8. Desember-Lavkarbotips Julekalender!

Jeg koser meg en del om dagen, prøver iallefall. Med strikketøy, rikelig med kaffe (kanskje litt for mye) og julelys. Føler så langt ikke noe behov for å spise noe jeg ikke «burde», det går veldig fint. Her kommer dagens tips, kanskje bra å ha i januar 😉

Dagens lavkarbotips!

«Rensk opp i skapene før du starter med en ny livsstil. Om du vil begynne på lavkarbo, er det en dårlig idé å la fy mat flyte fritt. Du har kanskje andre o familien og ta hensyn til, barn? Ektemann? Da får dem faktisk ta litt hensyn til deg også… Du kan ikke kreve at alle andre spiser som deg, det går ikke an heller. Det dere kan gjøre, er å aldri ha mere i hus enn hva barna/mannen spiser på en lørdags kveld. Barn/mann trenger absolutt ikke å spise godterier hele uka lang, lørdag er nok. Du må lage ditt eget skap, med dine ingredienser, og organiser en hylle i kjøleskapet deres. På lørdager kan du også kose deg litt sammen med resten av familien, men lag dine egne lavkarbo varianter. Planlegging er gull verdt, og forståelse fra de rundt deg. Her i huset plages jeg ikke, som regel kan mannen her spise det han vil uten at jeg plages. Det er en av fordelene ved lavkarbo, mye mindre søtsug. MEN har jeg en tøff periode gir jeg beskjed, og da venter mannen faktisk til han er alene 🙂 Som regel spørr han også faktisk, går det bra at jeg…. de andre i familien må ta hensyn å støtte, samtidig som du må forstå at du ikke kan kreve at de gjør det samme som deg. Det samme gjelder såklart om far skal endre sitt spisemønster, da må mor ta hensyn etc. Det kan virke umulig å tenke på at man skal spise ulikt, men helt ærlig har det blitt en vane her i huset. Meg og min mann ER jo ulike, ser jeg på karbohydrater legger jeg på meg. Mens han tåler det bra. Det blir en vane, og man må jo ta ansvar for egen helse når alt kommer til alt»

image

Dette innlegget ble publisert i Julekalender 2014!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s