DU er sterk!

Jeg skrev tidligere at jeg var et null, for fire år siden. Mange har lest det, og mange har sagt at jeg ikke var et null. Vel, jeg vet idag at jeg ikke var det. Men jeg følte meg som et null, jeg følte meg som en person som ikke kunne klare noe.

image

Nå derimot kan jeg se tilbake i tid, se på meg selv, og sånn jeg var før jeg fikk skikk på kostholdet. Når jeg ser på det, ser jeg hvor ufattelig sterk jeg var. Jeg ga aldri opp å prøve, selv om nedturene i henhold til å oppnå et sunnere liv var mange.

Derfor sier jeg til deg som kanskje trenger å høre det, du er sterk! Selv om du føler deg uendelig langt nede, så er du sterk. Alle har styrke i seg, det er bare å hente den fram. Man kan føle seg svak og mislykka, men du er ingen av delene så lenge du ikke gir opp. Egentlig ligger det vel ikke i vår mennesker sin natur å gi opp heller, da hadde nok jeg aldri vært her jeg er idag.

Den største kunsten å lære seg, er egentlig å endre tankemønsteret sitt rundt mat. Man må lære seg disse tingene:

➡Mat er ikke noe man bruker for trøst.
➡Mat skal ikke være det som døyver følelser.
➡Det går an å kose seg, med riktig mat.
➡Det går an å feire noe, uten å frotse i (usunn) mat.
➡Overvekten vil ikke på magisk vis forsvinne på en mnd.
➡TTT =Ting Tar Tid
➡Tenk livsstil, fremfor slankekur
➡Lev mens du holder på, og vær fornøyd med deg selv. Uavhengig av hva vekten sier.
➡Går du på en smell (hvilket du mest sannsynlig vil før eller siden), reis deg igjen umiddelbart. Ikke vent til mandag!
➡Ha rikelig med sunn mat hjemme, så er det alltid tilgjengelig. Ellers kan det være lett å unnskylde et feil måltid, fordi du «ikke hadde».
➡Det kanskje viktigste av alt, ikke lyv for deg selv. Stopp med det, det er du som er taperen!!

Det kreves mye jobb med det psykiske, for å faktisk klare å få en varig endring. Du kan jobbe med dette jeg nevner selv, eller kontakte profesjonell hjelp til å klare å endre tankemønster.

Det meste sitter i hodet, og man må faktisk klare å jobbe litt forbi den evige jakten på kiloene. Livstilsendring handler for mange om vekttap, men det er mye mere til det enn det. Mange tenker at man blir lykkelig bare kiloene forsvinner, sånn er det ikke. Mange er kun opptatt av vekt, og klarer ikke å «se» hva som gjør at man til stadig er på slankern. Ofte er en av årsakene at man hater seg selv, man liker ikke eget utseende! Tro meg, jeg vet hvordan det er.
Men det er jo hodet som avgjør hva du gjør, og tankene dine avgjør om du lykkes eller ei.

Du er sterk, du kan gjøre det. Jeg tror ALLE kan, men det krever innsats. Du må jobbe med egne tanker, og endre de tankene som gjør at du går i fella. Klarer du det, er du langt på vei. Hva vekta viser er ikke avgjørende, det er at du blir sunnere, får et bedre liv og at vekta går ned på sikt som er viktig. Jeg ser for eks. ikke vitsen med å ta av 40 kg på 6 mnd. om man da ikke har klart å henge med mentalt. Ofte går det galt, og man går opp igjen. Da er jo den rovdriften man har drevet på seg selv, helt bortkastet! Sier ikke at alle som gjør ting raskt, feiler. Men hodet MÅ være med 👍
Det er som regel i hodet man finner grunnen for at man er så overvektig.

Alle har en indre styrke, hent den frem. Ikke minst må du tørre å kjenne på de vonde følelsene, de vonde tankene og ikke minst de løynene du forteller deg selv. For la oss være ærlig, ofte lyver man for seg selv.

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap!, Min reise ned 10 kg til!, Tips for overvektsproblemer! og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til DU er sterk!

  1. Ønsker sier:

    Fantastisk!!!
    Takk, det var akkurat den jeg trengte å «høre» i dag 🙂

  2. Synne sier:

    Jeg har hatt den vekta jeg ønsker de siste par årene, og har satt et tak for meg selv hvor mye den får lov til å svinge begge veier……det er det vanskeligste med dette, å holde vekta stabil….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s