17. Desember-Lavkarbotips Julekalender!

Nå nærmer det seg noe her dere, idag var vi hos svigermor og leverte gavene til jul. Reiste så hjem her og har vasket den siste maskina med klær før vi reiser, imorgen skal vi pakke. Fredag reiser vi altså til min familie, for å feire jul og nyttår der.

Regner med at vi reiser så tidlig som mulig, slik at vi slipper å kjøre så lenge utover kvelden. Er alltid greit å være fremme i noenlunde tid 🙂

Kostholdet mitt nå i Desember, er egentlig helt greit altså. Ingen stor trang til å gomle i meg alt mulig, jeg har kontroll og holder vekta stabil så langt. Er overlykkelig over at jeg klarte å snu ting igjen nå i 2014, jeg føler jeg trengte å bevise det for både meg selv og dere. At det er mulig å snu en tung tid, over til bedre tider igjen, uten at skaden ble for stor. Svigermor synest jeg forsvinner mer og mer for hver gang vi sees, må vel være et bra tegn 😀

Dagens lavkarbotips!

«Om du vil kose deg litt ekstra i jula, anbefaler jeg absolutt måtehold. Det går heldigvis an å kose seg litt, uten å føle at man må stappe i seg ALT man kommer over. Ta gjerne mørk sjokolade istedenfor lys, og om du faller for noen sukker fristelser så går det jo an å ta det litt med ro. Man må tross alt ikke stappe i seg hele skåla eller posen, tenk hvor mye bedre det faktisk smaker om du bare tar litt. Tenk også hvor bra kroppen føles om du bare tar litt…. spiser du for mye, smaker det ikke bra lenger. I tillegg blir du trøtt og uvel av for mye. Måtehold er en fin ting, og viktig å øve seg på. Jeg har faktisk brukt laaang tid på å lære meg dette. Først nå i år har jeg lært meg dette, jeg føler ikke like stort behov lenger for å trøkke i meg alt som finnes. Jeg klarer faktisk å spise noe som ikke er lavkarbo, spise litt og la resten være… klarer man måthold, trenger ikke vekta slå så feil vei igjen heller. Jeg går ikke noe særlig opp når jeg skeier ut nå, fordi summen ikke blir så ille alikevel. Før spiste jeg karbo brød, pasta, godterier med mere når jeg først skeia ut. Men det gjør jeg ikke nå i samme grad, jeg holder meg til lavkarbo brød og skal jeg skeie ut tar jeg noe jeg ikke reagerer så ille på. For meg er mye hvetemel faktisk verre enn sukker, jepp. Så da velger jeg heller ut ifra det 😉 Så unn deg gjerne noe ekstra, men man trenger ikke gå bananas heller. Lag gjerne noe lavkarbo godis også, så du kan velge noe sunnere imellom helgene iallefall. «

image

Dette innlegget ble publisert i Julekalender 2014!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s