Sånn kan det gå!

Jeg skal nå illustrere for dere, hvordan en livsstilsendring kan utarte seg. Det er definitivt dumper i veien for de fleste, men den virkelig gode nyheten er at det er mulig å fikse.

En livsstilsendring starter som regel med massevis av pågangsmot, man har stort pågangsmot og vilje. Det er jo en grunn for at man starter, og man har peppet seg selv opp på forhånd. Hvor lenge denne driven varer, er litt forskjellig. Men en ting som definitivt er en gjenganger, er at man på et punkt får stopp i vekttapet. For mange kommer dette, når man nærmer seg det endelige målet.

Vekta samarbeider ikke like bra lenger, og etter en stund er det lett å slutte å samarbeide selv også. Dette er forferdelig dumt, men det er vanlig. Når man kommer der er det lett å begynne å klusse med egne tanker, man tenker sånn som dette for eks. «Nei, nå er det så lite som skjer her, at jeg kan like gjerne gi litt f..»
Så spiser man ting man ikke burde, og gjerne over lengre og lengre perioder.

Først tar du gjerne en utskeielse på et par dager, så ror du deg inn igjen. Men vekta samarbeider fremdeles ikke, og utskeielsene blir hyppigere og hyppigere. Helt til du ender opp med utskeielser som varer i flere dager, hver uke. Vekta tåler man ikke se på lenger, og det er her man har valget. Her kan du gjøre to ting:
➡Gi opp fullstendig, og tape alt du har jobbet for.
➡Plukke deg selv opp igjen, og ta deg sammen. Se fremover, og få grep.

image

Her ser dere min reise illustrert, jeg skrev jo sannheten om 2013 (link) for noen dager siden. Det året ble et sånt år for meg, hvor ting ble klusset til. Jeg var redd, fortvila og skuffa. Etter to år med den ene oppturen etter den andre, kom nedturen. Jeg gikk på hormoner for første gang, men jeg kan jo ikke legge all skyld på det. Det var kostholdet som såklart gjorde at jeg gikk opp, og jeg tok valget om hva jeg putta i munnen selv.

Men som dere ser av bildene jeg har satt sammen, så er det mulig å rette opp. Hva så om du har gått litt opp, og hatt en dum periode? Skal det ødelegge fullstendig det da? Mitt råd er klinkende klart:

«Velg å se fremover, å få grep igjen. Fremfor å gi blanke f.. i alt, og bare gi opp»

Dette er et stjerne eksempel på hvor mye kostholdet har å si, det har nesten alt å si. Når det hangler, så er det kort vei til å legge på seg igjen noen kilo. Følelsen av at vekta ikke samarbeider er grusom, men går vekta feil vei så er sjansen stor for at du ikke helt samarbeider selv heller. Vær ærlig med deg selv, så finner du svarer. Det er jeg sikker på 😉

Kan man la være å få en sånn trøblete periode, ved å holde hodet kaldt i de periodene vekta er vanskelig, selv om du gjør alt rett. Er det helt klart det beste alternativ, men jeg tror faktum er at man vil oppleve dette på et punkt. Når man er sterk lenge, er det vanlig å oppleve motgang på et punkt.

Det er ok, og det trenger ikke være slutten på din personlige suksess. Som dere ser her, det er mulig å rette opp 👌
Ikke begynn å lyv for deg selv, gjemme bort vekta og slike dumme ting. Da er du på ville veier, ganske kjapt. Ved å innse realiteten, kan man lettere komme på riktig vei igjen.

Man har aldri tapt, før man gir opp 💖

Dette innlegget ble publisert i Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap!, Tips for overvektsproblemer! og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Sånn kan det gå!

  1. Tove Gaardsø sier:

    Hei. Det er til stor inspirasjon det du skriver her. Industrien er jo ikke lett og motstå slik den jobber i mot oss. Man skal spise mye usunn mat hele døgnet gjerne. Det er som en evig runddans man ikke kommer ut. Hvordan kun leve sunt? Hvordan redde seg inn når man ikke gidder/vil/orker den sunne måten. Jeg liker og være sunn men også være usunn, ushh dårlig kombinasjon. Funker ikke helt klart. Synes du er superflink, fortsett 😀 Hilsen Tove G.

    • Lavkarbotips sier:

      Takker 😊 Ja, det er en evig jobb det der med å være sunn. Og kostholdet har så mye å si, at man holder på den sunne maten. Men så havner man kanskje inn i en litt negativ spiral, som utvikler seg litt over tid. Jeg er iallefall glad jeg tok tak, før det ble for ille igjen 👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s