6. Desember-Lavkarbotips Julekalender!

Hver dag nå i desember, har jeg kommet med lavkarbotips til dere. Det har jeg tenkt til å fortsette med frem t.o.m den 24 Desember 😉 Det har vært flere korte, enkle tips jeg har lagt ut. Om dere ikke føler det er relevant for dere nå i desember, så kan de jo fort bli relevante å bruke i januar igjen? Desember er en tung mnd. for mange matmessig, mange faller av lasset og jeg må si jeg ikke synest at det er så veldig rart. Fristelsene står i kø, det er mange sammenkomster, julekaker og julegodter flyter ofte fritt. I tillegg skal man bake julekaker med familie, man er på julebord og alt som hører med der.

Selv om en del klarer å prioritere slik at det ikke blir helt galt, er det mange som ikke klarer eller vil det. Jeg er villig til å si at det må bare være greit, om man føler man ikke klarer å stå imot presset så får det bare være. Det å gå en hel mnd. med konstant dårlig samvittighet er ikke noe bra, da får man heller bare tenke at man får få orden etter jul igjen. Det som fort kan skje om man lar samvittigheten gange en hel mnd. omtrent, kan være at man ender opp med å miste troen på seg selv. Det fører bare til mere vondt enn godt, og man ender gjerne opp med å bare kjøre de dårlige vanene enda lenger ut i det nye året. Prøv å ikke få for mye av den dårlige samvittigheten uansett hva dere gjør, det fører ikke noe godt med seg.

I dagens kalender tenker jeg alikevel å komme med en oppskrift faktisk, jeg hadde dette til middag igår. Var veldig enkelt å lage, smakte godt og mettet noe helt ufattelig bra:-)

Dagens lavkarbotips!

Grønn grateng! (ca. 3-4 prosjoner)

 • 1 pose med brokkoli og blomkål buketter fra frysedisken
 • 1 dl kremfløte
 • pepper, evt LITT salt (vær forsiktig, tilsett salt helt til slutt. Husk at baconet er salt)
 • 1 pakke med bacon (ca. 4-500 gram)
 • Ost til topping

Fremgangsmåte!

 • Skjær bacon i terninger, steik de på stekepanne til de er fin og brun.
 • Kok opp brokkoli og blomkål (kan koke mens du ordner bacon). Kok til det er mørt, og bruk så stavmikser og mos til en mos. Sammen med fløten, om du vil kan du bruke litt smør også. Jeg brukte ikke smør da det var så mye fett i både bacon, fløte og ost.
 • Rør inn baconbitene i mosen, legg den i en ildfast form. Topp med rikelig med ost.
 • Steik i forvarmet ovn, 200 grader i 20 minutter.

DSCN3735

DSCN3738 DSCN3740 DSCN3741 DSCN3743 DSCN3747

Det kommer ikkw kjempegodt frem på bildet, men gratengen blir faktisk grønn. Kjempegod og enkel middag, jeg tok en forholdsvis liten prosjon. Men jeg ble ufattelig mett, nesten så mett at jeg ble stinn i magen 😉 Skikkelig LCHF dette her, så ikke så rart i grunnen. Så da ble det oppskrift i dagens julekalender, håper dere liker den!

Dette innlegget ble publisert i Julekalender 2014! og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til 6. Desember-Lavkarbotips Julekalender!

 1. Hege sier:

  Hei! Ville bare si at jeg har nettopp begynt å følge bloggen din og love it! Nettopp begynt lavkarbokosthold og din blogg er virkelig en skikkelig inspirasjonskilde! Oppskriftene dine er supre og du gir masse av deg selv! Tipp topp! Tusen takk:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s