Ei uke etter!

Nå har jeg tatt tilskudd av vitamin D i så og si ei uke, og jeg velger å dele min fremgang med dere fremover. Rett og slett fordi jeg tenker at flere kanskje er som jeg var, ikke tenker over det. Jeg har tenkt så godt som NULL på D vitamin, jeg har ikke ofra det en tanke. Gud hvor pinlig det er egentlig, siden man bor i Norge og mange har for lave nivåer her. Men også i barndommen min, var aldri noe fokus eller snakk om D vitaminer. Heller ikke andre vitaminer for øvrig, annet enn at vi tok SanaSol eller tran sporadisk 😁

Jeg velger nå å dele min evt. utvikling, og etter en uke så har det absolutt skjedd noe. Etter et par dager så letta det tunge vakumhodet litt, hodepinen avtok også litt. Følte meg generelt litt klarer i toppen. Men den største fremgangen kom egentlig etter 5-6 dager. Igår etter 6 dager, var første dagen jeg faktisk følte at jeg hadde energi igjen. At jeg hadde noe overskudd, og jeg var i meget godt humør.

Det kriblet av energi i kroppen, og ikke håpløshet og negativitet. I tillegg så sover jeg nå bedre om natta, og de siste morningene har jeg følt meg uthvilt når jeg har våkna. I flere mnd har jeg våkna totalt utslitt langt frem på formiddag, videre har jeg gjespa meg gjennom hele dagen. Har sovet og sovet, men ingenting har lada seg opp. Hvor frustrerende er ikke det ?

Jeg har lest mye om D vitamin nå, men er langt fra noen ekspert. Men synest det er spennende å lære, og absolutt nyttig. Visste dere for eks. at D vitamin er nødvendig for å ta opp både kalsium og magnesium i kroppen?
En ting er sikkert D vitamin har mange flere viktige funksjoner, enn å bare sørge for styrking av skjelett. De anbefalingene som er satt for D vitamin i Norge, er kun satt med tanke på å unngå rakitt og engelsk syke. Men nyere forskning viser jo at D vitamin er viktig for så mye mer, blant annet hjerte og muskelfunksjon.

Om dere vil ha kilder, eller lære mere om dette. Anbefaler jeg dere å søke opp «D vitamin Norge» på facebook. Også legen Jan-Øyvind Lorgen kan være verdt å sjekke opp på facebook, tror det er han som driver siden D vitamin Norge også, uten at jeg vet. Han skriver iallefall mye på den siden, så regner med det er han. Der er det mye nyttig å lese seg opp på, og man kan lære mye.

Uansett så ser jeg forbedringer her, og alle små fremskritt er gode. Jeg er for øvrig LITT forsiktig med å juble helt enda, for man vet jo ikke. Det er tidlig enda, og kan jo for øvrig være tilfeldig. Selv om ikke tror at det er tilfeldig…. Kommer til å fortsette å oppdatere rundt dette ☺

Jeg velger iallefall å suge til meg den energien jeg kjenner nå, og for første gang på lenge har jeg lyst til å gå tur. Jeg føler ikke at jeg må, men jeg har reell lyst! Så nå er det frokost, gjøre seg klar og komme seg ut i finværet 👍

God dag ønskes alle 💖

Dette innlegget ble publisert i Psykisk helse og angst! og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Ei uke etter!

  1. janne sier:

    Hvor mange tar du pr dag?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s