Den forbanna perfeksjonismen!

Alt, eller ingenting. Gjør det perfekt, eller glem det. Jeg blir veldig fortvila, når jeg kommer over mennesker som tenker sånn. Eller besvarer andres spørsmål, på en nedlatende måte. Jeg har ofte vært vitne til at noen for eks. har spurt etter lavkarbo alternativ til julesnop, og vedkommende ikke ønsker å spise sukker i jula. Dette er bare et eksempel, og det er uvesentlig hvem/hva/hvor jeg har sett det.

Vedkommende fikk til svar at h*n ikke var «klar for» eller hadde noe på lavkarbo å gjøre, om h*n tenkte sånn. For på lavkarbo trenger man ikke søtsaker… Nå var det flere andre svar også, men det er sånne svar jeg reagerer litt på.

Jeg har full respekt for de som faktisk føler det sånn, at lavkarbo er null søtt what so ever. At lavkarbo er utelukkende rein mat, ikke noe annet. Jeg er enig i mye av det, men jeg er ikke perfekt. Jeg vinner nok neppe en medalje for å være den beste lavkarberen, men jeg er ikke intressert i noen konkurranse om det heller. Jeg er meg, andre er seg.

Jeg synest derimot at et sånt spørsmål om lavkarbo alternativer til julekos, vitner om at vedkommende virkelig er klar. For gudene skal vite at det er mange som hopper av lavkarbo i jula, selv om de har det som livsstil ellers i året. For øvrig ser jeg ikke noe galt i det heller, så lenge det passer den enkelte 😉

Om man har kommet såpass langt at vedkommende ønsker en lavkarbo jul, da mener jeg vedkommende er sterk. Til tross for lysten på noe alternativt å kose seg med! Lavkarbo er mye forskjellig, det er mange måter å gjøre det på. Jeg håper ingen sitter å tror at de må være perfekt, for å begynne med lavkarbo?!? Om jeg hadde følt at jeg måtte vært perfekt, hadde jeg nok aldri klart det jeg har klart.
Jeg har sikkert vært rimelig uperfekt i manges øyner, men jeg har endret meg stort alikevel. Vekttapet taler for seg selv, og livet mitt er som nytt å regne.

image

Jeg håper alle vet at ingenting er sort/hvitt, finner du din vei har du kommet langt. Det er tross alt ikke andre som skal leve ditt liv, det er det du som skal.

Såklart kan man kose seg med noe lavkarbo søtt innimellom, eneste rådet jeg har til det, må være å ikke spise sånt for ofte. Det skal fungere som det det er, nemlig godterier. En dag i uka, for eks. lørdag er passende 🙂

Er du litt i tvil eller har spørsmål om lavkarbo? Ta en titt på FAQ (link) siden min, kanskje du finner svarene der?

Ingen er perfekt, det må vi bare leve med 👌og bra er det, mener nå jeg ✌

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap!, Min reise ned 10 kg til!, Tips for overvektsproblemer! og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Den forbanna perfeksjonismen!

  1. Elisabeth sier:

    Digger deg!!! 🙂 Sier ett høyt Amen til det du skriver her, og bøyer meg i støvet for hvor flink du er. Takk for mange fine oppskrifter og ord. Sist men ikke minst: Riktig Godt Nytt År 🙂

  2. Charlotte sier:

    Jeg er så enig med deg. Folk angriper med en gang. Stakkars denne personen også da. Som muligens var helt ny. Selv hadde jeg ikke brydd meg om noen sa noe sånn. Noen må hakke på folk hele tiden. En stygg ting. Selv har jeg i løpet av min lavkarboperiode hatt en jul med alternativt søtt og vanlig søtt med sukker. Følte meg jo superbra når jeg valgte å lage søtsaker selv, istedenfor utskeielse. Jeg mener man ikke må bli helt nasi 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s