Tilbakeblikk på 2014!

Vi nærmer oss slutten av 2014, og når jeg ser tilbake i år blir jeg stolt istedenfor skuffa. 2013 var et meget tøft år for meg. Etter 2011 og 2012, var det en saftig nedtur og se at vektnåla gikk noe feil vei igjen. Vekta gikk litt opp, istedenfor ned. Som motivator for mange andre via bloggen, følte jeg meg som dritt rett og slett.

Jeg har ikke sagt sånn altfor mye om det, men jeg følte meg så dårlig. Jeg fikk litt panikk, samtidig som jeg prøvde å klamre meg fast. 2013 var tøft, og jeg begynte på mine første hormonkurer (tabletter) for å prøve å bli gravid. Det var etter den første pergotime kuren, at pila virkelig gikk i feil retning. Jeg kommer aldri til å ta pergotime igjen, det kommer bare ikke på tale. Den medisinen klussa ufattelig med kroppen min, og det er ikke rart jeg la på meg. Matlyst fra en annen verden, og jeg sleit med å stoppe det. Når jeg da gikk på dette preparatet i 6mnd, da sier det seg selv hvor tøft det var. Jeg var faktisk påvirka av pergotime i nesten 6 mnd etter at siste kur var tatt også, hetetokter blant annet… aldri mer i min kropp! For dere som holder på med sånt, Femar er et bedre produkt synest jeg. Så om dere sliter med voldsomme bivirkninger av pergotime, be om å få prøve Femar istedenfor.

2014 skulle bli året for å kjempe ordentlig på igjen, jeg hadde bestemt meg. Men også i år har jeg gjennomført mange hormonkurer, jeg var kjempe nervøs. Femar var først ut, 3 kurer. Så kom IVF med sprøyter nå i høst… men jeg har klart meg bra, det gikk fint. De hormonkurene jeg har hatt i år, har vært mye bedre for meg enn det pergotime kjøret jeg hadde. IVF medisinene er sterke, men jeg la iallefall ikke på meg og jeg fikk ikke økt matlyst. Heldigvis!

Endelig kan jeg se tilbake på et vellykket år igjen, alt har ikke vært perfekt. Men jeg er ikke perfekt, og det er ikke livet heller. Men totalen i år har vært superbra for min del, jeg har snudd vekta igjen. Det har ikke gått fort, men det har hatt en grei fart. Jeg merker jeg holder vekta MYE lettere nå, og jeg tror det har med flere ting å gjøre. At det har gått sakte, men også det at jeg trener jevnlig hjelper mye.
I 2014 har jeg trent jevnlig, jeg har trent jevnlig i 1 år nå. Tenk, det hadde jeg aldri trodd. Jeg har aldri trent jevnlig i hele mitt syndige liv 🙂 Nå har jeg trent jevnlig i et år, og formen min er mye bedre. Utholdenheten er kraftig forbedret, og jeg har gått ned i fettprosent!

image

image

Bildene burde ikke levne noen tvil, fettprosenten er betraktelig lavere nå enn januar i år 🙂
Jeg sitter tilbake med masse håp fra året som har gått, og noen nederlag. Selv om spesielt et nederlag i år har vært hardt å takle, sitter jeg tilbake med en god mestringsfølelse. Jeg har møtt motgang, men jeg har tross alt klart meg bra. Jeg har ikke gitt opp, jeg har kjempet. Trent godt og spist godt, jeg har hatt kontroll stort sett. Når livet stormer litt, kan det være tøft å opprettholde kontroll over mat og trening. Men det er ikke umulig!

Bruk nå dette innlegget mitt som en motivasjon, dette burde bevise at det aldri er for sent å reise seg igjen. Selv om man har et dårlig år, som 2013 var for meg. Så kan man faktisk reise seg igjen, og komme seg videre. Det hjelper ikke å fortsette i samme negative retning, da blir alt bare verre. Hev hodet, drit oppi om du har lagt på deg noen kilo igjen. Det er aldri for sent å komme i sporet igjen, det er bare å gjøre det. Se fremover og ikke bakover 🙂

Endelig føler jeg mestring igjen, over at jeg kan klare å holde dette her. At jeg faktisk kan fortsette reisen, gå ned i vekt det som trengs og være der. Jeg var ganske redd i 2013, men den frykten har blitt mye mindre nå etter 2014. I 2013 tenkte jeg at kanskje 2014 var vårt år. Med tanke på barn osv. Alt har ikke gått veien, men alikevel er summen fra året veldig positiv. Så da sier jeg igjen, kanskje 2015 er vårt år?

La oss håpe det 🙂

Dette innlegget ble publisert i Min reise ned 10 kg til!. Bokmerk permalenken.

1 svar til Tilbakeblikk på 2014!

  1. Eih* sier:

    Jeg håper 2015 vil være både deres og vårt år! =)

    Jeg har nå hatt tre runder med Pergotime, og heldigvis ikke fått så store bivirkninger som deg! Litt svimmelhet og hetetokter, men ikke noe særlig mer enn det. Og da tåler jeg det. Har også klart å gå ned i vekt under denne tiden, så jeg er veldig fornøyd med det! Nå håper jeg spiren sitter snart, så jeg slipper å gå gjennom IVF. Må jeg, så må jeg, men det hørtes ikke akkurat så veldig greit ut. Hvilken bmi må du ned i for å gjennomføre neste forsøk? (beklager om du har skrevet det tidligere, men jeg fant det ikke igjen). Eller så de kun på de 10 kiloene ned?
    Greit å vite hvor langt ned i vekt jeg må for evt. første forsøk, og deretter forberede meg på evt enda mer dersom det blir en slik situasjon som dere har hatt. Jeg så jo hvor knekt du ble etter den beskjeden, så da får jeg prøve å forberede meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s