. Sjansene er ganske store for at det på et eller annet punkt ryker… Si at du vil endre dine spisevaner, fordi du selv mener at du er stygg og ekkel. Du hater deg selv, og tåler knapt se på deg selv. På et eller annet tidspunkt blir det nok, og jeg har ikke tro på drivkraft som er negativt ladet.

Jeg tror at drivkraft som er positivt ladet, bringer oss opp og frem i mye større grad. Det er fullt mulig å like seg selv, hele veien i prosessen. Du er tross alt deg, uansett hvilken kroppsfasong du har. Du er ikke noe mere eller mindre verdt, utseende bestemmer ikke din prislapp.

Det er mye lettere å gi opp, om du tenker du ikke kan, ikke klarer og er svak, stygg og feit…. tenk da om du skulle falle for å spise en sjokolade? Du vil mest sannsynlig bare konkludere med at du visste du ikke ville klare det, så hva er vitsen?

Nå er det ikke sånn at verden raser sammen, bare fordi du spiste en sjokolade. Jobben er heller ikke ødelagt pga det, og du er verken mislykka eller idiot av den grunn. Dette er høyaktuelt nå i Desember, mange vil slite med å holde den sunne linje. Mange vil falle av, og mange vil falle av videre utover neste år også. Noen vil kanskje falle av i flere år, og ikke komme videre.
Mest sannsynlig fordi følelsen av å være mislykka vil bli så sterk, at til slutt gir man bare opp.

Hva med å se litt annerledes på det? Ok, så blir sikkert ikke desember mnd. helt perfekt. Men jeg kan gjøre det beste jeg kan! Jeg trenger ikke fortsette samme mønster langt utover nyåret, om denne mnd. ikke går som planlagt. Hva med å prøve å være så flink du klarer frem mot jul, tillate deg litt ekstra i jula (spes i julehelg og nyttårshelg) ?

image

Livet er ikke perfekt, av og til føler jeg meg ikke helt bra jeg heller. Men det er jo ikke meningen at man skal leve perfekt? Det er det man gjør på lang sikt som teller, hva så om det skjedde noe du ikke hadde planlagt? Du har jo klart mye alikevel, du vet hva du skal gjøre og det er bare å bestemme seg. Bestemme seg for at det som evt skjer denne mnd. skal prege deg i mnd. og kanskje enda verre, årevis….

Det er tross alt ingen verdenskrise å feile litt eller skeie litt ut, ting er ikke så sort hvitt som man ofte tenker. Ha en positiv holdning, ikke grav deg ned i negative tanker om deg selv. Det ødelegger, mere enn det hjelper. Jeg tror ikke på det å straffe seg selv, hva skulle være vitsen med det?

Dette innlegget ble publisert i Tips for overvektsproblemer!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s