Jeg har gått på en smell for å være ærlig!

Jeg har fått meg en knekk for å være dønn ærlig, når jeg ser tilbake på 2014 er jeg ikke overraska. Egentlig burde jeg sett det komme, og gira meg ned for lengst. Men neida, jeg har bare kjørt på, på alle plan.
Jeg er regelrett overrasket over at jeg i det hele tatt gikk ned i vekt i 2014 og ikke opp.
2014 var masse stress, press og jag. Etter 2013 følte jeg presset om å få meg selv på rett kurs igjen, men er ikke bare det som er grunnen.

Hele 2014 var stress, jeg har gått arbeidsledig og dermed har økonomien vært mere i press en vanlig. Økonomien har alikevel vært overraskende ok, men vi er god på å spare og være nøktern 👌Men klart sånn stresser litt også, i tillegg har jeg hatt mye smerter. Jeg har vært på rehab, vi har hatt et IVF forsøk som gikk «åt skogen». Vi hadde en svært, svært stressende sommer. I tillegg har bilen virkelig elsket å lage trøbbel i 2014.

Nesten alt dette er hverdag for de fleste i grunnen, men for meg som ikke er helt som alle andre reagrer ekstra på press og stress. Jeg hametressa i hele 2014, jaget fra det ene til det andre. Når jeg ser tilbake, fatter jeg ikke at jeg ikke har fått smellen før. Har gått konstant stressa, med massevis av bekymringer. Både unødvendige og nødvendige…. Ikke rart vekta gikk saaaaakte nedover i 2014, men som sagt. Overrasket at 2014 ble såpass bra som det ble 🙂

Smellen nå er definitivt tyngst psykisk, jepp. Jeg sliter skikkelig med angst nå, til dels mange panikkangstanfall også. At jeg aldri lærer heller, det er jo bare ufattelig. Tror jeg egentlig er utbrent til et visst punkt, totalt utslitt. Ikke rart i grunnen, når jeg tenker etter. Jeg er i bra form fysisk, men det psykiske hemmer treningen min. Eller, jeg tvinger øktene igjennom og klarer å prestere. Men angsten er der under store deler av øktene, utrolig ubehagelig.

Nå tenker sikkert en del, hvorfor trene når jeg er så nede psykisk? Jo, jeg kan svare. Lar jeg være, blir det bare verre. Jeg trener det jeg klarer, og prøver å overholde minimum 2 økter i uka. Men jeg prøver å få til annenhver dag, 3-4 økter. Treningen trenger jeg, og det kan hjelpe mot angsten. Men jeg har nok senket forventningene til meg selv en del, og legger ikke like stort press på treningen nå. Tenker at bare jeg får trent økten, så har jeg vunnet. Uansett om den var «bra» eller «dårlig».

Ja, smellen er et faktum. Det er slitsomt å gå rundt med mye angst innvendig, og ingen kan se det på meg i den forstand. Unntatt når jeg får kraftige panikkangst anfall, noe som i grunnen er ufattelig pinlig synest jeg :|Heldigvis så kommer de ikke så altfor ofte, men det har skjedd for ofte den siste tiden. Jeg er konstant trøtt, sover dårlig og er utslitt.

For de som måtte lure, jeg venter på å få komme til psykolog. Det er ikke sånn at jeg bare lar det skure og gå, jeg har bedt om hjelp. Så håper det ikke tar altfor lang tid…. Jeg burde skjønt det, jeg burde tolket kroppens signaler. Lenge før det gikk så langt, lenge før jeg smalt i bakken med et brak. Enkelte har hintet frempå til meg, også her på bloggen… Det er flaut å ikke ha lyttet, flaut å kjøre seg selv rett i senk. Når jeg har erfart det flere ganger før, da er det snakk om å aldri lære:twisted:

image

Mitt råd til dere må være, lytt til kroppen. Lenge før den konker, for smellen vil komme! Akkurat nå har jeg det litt dritt, men det går over. Har trent min 3 økt i det nye året idag, så foreløpig er det 3-0 til meg.

Man kan ikke la angst styre livet, man må gjøre det man vil og lære seg etterhvert at det ikke er farlig. Løsningen er ikke å unngå, men å stå i situasjonen. Jeg trener kanskje ikke best for tiden, men jeg gjør det og står i situasjonen. Jeg har mye å jobbe med fremover, mest mentalt. Det har vært noen tøffe år, og store forandringer på mange områder. Nå skal ting sorteres, for alvor, med profesjonell hjelp! 🙂

Dette innlegget ble publisert i Psykisk helse og angst!. Bokmerk permalenken.

5 svar til Jeg har gått på en smell for å være ærlig!

 1. Lene sier:

  Styrkeklem til deg. Du er tøff, ærlig og jeg heier på deg!

 2. Tina sier:

  Har ikke kommentert før på bloggen 🙂 men synes du er kjempe flink, og tøff som er ærlig 🙂 du e god til og motivere meg og mange andre. Men angst er forferdelig, så lytt til kroppen du, alle fortjene og ha de bra 🙂 klem fra mg:)

 3. Piamia sier:

  Uff så leit. Jeg også har fått et eller annet, våkner med panikkangst og føler hodet mitt detter av..pluss jeg er mye urolig. Men trening hjelper faktisk:) klem til deg

 4. Monica sier:

  Hei, har selv opplevd den smellen etter mye kav og stress. Fikk angst og mange panikkanfall… Oppsøkte hjelp og er nå blitt fin igjen. Det blir bra igjen, lytt til kroppen. Og ja trening hjelper:) god klem

 5. May-Britt sier:

  Masse god bedring. Håper hjelpen kommer raskt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s