Dagens herlige lchf meny!

Idag har jeg spist så fantastisk mat, rett og slett lavkarbo himmelen 😍Jeg startet dagen med lavkarbo pizza, siden  jeg hadde et stykke i kjøleskapet.

image

Dere kan finne oppskriften HER
Jeg lagde dobbel oppskrift på bunnen, da fikk jeg nok til et bakebrett. Strøk det utover, som en vanlig pizzabunn. Stekte i samme tid som ostebollene, og du kan gjerne lage minipizza også med ostebollene. Begge deler funker svært bra 👌

Til middag lagde jeg idag noe nytt, har ikke laget dette på denne måten før. Men la meg si en ting, svineknoke er totalt undervurdert!!!

Det er lett å lage, jeg skal fortelle hvordan her!

Svineknoke med grønnsaker og ostesaus!
➡1 svineknoke
➡2-300 gram blomkål/brokkoli, gjerne fra frysepose
➡1 boks kremfløte
➡Krydder, buljong, estragon
➡50 gram hvitost

Fremgangsmåte!

Kok svineknoken i en størr gryte, ha opp i vann slik at det dekker knoken. La den småkoke i minimum 3 timer, du kjenner med en kniv når den er blitt mør 👌
➡Når knoken har kokt et par timer, kan du lage sausen.
1kartong med kremfløte
3 dl kraft fra knoken (kokevannet)
Smak til med buljong, salt, pepper og estragon.
Jevn med litt jbk eller xhantan gum, eller annet du måtte ønske. Pass på mengde, tilsett litt og litt mens du pisker godt. ( jbk må ristes ut i vann, xanthan gum kan drysses rett over sausen)
Pisk inn 50 gram hvitost til slutt.
➡Kok grønnsakene de siste minuttene før knoken er ferdig.

image

Sykt godt, svineknoke er både saftig, fettrik og mør om den får nok koketid. Så undervurdert, for dette er ordentlig digg. Mettende også, da det er mye fett her. Såklart spiser man fettet og alt på knoken, her skal ikke noe skjæres bort (såfremt det er noe du ikke takler å spise da). Her går alt ned, både «svoren», fettet og kjøttet 😂

Jeg har iallefall 3-4 middager av en sånn knoke, så det er i tillegg en billig hverdagsmiddag. Men smaker som reine festmiddagen, så dette er både godt og økonimisk og spise.

Så idag blir det bare disse to måltidene på meg, tror jeg. Men mye fett inntatt idag, så da holder man seg mett også. Har i tillegg kjøpt inn baconsvor fra Øffer, så har jeg noe fettrikt å knaske på om jeg blir småsulten ikveld 👌 Føler ting går veldig bra nå, nå er jeg liksom i gang og er over den første uka.

Lag dere svineknoke, superdigg mat og rene himmelen for oss lavkarbere 👍

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo frokost/kvelds/lunch!, Lavkarbo middag!, Lavkarbo ukesmenyer! og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s