Min mening om eggefaste!

Jeg regner med at ufattelig mange vet hva eggefaste er, og det virker til å være rimelig i vinden for tiden. Lurer du på hva eggefaste er?

Eggefaste er rett og slett å spise omtrent kun egg i minium 3 og maximum 5 dager i strekk. I tillegg til 6-12 egg pr dag, kan man spise litt fett og litt ost ved siden av hvert egg. Her opereres det med 1 ss smør pr. egg, og ca. 28 gram ost. Denne infoen er hentet fra eggefaste gruppe på facebook, dere kan søke det opp på facebook ved å skrive eggefaste i søkeruten.

Så skulle jeg si hva jeg mener da, om denne eggefasten. Jeg har nemlig fått noen spørsmål om hva jeg synest. Helt 100% ærlig, må jeg si at jeg ikke er noen fan av dette her. Hele poenget med å spise lavkarbo, forsvinner litt for min del. Hva skjedde med å bare være standhaftig, følge lchf og spise ordentlig mat? Nå sier ikke jeg at egg ikke er ordentlig mat, egg er ufattelig næringsrikt. Egg inneholder alle livsviktige næringstoffer, unntatt vitamin C. Les mer om det HER.

image

Men at man skal spise omtrent kun egg, i 3-5 dager, synest jeg er ganske tullete og veldig ekstremt på en måte. Jeg vet mange bruker dette ved vektplatå, om de har vann i kroppen etter å ha skeiet ut ol. Personlig ville jeg faktisk heller tatt en titt på kostholdet mitt, hva kan feilen være her? Spiser jeg for mye av det som strengt tatt ikke er mat? Som atkins barer, sukkerfri brus, sukkerfri sjokolade etc.
Baker jeg ofte lavkarbo kaker, muffins osv. ?
Får man et vektplatå, kan det være helt normalt. Alle opplever dette fra tid til annen, og jeg kan forstå frustrasjonen om det vedvarer over tid. Spiser du ren og god mat, og ikke noe særlig av annet «tull» som strengt tatt er beregnet til lørdagskos og i små mengder. Da forstår jeg at man velger å prøve om eggefaste kan booste litt på.

Men eggefaste brukes over en lav sko for tiden, eggefaste her og eggefaste der. Det virker som om det er «den nye» lavkarbodietten. Jeg savner fokuset på variert og god lchf mat, det finnes jo ærlig talt så ekstremt mye god mat man kan spise. Jeg ville aldri basert mitt vekttap på eggefaste, da skulle jeg blitt rimelig desperat først.
Når jeg kan spise så mye god mat, hver dag og gå sakte men sikkert ned i vekt. Da ser jeg ikke vitsen med småslurv, og så ta eggefaste for å få vekten ned, eller få vekten ned igjen til der den var.

Dette er ikke rettet mot noen personer, men det er min tanke og mine meninger. Jeg har ståltro på lavkarbo, at om man er flink og spiser ordentlig mat. Da vil vekta gå ned over tid, for hva skjedde med at man ikke er fornøyd med å gå ned 1 kg på en uke? Jeg leser det stadig vekk, at mennesker er misfornøyd med 1 kg ned på en uke. For da har man lest at andre har gått ned 3-4 kg. Et resultat som 3-4 kg ned, kommer som regel kun den første uka. Og det er slett ikke alle som går ned så mye første uka heller, det er ikke automatikk i det. Spørs hvor stor man er i utganhspunktet, jo flere kilo ekstra, jo mere vann har kroppen å slippe.

Det smerter hjertet mitt å lese at folk ikke er fornøyd med 0,5-1 kg i uka. Det skal ikke gå for fort, det er ikke sunt for kroppen. Men da hopper man rett på eggefaste da, og tror det er en vidunderkur… Jeg blir helt ærlig litt «koko» av sånne ting, iallefall når det «misbrukes» hele tiden. Med det mener jeg at man bruker det, slik at en utskeielse ikke får de store konsekvensene på vekta. Men er det sunt da? Jeg vil si nei, det er ikke sunt. Å hoppe opp og ned i vekt hele tiden, er ikke sunt for kroppen.

Det er vel ingen hemmelighet at jeg tror på en sunn livsstil, en varig endring man kan leve med. Jeg ser ikke for meg at man kan leve på eggefaste sånn av og på. Det er så uendelig mye god lavkarbo mat, som man blir mett på og for de fleste er det nok til å gå nedover i vekt over tid. Når man skal ned i vekt er det de 3 T’ene som gjelder, TTT- ting tar tid! 👍 

Så for meg er eggefaste et helt klart nei, så får andre mene og gjøre hva de vil. Jeg satser på variert mat, og ordentlig kosthold. Så går det så fint så ✌

Hva mener du om denne trenden med eggfaste? Bra eller dårlig? ❔❓❔

Dette innlegget ble publisert i Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap!, Hverdagsprat!, Mine meninger!, Tips for overvektsproblemer! og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Min mening om eggefaste!

  1. Ine Dahl sier:

    Helt enig med deg, Ingrid. Jeg er sikker på at jeg ikke hadde fått noe særlig resultat av eggfaste, fordi jeg har spist lavkarbo i 2 år. Er stort sett bare vann man mister ved eggfaste.
    Og så et annet viktig poeng, jeg hadde vært livredd for å bli lei egg, for det bruker jeg mye 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s