Lavkarboliv i jula :)

Jeg kan ikke skryte på meg en perfekt jul, ingen vits i å lyve. På julaften og 1 juledag ble det litt i overkant mye sukker fra godteri, men igår snudde jeg på flisa litt. Jeg streber ikke etter en perfekt jul, det ønsker jeg heller ikke. Men jeg hadde bestemt meg på forhånd i år, denne desember skulle ikke bli slik som alle andre desember mnd. har vært for meg.

Flere grunner til det, orker ikke tanken på å gå opp 6 kg i desember. 4-5 kg vann og 1-2 kg fett. Orket heller ikke tanken på å ha en jul hvor jeg bare sitter å stapper i meg, alt jeg kommer over. For så å bare sitte der, nedsløva, trøtt, oppblåst og forstoppa…. Har konsekvent så godt som utelukka kun spist lavkarbo brød, spist EN skive med loff til frokost julaften. Det med å holde på lavkarbo brødet, har nok redda meg mye.

Igår var jeg tilbake på rein lavkarbo etter julaften og 1 juledag, hvor jeg skeiet litt ut. Var ribbe til middag igår, perfekt lavkarbo mat med andre ord. Heldige meg skal kose meg med ribberester ikveld, mens de andre spiser pizza 🙂 Kjøpte meg baconsvor på butikken idag, til kos ikveld. Samt sukkerfri sjokolade, om trangen skulle komme 😉 

image

Spiste nettopp en tynn skive lavkarbo brød til lunch, med godt med smør, skinke, greddost og stekt egg på toppen 🙂 Nydelig lunch, som holder helt til ribba ikveld ja!
Er så mye mere behagelig å være opplagt, ikke sitte å gjespe 24/7 og være klar i toppen.

image

Igår kveld ble det et par skiver lavkarbo brød da også, med verdens beste lammerull med majones under. Hjemmelaget lammerull, mamma lager bare verdens beste 😍
Jeg lykkes altså med å holde vekta noenlunde stabil gjennom jula også, hvem skulle trodd 😁 ??

Er ikke rart man har den beste julen ever da! Samtidig har jeg kost meg, men begrenset meg veldig i forhold til før. Litt ekstra kos, holder en lang vei. Nå blir det lavkarbo noen dager, frem mot nyttårs aften. Om kosten ikke blir helt perfekt hver dag, så gjør jeg mitt beste. Det beste er godt nok, og jeg er overlykkelig. Det er stor forskjell på å gå opp 6 kg i desember, og det å gå opp 0,5-1 kg (hvor alt er vann, og ikke fett).

Så mitt råd til andre må være å unne seg noe, men å ikke spise vilt hele desember. Om man følger lavkarbo (eller det kostholdet man vanligvis regulerer vekten med) i romjulen og mesteparten av tiden. Da slipper man den store smellen på vekta i januar, slik mange opplever. Det er ikke for seint for dere enda, begynn NÅ :)Ikke vent til nyttår….. Det trenger ikke være perfekt, men spis lavkarbo brød/fiberrikt brød som metter ordentlig og kutt kraftig ned på den sukkerholdige maten. Små justeringer kan gjøre underverker 😀

image

Jeg er ikke perfekt, men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har følt meg bedre i jula noen sinne. Hele desember har gått så fint, og nå er den snart over 😉 Jeg klarte det jeg ikke hadde forventninger om å klare en gang, en ting er sikkert, jeg vokser stadig med oppgaven. Det hjelper å jobbe med hodet, det er helt sikkert.

Dette innlegget ble publisert i Min reise ned 10 kg til!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s