Dette er ikke logisk vel?

Dette er bare sykt irriterende!! Jeg ønsker for all del å fremme en lavkarbo livsstil, uten for masse søtsaker. Jeg er ikke fan av å spise sukkerfri sjokolade daglig, spise søte desserter daglig osv. Det opprettholder et søtsug, og jeg vil ikke anbefale det. Alikevel mener jeg jo at man må kunne kose seg litt ekstra, for eks. i helger (gjerne en dag i uka, som lørdag).

Da er det jo veldig fint om man finner det man trenger, enkelt.

Jeg opplever ikke at det er sånn lenger, jeg opplever nesten motsatt. Da jeg startet på lavkarbo i 2011, hadde alle butikker sukkerfri sjokolade. Ofte hadde butikkene flere forskjellige typer også, helt vanlige matbutikker. De hadde av merket cavalier, sukkerfritt, cloetta osv. Jeg fant det enkelt, kjøpte når jeg ville ha noe ekstra. Men noe skjedde, allerede etter sommeren i 2011. Nå er det iallefall «ille».
Jeg finner det ikke lenger, butikkene tar ikke inn sukkerfri sjokolade lenger. Har hørt lignende problem fra andre steder i landet, og det er vel ikke logikk i dette?

Det er neppe et verdensproblem at det ikke finnes sukkerfri sjokolade i butikkene, såklart ikke 😁Men jeg skjønner det ikke. I takt med at å leve sukkerfritt og lavkarbo blir mer og mer populært, jo vanskeligere er det å få tak i sånne ting? Det værste er i grunnen når man spørr i matbutikken, og man ikke får svar en gang… bare et rart blikk og et trekk på skulderen. Så blir man henvist til Freia Premium hyllen, vær så god 🙈 Sier ikke noe vondt om Freia Premium, men det er ikke sukkerfritt. Og passer man ikke på hvilken man velger, ender man opp med en sukkerbombe.

Hva skjedde med alt som var av utvalg av sukkerfri sjokolade, før lavkarbo ble i vinden som aldri før? Hvem tapte på at vi begynte å kjøpe sukkerfritt? Freia mest sannsynlig?
Nidar?
Vet ikke jeg, og det er bare spekulasjoner. Men har Freia, Nidar eller begge «kjøpt» bort de merkene som var sukkerfritt?

Jeg blir litt lettere oppgitt og irritert. Man får det man trenger på helsekost da, men til hvilken pris? Det er dyrt, veldig dyrt. Nå vil jeg veldig gjerne høre hva deres erfaringer er, rundt omkring i landet. Får dere fremdeles enkelt tak i sukkerfri sjokolade, i den vanlige matbutikk?

image

Som for eks disse fant jeg «overalt» før lavkarbo tok av for alvor…..

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo godteri! og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Dette er ikke logisk vel?

  1. håpefull sier:

    Jeg bestiller en del på nett / iherb + at jeg er så heldig at de helsekosten som er ved korsatunellen i Ålesund har et fantastisk utvalg. Og hvis han ikke har så har MENY på Lerstad nesten alltid de du har bilde av, sykehuskiosken har en del og EUROSPAR på Moa har også alltid noe 🙂 Kanskje du bare har vært uheldig med butikkene?
    Ha en fin helg!

  2. May-Britt sier:

    Rema 1000 hadde en som var både melkefri og sukkerfri. Men sist jeg handlet den, var den visst kun melkefri. Men sukkerfri betyr jo bare at den er uten vanlig sukker. De bruker masse «rart» som erstatning for vanlig sukker. Av og til føler jeg at det er som å velge mellom pest og kolera. Heldigvis er det ikke ofte jeg bruker/trenger denslags 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s